ср яну 08, 2020 11:34 pmandy_forresite написа: Трябваше да снимам какво заварих преди 20 минути. Горелката се беше затрупала с пелети. Мощност 2 и 1132 rpm. Оставих я час и половина преди това на 1280-90. Отгоре оставаше 1 пръст хоризонтално да се запечати съвсем та да не може да излиза и пламък. Не знам как стояха без да падат острани. 4 пръста висок тлеещ пласт от слепили се пелети точно по ръбовете и не падатПроблема е в rpm. Скрий ги тия обороти и не ги гледай че само те объркват. Направи въздух на втора степен между 42-44% процента и няма да имаш задръствания. Направи и първа на 40%, направи и трета на 46% и карай 24 часа с тия настройки и ако се задръсти снимай и сподели.Подаването за втора е 2.1 през 45 секунди. Май прекомерното подаване отпада като причина.
Не е задръстен котел, кюнци или занемарена горелка. Първите две са изчистени преди 3 дни, а третото е всеки ден. Спиралата е докъдето трябва, няма скъсяване. Интервалите са ми по 45 сек. Какво ли може да еОт пелетите не е, от горелката не е, от зареждането не е, от интервалите не е ... Какво ли остана ...
При мен когато по време на горене се чува само вентилатора значи пелетите се обдухват предимно от разположените в задната част отвори, а това автоматично значи слепването им отпред. Става като ограда. Когато се чува не само вентилатор, тогава може да се видят синкавите основи на пламъчета в предната част. Освен това коминът едва-едва издава че има отопление с твърдо гориво. С малко вентилатор пуши и с много също, макар и по-слабо. Само като приближавам с колата и видя комина знам дали има смисъл да ходя в котелното![]()
Спорен е момента ще загубиш ли някой киловат в комина или ще спечелиш от безпроблемно горене без буци и преливане на пелети за 24 часа.