topalski65 написа:Здравейте.Виждам,че темата е стара,но на кой когато му дойде времето.По въпроса за пушилните за месо,търсих и намерих това - http://start-good.ru/page/samodelnaja-k ... .Изпробвах го, работи.Единственното което трябва да усъвършенствам е времето и температурата.Имам я абсолютно същата, но моята си има и оригинална скаричка. Ще трябва и аз да я изпробвам,само кажи колко и какви съртотини използваш за едно зареждане и на каква степен на котлона я загряваш. А в чинията слагаш ли вода?
Съвети за начинаещи готвачи.
		
		
		
		
		
	
		
		
			 
		
	
		stiv1961 
	
				- майстор			
				
				414 мнения в "Опушване на месо и риба."
		
		
			 
		
	
		Stefan_62 
	
				- майстор			
				
				- Мнения: 1868
 
		
		
			 
		
	
		topalski65 
	
				- помощник			
				
				- Мнения: 14
 
Вода не слагам в чинията.Опитах,но месото (свинско) стана като задушено.На дъното слагам орехови стърготини.Четох.по руските сайтове че става с черупки от орехи,бадеми,лешници.Тия дни ще опитам с бадемови черупки,че си изпросих от една фабрика.Котлона в началото,го пускам на максимално докато тръгне пушека и после го намалявам на 2 или 1.Но това зависи от месото.За време не мога да ти кажа точно.Успех!
								
															
																															
																								
															
		
		
			 
		
	
		topalski65 
	
				- помощник			
				
				- Мнения: 14
 
http://www.thebarbecuestore.es/epages/6 ... 0269225896 А това го намерих наскоро.Писах на продавача и той ми обясни,че за 2 кг.месо са необходими около 2,5 - 3 часа.Лично на мен ми харесва,понеже има вграден термометър и с капачето отгоре можеш да регулираш температурата.Голям плюс също е това,че се разглобено можеш да го ползваш като обикновенно барбекю.За дългите рибарски нощи е идеално.Хем чакаш да клъвне,хем  вършиш нещо полезно.Поздрави на всички майстори!
								
															
																															
																								
															
		
		
			 
		
	
		Mega 
	
				- специалист			
				
				- Мнения: 918
 
Тези дни се моткам в Метро и гледам цяла сьомга към 3 кила (11 и нещо килото). Взех една. От главата и опашката направих супа, филето разделих на две. Едната част отиде във фурната за вечеря. Интересното е какво направих с другата. Изчистих я от кости, зарових я в морска сол с много копър. След 36 часа я извадих, измих я и оставих така на една дъска за рязане. Стана разкошна, точно като пушените в магазина. За две вечери нарязана на тънко, изпи едно шише водка от литър. Ако някой му се пробва мисля, че ще му хареса. ;)
								
															
																															
																								
															
		
		
			 
		
	
		topalski65 
	
				- помощник			
				
				- Мнения: 14
 
Някой може ли да ми обясни как се докарва златисто кафеникавият цвят при опушването.Намазва ли се с нещо месото? Благодаря.
								
															
																															
																								
															- Мнения: 8
 
topalski65 написа:Някой може ли да ми обясни как се докарва златисто кафеникавият цвят при опушването.Намазва ли се с нещо месото? Благодаря.Когато приготвяш рибата или месото за пушене,в морската сол добавяш и кафява захар.Аз на кило сол слагам около 250 гр. захар.Ако добавиш и 50 мл. коняче.....става приказка.
Тема "Опушване на месо и риба." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
 - ↳ Вашите ремонти
 - ↳ Кухня
 - ↳ Баня
 - ↳ Дневна
 - ↳ Спалня
 - ↳ Детска
 - ↳ Градина
 - ↳ Коридор
 - ↳ Тераса и балкон
 - Направи сам
 - ↳ Направи сам
 - ↳ Ремонтирай сам
 - ↳ Къде е по-евтино?
 - ↳ Дърводелство
 - ↳ Ел. инструменти
 - ↳ Металообработване
 - ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
 - Строителство
 - ↳ Всичко за вилата
 - ↳ Къщи
 - ↳ Саниране
 - ↳ Хидроизолация
 - ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
 - Сухо строителство
 - ↳ Окачени тавани
 - ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
 - ↳ Сухи и повдигнати подове
 - ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
 - ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
 - Въпроси и Отговори
 - ↳ Полезни съвети
 - ↳ Автомобили
 - ↳ Партньори
 - ↳ Боядисване и Декориране
 - ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
 - ↳ Водоснабдяване и канализация.
 - ↳ Всичко за ремонта
 - ↳ Електротехника
 - ↳ Отопление
 - ↳ Газификация
 - ↳ Електроника и Схеми
 - ↳ Газобетон
 - ↳ От всичко по малко
 - ↳ Компютри и периферия
 - ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
 - ↳ Мобилни устройства, GSM-и
 - ↳ Нека се запознаем
 - ↳ Recycle Bin
 - Статии
 - ↳ Практични решения
 - ↳ Качване на снимки
 - ↳ Какви статии искате?
 - ↳ Готварство, туршии и зимнина
 - ↳ Отмора и шеги
 - ↳ От нищо нещо
 - ↳ Не е за вярване
 - ↳ Литература
 - ↳ Връзки към Интересни сайтове
 - Магазин
 - ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
 - ↳ Крадeни инструменти !!!
 


