съб ное 28, 2020 10:10 amВаскоРударци написа: Бихте ли ми казали на колко градуса да задам темп.на водата при въздух 35 градуса.За икономично горене.С термо глави съм.Разхода е 2 чувала на денонощие сега 28.11.2020 с дограма и изолация.Задал съм работни параметри от Комо15 за Комо 21.Намалено е също лоад пелет -6 и димен винтелатор -3.Работи до 4 мощност.Разхода бе нисък преди какво става незнам???.Побърках се с тая камина.А и друго оказва ли за разхода дали е отворена или затворена системата.При мен е отворена!!!???Тия чувала за колко часа реално горене са? Щото в началото и аз си мислеч че ще гори 24ч. с един чувал, но това означава 600-700гр/ч което според мене с камина с водна риза е трудно постижимо, пример Бижуто до колкото следя, 16ката и дават разходо коло 1,5кг час средно, такъв разход съм постигал и с моето коммо21![]()
.
съб ное 28, 2020 2:00 pmbmahob написа:Тази от комина е за около 30-40 чувала, тази от първата ревизия е за около 2 дена, а другата за около седмицасъб ное 28, 2020 1:05 pmremarek написа:Тая пепел за колко чувала е?съб ное 28, 2020 9:14 amТрифон П.Трифонов написа:Действително имаше печка на дърва, но когато взехме камината на пелети през лятото, първата ни работа беше да изчистим комина, за да започнем на чисто дето се вика. Може и коминочистача да не я е изчистил добре тогава. Пуснахме я някъде преди месец, месец и половина. Тази сутрин я запалихме и няма да пуши, но дали е редно да я спираме през деня? Сега стана топло, в стаите без печка е 25 градуса. Водата ще изстине леко, комина също. После пак загряване вода, бойлер, комин. Не знам колко е нормалното количество на пепел в ревизиите. Вижда ми се много. Даже пепелта на най-долната беше навлязла към вентилатора.
Това, което е изпаднало от комина, не е от сега. Това не е от пелети, а се случва подобно патилата на колега от съседна тема. На този комин е работила печка на дърва.
Ако вдига много пепел, дори и в димохода, по скоро трябва да се намали вентилаторът.