Най - вълнуващия въпрос зимно време.
димитар кисиов - специалист
една битова инсталация трябва да бъде максимално проста .най добре е помпата да се върже към управлението на горелката . дори да са две помпи ако не става въпрос за хотел пак е добре да са вързани като една . не е необходимо да усложняваме излишно битовите инсталации с много функции ако ни трябва само топла вода лятото ще изключим помпата за отопление . приоритета заложен в управлението е идеален за един хотел или нещо подобно но за какво ни е за едно домакинство . трябва всяка направена инвестиция да има своята резонност тоест имаме управление на помпата в горелката защо ни е друго :? :? :? :? :?
filmatoplo - майстор
Прав си ,затова като отида да монтирам горелка в заварено положение на котел който до сега си е работил и си има свързан регулатор с помпата -Не пипам нищо ,само си свързвам и пущам горелката .Ако имам специално изискване от страна на клиента тогава ,или ако инсталацията по сложност го изисква.На 100 % когато аз съм монтирал преди това котела -значи съм сложил и юпиес ,и ако трябва да добавя горелка не развалям старото свързване .всеки луд с номера си . :)
filmatoplo написа:
Прав си ,затова като отида да монтирам горелка в заварено положение на котел който до сега си е работил и си има свързан регулатор с помпата -Не пипам нищо ,само си свързвам и пущам горелката .Ако имам специално изискване от страна на клиента тогава ,или ако инсталацията по сложност го изисква.На 100 % когато аз съм монтирал преди това котела -значи съм сложил и юпиес ,и ако трябва да добавя горелка не развалям старото свързване .вс еки луд с номера си . :)
колега сетили се как програматора на горелката да оправлява помпата с юпиес които поради малка мощност захранва само помпата а не и горелката . тоест имаме помпа и юпиес на съществуващ котел и искаме да остане само за помпата при работа на дърва и спиране на тока да сме защитени . на мен ми се стори че е невъзможно трябваше ми малко бреме да помисля и се сетих как . ще бъде интересно за форума да чуя и вашто мнение :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
n.ganev - майстор
Май ме пробваш :lol: - най прото става с едно реле :cool: .
n.ganev - майстор
Всъщност добре, че ме подсети #-o . Някъде имам налично такова с много НО и НЗ контакти :? . Ще го намеря утре. Остана ми от предишен експеримент :lol: - пробвах с един ДТ да управлявам помпата за СК и ел.магнитният вентил :lol: . Е брат ми ми каза да си припомня някои уроци от слаботоковия сектор ама нали съм дебела тиква пробвах. Внякоя от темите бях писал за това - просто ДТ започна да получава невярна информация от термодатчиците поради малкият ток който протича презконтактната система на релето а той е от порядъка на милиампери. Е резултата - още един ДТ и сега си имам и ДТта и Термодатчици и релета и др. и др. играчки. :lol:
n.ganev написа:
Всъщност добре, че ме подсети #-o . Някъде имам налично такова с много НО и НЗ контакти :? . Ще го намеря утре. Остана ми от предишен експеримент :lol: - пробвах с един ДТ да управлявам помпата за СК и ел.магнитният вентил :lol: . Е брат ми ми каза да си припомня някои уроци от слаботоковия сектор ама нали съм дебела тиква пробвах. Внякоя от темите бях писал за това - просто ДТ започна да получава невярна информация от термодатчиците поради малкият ток който протича презконтактната система на релето а той е от порядъка на милиампери. Е резултата - още един ДТ и сега си имам и ДТта и Термодатчици и релета и др. и др. играчки. :lol:
лесно е за електроиженер да се сети ха ха въпроса е във форум топло техника се пак много бързо отговори и аз учих в ел техникум и се сетих бързо :? :? :? :? :? :? :?
n.ganev - майстор
:partyman: Кат' са знам къф съм ижинерин че ма й страх да ида на доктор Баси :lol: .Имахме един доцент който казваше: " Аз не Ви преподавам основен предмет и не искам да учите наизуст. Когато изтеглите билетЯ имате 2часа да си развиете въпроса. Ходете в библиотека, ходете където искате, но след това аз задавам елементарен въпрос от материята и ми става ясно до колко сте в час. Аз искам на среща си да имам мислещи същества, които утре в завода когато се срещнат с даден проблем да знаят как по най-бързият начин да се ориентират и да се сетят че това съществува някъде в литературата и да се оправите със ситуацията."
Добре че не съм доктор #-o докато прочетаааа и трябваше да се питам Що не съм поп :lol: .
filmatoplo - майстор
:) Знам ги схемите ,но ви казах -в заварено положение не е нужно пипане и усложняване .То дойде ли време за релета и тем подобни може да се направи след спиране на тока-жената да получи смс да запали свещите :wink: .Аз ползвам Юпиес който може се командва от външно устройство ,тоест управлението на горелката например ,сега няма да ви кажа как става. :)
ico_3 - специалист
И в крайна сметка не разбрах къде е по добре да е свързана помпата към горелката или към котела?Въпроса е в това че в момента помпата е нагласена да тръгне когато водата достигне 65* сутрин трябва поне час докато водата стигне тези градуси.Има и друго помпата завърти ли водата веднага пада с 4-5 градуса и помпата изключва трябва известно време пак да ги вдигне и да тръгне и цял ден работи така тръгва за 5-10 мин и спира.Ако се свърже с котела ще може ли помпата да върти постоянно?
stilian20 - специалист
на колко градуса ти е нагласена горелката ?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: