• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 47
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
koveslav - майстор
iva6ki написа:
esko148 написа:
Някой, който разбира да каже дали това, което съм купил отговаря на изискванията на производителя :)
Маслото което си купил с него си карам фиятката.
Маслото което ти трябва е W30, дали е W30 или 5W30 или 10W30 зависи дали ще ползваш машинката зимата. В общи линии ти трябва масло за четиритактов двигател с въздушно охлаждане който по принцип работи на по висока температура от същия с водно охлаждане. :wink:
за "W40" са допустими по-високи работни температури и като околна температура и като температура в картера,отколкото за "W30".....
esko148 - специалист
Да разбирам, че това което съм взел ще върши работа, така ли?
Преди малко му смених маслото на редуктора. Бяха си сипали хората хубаво диференциално масло, но с около 200гр по-малко от колкото го дават по каталог. Метални стружки и други такива не бяха открити в източеното масло, но пък и фрезата не е работила повече от 10-15мин :-D
След 10 моточаса пак ще го сменя :)
kuger - майстор
Те, с това карам
Прикачен файл:
20160504_175123 (1077 x 807).jpg
iva6ki - специалист
Всеки да си прави изводите :roll: . Аз фрезата си я карам с W30 на хускварна а мотоблока с 10W30.

Прикачен файл

111.jpg
111.jpg (103.89 KиБ) Видяна 2418 пъти
esko148 - специалист
Определено маслото на Husqvarna e далеч по-примамливо предложение на съвсем разумна цена :) За сравнение въпросния Castrol e 15лв литъра :wink:
Ето го и маслото на Husqvarna SAE-30
http://niksi.eu/products/-Моторно-масло,--SAE-30.html
iva6ki - специалист
Аз ползвам такова за 8лв 0.600л тама ми стига за фрезата незнам дали има разлика от това дето си пуснал, мисля не.

Прикачен файл

eee.jpg
eee.jpg (44.57 KиБ) Видяна 2396 пъти
kuger - майстор
Моето е литър, за цена между 13 и 14 лв. На Хуск е 0,6литра 8лв., за литър излиза колкото това, което показах. Не робувам на марка, каквото има, такова купувам, стига да отговаря на изискванията.
Като си помисля, че го сменям един път в годината, не ми се струва скъпо /на фона на това, което давам за колата :sad: /.
пп: Сега отворих линка на колегата esko148. Наистина по-тънка идва цената.
krismarg - специалист
Briggs and Stratton -6-7 лв за 0,6 литра

Между другото, проверявай те си болтовете на редуктора, с който се държи конзолата за двигателя. При разхлабени болтове и повече вибрации се пука радуктора (алуминиев) при долния болт.
kuger - майстор
krismarg написа:
Briggs and Stratton -6-7 лв за 0,6 литра

Между другото, проверявай_те си болтовете на редуктора, с който се държи конзолата за двигателя. При разхлабени болтове и повече вибрации се пука радуктора (алуминиев) при долния болт.
Това към мен ли? Аз съм с Робин на Субару, пак 0,6л масло, редуктора е щамповани страници от ламарина и вътре е верига. От 2002 год. ми служи безотказно за фрезоване и влачене на автомобилно ремарке.
koveslav - майстор
Явно американските градуси са различни от китайските.

Прикачен файл

masla.png
masla.png (98.06 KиБ) Видяна 2351 пъти
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 47

Тема "Мнението ми за мото-фреза Gardenia ZS 500 b-3" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: