• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 51
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
VLADO66 - майстор
Вариант 1-без кореми -няма да ти е приятно като пуснеш душа първо върху главата ти да падне плюнка застояла вода,фиксирането на тавана е по-надеждно от това на конструкцията.
chapara - майстор
№ 3, но помисли за нещо по практично :wink: , като една шпилка фи8-10 навита в дюбел за която да прихванеш вертикалната част на тръбата :wink:
ivanvasilev1970 - специалист
Имам въпрос за куфара. След като съм положил UD и CD профилите-връзката помежду им я правя сега-преди да положа ГК или това се прави едновременно с полагането на ГК?
Ако сложа винтчетата сега-структурата ще се заздрави преди полагане на ГК, но пък после винаги има шанс да уцеля винтче при полагане на ГК и последващото стягане на рапидките. Как е по правилно?
chapara - майстор
ivanvasilev1970 написа:
Имам въпрос за куфара. След като съм положил UD и CD профилите-връзката помежду им я правя сега-преди да положа ГК или това се прави едновременно с полагането на ГК?
Ако сложа винтчетата сега-структурата ще се заздрави преди полагане на ГК, но пък после винаги има шанс да уцеля винтче при полагане на ГК и последващото стягане на рапидките. Как е по правилно?
Сам си си отговорил на въпроса. Картона усилва по принцип конструкцията :wink:
jekasus - майстор
ivanvasilev1970 написа:
Едновременно се прави - по-бързо и по-лесно. Копчета ги ползвам само за директни окачвачи или техни "заместители" :-D
Какво стана със плочките, кораба от Китай не пристигна ли още :-D
ivanvasilev1970 - специалист
Вчера се обадих на две места...
1. "...Обади се след 4-5 Февруари колежката отговаряща за внос е в чужбина" (може би да договаря моите плочки)
2. "...Фабриката в Испания още не е почнала производство. Не се знае кога ще ги произведе. Елате в магазина да си изберете други"

:?
jekasus - майстор
ivanvasilev1970 написа:
Вчера се обадих на две места...
1. "...Обади се след 4-5 Февруари колежката отговаряща за внос е в чужбина" (може би да договаря моите плочки)
2. "...Фабриката в Испания още не е почнала производство. Не се знае кога ще ги произведе. Елате в магазина да си изберете други"

:?
1 - в Китай е колежката :lol: , ако беше в Европа, щеше да евтино или безплатно позвъняване. А и доста от нас вече със телефони, които подържат Скайп и Вибер.
2 - Избери си други плочки, фабрика надали ще във Испания.
prascho - майстор
Здравей,

Не знам какви плочки си избрал, но от няколкото поста по нагоре разбирам, че си се насочил към размери 20/60 стени и 40/40 за под.

Да ти кажа, на терасите сложих 50/50см. В темата за банята са снимките. Площта им е относително малка, но големите плочи отвориха много. За нищо на света на тераса или коридор не бих сложил вече плоча 30/30. Доста се чудихме, като баща ми беше за 30/30, та в крайна сметка аз ги избрах големи и така.

Банята ми е малка. Там се спряхме на плочки 25/50 и 31.3/31.3 за под. Ако бях се хвърлил на 40/40 за под някакси ми се струва, че щеше да е доста страно. Две плочи и една фуга :). Определено съм за хоризонталното редена на плочите по стени и диагоналното редене върху под.

Купихме плочките от магазин с отстъпка 15%, като хората са коректни и точни. Все пак тези проценти не са малко. Има верига магазини, които предлагат 7% при закупуване на пет асортимента в различни категории.
chapara - майстор
Този долният отвор

Изображение

сигурен ли си че ще го затапваш или ще оставиш втори отдушник над тоалетната :cool: :?:

Изображение
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 51

Тема "Ремонтът на банята в действие..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: