Има една подробност.Картофките се пържът в мазнина но в калайдисан тиган на огън.Че е вкусно съм съгласен но полезно не знам????А прасетата в БГ са 2 основни вида.Едната порода е внос.На външен вид са дълги с увиснали уши напред.При правилно хранене се получава много-добро месо с около 10-15% сланина.Точно такова каквото използват в макдоналса.На касабски ези се нарича мраморно месо.Втория вид за който се твърди че била месна бългърска е по-къса на вид и много-тумбеста.С прави уши като на вълчак.Месо-сланин е 60на 40%.Порода за сланина и маз.За имената на породите не-мога да си спомня.И една рецепта за приготвяне на сланина в буркан омния.Реди се сланината но не плътно и се слага чесън,парченце дафинов лист,бахар,сол,захар и ч,пипер.Заварява се като краставичките само за вакум.Няма по-вкусно месо от домашното и то прясно заклано.
Съвети за начинаещи готвачи.
boltik
- специалист
29 мнения в "Сланината"
LazarGanev
- "Велик майстор"
- На линия
А бе boltik, вземи го научи тоя български накрая. Най-лесния начин е да спиш с българка, ама ти сигурно само на чехкини го караш
. Ние пък тука с filmatoplo само чехкини сънуваме, ама спим с българки и затова знаем езика 
kamataa
- помощник
boltik написа:Има една подробност.Картофките се пържът в мазнина но в калайдисан тиган на огън.Че е вкусно съм съгласен но полезно не знам????А прасетата в БГ са 2 основни вида.Едната порода е внос.На външен вид са дълги с увиснали уши напред.При правилно хранене се получава много-добро месо с около 10-15% сланина.Точно такова каквото използват в макдоналса.На касабски ези се нарича мраморно месо.Втория вид за който се твърди че била месна бългърска е по-къса на вид и много-тумбеста.С прави уши като на вълчак.Месо-сланин е 60на 40%.Порода за сланина и маз.За имената на породите не-мога да си спомня.И една рецепта за приготвяне на сланина в буркан омния.Реди се сланината но не плътно и се слага чесън,парченце дафинов лист,бахар,сол,захар и ч,пипер.Заварява се като краставичките само за вакум.Няма по-вкусно месо от домашното и то прясно заклано.Печелиш жълтата фанелка по правопис
filmatoplo
- майстор
Хе хе -аз съм от Странджата -тук породата е Качора .Черно прасе безформено -натирено само в гората 
boltik
- специалист
Абе Лазо да става майтапа както се казва у БГ.Ако почна да им говоря на бългърски на тези чехи няма да има от тези бележки.
http://media.snimka.bg/6552/019360003.jpg
Дори на литературен бългърски да говоря кой в БГ ще ми плати такава надница????А за България въобще не ми говори и особенно как се вадят нови документи.Оная седмица се върнъх от там.Пълна трагедия-говоря за Търновския КАТ.Ама да не усираме на човека хубавата тема.И като допълнение да спомена преди няколко години зетя беше стигнал до 250 прасета 2крави и 1теле.Сега е намалил на 1 теле и 3 прасета.Че ако си послушен другия път ще те светна как се приготвя агнешко с боб по-хайдушки.И умната не се отгъвай много че нощите по-морето са студени.
http://media.snimka.bg/6552/019360003.jpg
Дори на литературен бългърски да говоря кой в БГ ще ми плати такава надница????А за България въобще не ми говори и особенно как се вадят нови документи.Оная седмица се върнъх от там.Пълна трагедия-говоря за Търновския КАТ.Ама да не усираме на човека хубавата тема.И като допълнение да спомена преди няколко години зетя беше стигнал до 250 прасета 2крави и 1теле.Сега е намалил на 1 теле и 3 прасета.Че ако си послушен другия път ще те светна как се приготвя агнешко с боб по-хайдушки.И умната не се отгъвай много че нощите по-морето са студени.
filmatoplo
- майстор
boltik ahoj -Vesele Vanoce
plemen prasa jsou -Ландрас ,и бяла българка , за тези с острите уши
не знам име
-на пържоли и кайма не личи.Да питам за маста -вредна ли е
, едно време на село бабите с мас ни хранеха -намазана филия с мас и поръсена със захър
.
filmatoplo
- майстор
Boltik не чете явно
, но научих супер рецепта за варена сланина .Значи прясна сланина я солиш в едра сол да седи най малко 10 дни -може и повече ,после си вадиш от солта колкото искаш парчета и я вариш в завряла зелева чорба за 15 минути
, след това счукваш чесън и я намазваш , овалваш я в подправки -червен пипер,чубрица ,черен пипер,пожелание лют пипер,мерудия.Закача се да виси ,няколко дена да поемат подправките и може да се яде, топи се в устата

pavkatay
- майстор
filmatoplo написа:Boltik не чете явноАз от години не бях правил сланина, но тази година я правих по тази рецепта. Стоя в солта май не 10 , а 40 дни., но научих супер рецепта за варена сланина .Значи прясна сланина я солиш в едра сол да седи най малко 10 дни -може и повече ,после си вадиш от солта колкото искаш парчета и я вариш в завряла зелева чорба за 15 минути
, след това счукваш чесън и я намазваш , овалваш я в подправки -червен пипер,чубрица ,черен пипер,пожелание лют пипер,мерудия.Закача се да виси ,няколко дена да поемат подправките и може да се яде, топи се в устата
![]()
Обаче 15 мин . варене ми се вижда множко. Аз я държах 4-5 мин- докато стане 'стъклена'.
Тема "Сланината" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература