• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 61
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
naster - майстор
пон фев 08, 2021 4:00 pmrossenboy написа:
Малко да разведрим темата- би ли споделил колко излезе фундамента на кв.м....
Офертата на база КСС за конкретния проект ли е?
nikolov333 - майстор
вт фев 09, 2021 10:37 am2metraninja написа:
Ааа, офф, и аз отначало така помислих, ама викам да неби да има нещо за епса, което не знам. Доскоро не го обмислях изобщо за изолация. И хубави дограми не съм слагал никога. А моя румънски приятел ми се оплака че спестил навремето от дограма и сега трябвало да ги сменя след само 7 години употреба, че духало вътре. Та затова.
А за стиропора, дори мацката от Щром, която ми прави офертата ми вика: ама да знаете, че с тоя стиропор ще ви е студено. Питам защо? И тя каза че била къщата ѝ с 8 см стиропор и докато не сложили още 10 см вата отвътре, умрели от студ. Викам ѝ че първо нейната с тухли, второ изолацията ѝ е била изобщо наполовина на моята предвидена. И като са добавили още толкова, тогава вече е станало топло.
Е те ако беха сложили 8см стиропор само от вътре, щяха да се стоплят от първия път.. :-D
rossenboy - специалист
вт фев 09, 2021 11:18 amnaster написа:
пон фев 08, 2021 4:00 pmrossenboy написа:
Малко да разведрим темата- би ли споделил колко излезе фундамента на кв.м....
Офертата на база КСС за конкретния проект ли е?
Такава е най-ниската цена при равен парцел на база общи приказки. Не се е стигнало до конкретен парцел и конкретно изработен проект, предполагам цената може да мърда само нагоре :?
nikolov333 - майстор
На база "общи приказки" и фирмите по нашия край ми даваха подобни цени само за труд 200лв./м2 кота нула и нагоре по 20к за етаж 100м2.. :-D
rossenboy - специалист
Цената е предложена от строителя който ще строи (евентуално) бъдещата къща (сглобяема с метална конструкция). Не е проблем да се направи фундамента и от друг изпълнител, така че ако е удобно да споделите контакти на читав изпълнител/фирма за района на София, ще почерпя интернетска бира.
nelina_london - специалист
Къщата на "мацката от Щром" я знам,защото е близо до нашата.Нова е,но когато не е мислено комплексно отначало-със 100 чупки и тераси,неизолирани както трябва..Разбира се,че 8 см. няма да и свършат работа.
Virtex - майстор
вт фев 09, 2021 7:50 am2metraninja написа:
Те верно че са от Смолян и тя вика: "ние строим стабилно" ама...
Там се хвалят после колко пари са дали и едва ли не е 'гаранция', че не са се минали. Или не познават парите.

Такова хабене на ресурси го има само тук. Нямал 25см кофа и направил с 40см - WTF. Но нали бетона не го плаща той, все му е тая. Като на конструктора - няма той да плаща арматурата и бетона, "нека има". Като на nikolov333 армировка N24 ли беше за колона на едноетажна сграда. Не познават ресурсите тези хора и това е :)

Казвам го първо, че минах през темата да видя на Чирачето простотиите и второ, че познат е тръгнал по същият път да прави дървена къща и от сега го уговарям да му направят проект с адекватен фундамент. Че иначе в какъвто район е ще му излезне златен ако подхождат на принципа "нека има"...понеже няма нито конструктора да плаща фундамента, нито общината :)
2metraninja - специалист
вт фев 09, 2021 11:33 amnikolov333 написа:
Е те ако беха сложили 8см стиропор само от вътре, щяха да се стоплят от първия път.. :-D
Не е майтап.
Имам и един приятел, който пък е с 10 см стиропор в тухлена къща и същото вика: ше Омреш от студ с тея 15 см стиропор.
Ше видим...
вт фев 09, 2021 1:03 pmnelina_london написа:
Къщата на "мацката от Щром" я знам,защото е близо до нашата.Нова е,но когато не е мислено комплексно отначало-със 100 чупки и тераси,неизолирани както трябва..Разбира се,че 8 см. няма да и свършат работа.
Хех, гледай ти какво малко село е Пловдив... И аз предположих че не е осемте см стиропор (колкото е нормативния минимум) са основната причина да им е студено, ама...

вт фев 09, 2021 11:20 pmVirtex написа:
Такова хабене на ресурси го има само тук. Нямал 25см кофа и направил с 40см - WTF. Но нали бетона не го плаща той, все му е тая. Като на конструктора - няма той да плаща арматурата и бетона, "нека има". Като на nikolov333 армировка N24 ли беше за колона на едноетажна сграда. Не познават ресурсите тези хора и това е :)
Всъщност проблема с кофата е на майстора ми заслуга. Звъни ми в 2 следобед в неделя, а утре в 8 сутринта правим първа копка и ми обяснява ситуацията с малката кофа на багера и като му казах че това без да го смятам са поне 3 кубика бетон разлика ми вика: "Ама ти съвсем искаш да таковаш дявола във въздуха! Хем без кофраж, хем и ся за 3 кубика бетон проблем правиш." Казах му че за мен 300 лева не са никак малко пари и че така ако започваме със стотици левове минус от въздуха преди да сме отишли още на терен, не искам да си представям как ше завършим. Ама ситуацията беше такава, аз на 200 километра от Пловдив, неделя следобед, къде ще намеря друг багерист за утре сутрин... Затворих телефона, поразсъжавах, попсувах малко на ум и му звъннах и му викам: човек, давай багери, магери, квито и ще да са, да се почва, че да се свършва.
Със строежите предполагам винаги е така и аз поне отдавна претръпнах. Такива суми вече изобщо не ме стряскат. Преди си правех на 10-те лева сметка, сега вече за стотици - изобщо не трепвам.
2metraninja - специалист
вт фев 09, 2021 10:09 amnaster написа:
(Сарказъм беше мнението ми). В подкрепа на неортодоксалното ти мислене и противно на догмите в разбиранията за традиции в строителството у нас.
Сега се сетих за едно от любимите ми изказвания: Ще ти изядат къщата дървениците! :D

Дори и баща ми, който е много трезвомислещ (обичам да се самолаская с идеята че изобщо го имам, като си казвам че съм го наследил от него това си качество), но с тея ковиди не им давам да излизат много от дома си, та не е идвал да види строежа нито сме имали възможност да обсъждаме много-много, и той до скоро ме питаше дали майсторите зидат на строежа. Викам му: зидат, зидат. :D Много ясно че ще зидат...
naster - майстор
Кажи му, че нейлват и фреймват ту бай фор и ту бай сикс. Даже вече трябва да шийтват скоро.
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 61

Тема "Строя дървена къща с фрейминг в Пловдив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: