• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 83
Всичко за дърводелството
Stefan2000 - специалист
Точно за Рачо, а и за мойта имах предвид.
Конструкциите са им сравнително лабилни откъм точност на изпълнение.
С настройките на плотовете на абрихта е достатъчно показателно.
Проблема ни е двоен, защото веднъж ще трябва ножовете да са ни добре настроени към плотовете на абрихта, и втори път, тази настройка трябва да отговаря и на успоредност за щрайхмуса. Поне малко от малко.
profesionalist_wood - майстор
типично българска измишльотина :lol: Никъде по света не съм виждал машина с такива плотове,е,може да има но не знаем. Поне да беше направен конструктивно да прилича на Метабо със фиксираните плотове
griffin - майстор
Тия магнитните джаджи стават и за големи валове, аз спец. съм виждал настройка на големи машини с тях. Крачетата се клатят и на тях има магнитчета така че трябва да стават за всеки вал. И това настройва ножовете спрямо вала има магнитчета доколкото знам и на самите стъбла които прихващат ножа и го движат.
Последна промяна от griffin на пон яну 13, 2014 10:18 am, променено общо 1 път.
Добре че не е конструиран от съветски инженери от института в Магадан....-вал задвижван ръчно от манивела :lol:
ZEDYCUS - майстор
Стефане точно на Рачо Ковача, 5 операционната първо трябва си настроиш ножовете спрямо горните плотове(аз съм ги премахнал и трябва само да си центровам ножовете спрямо вала), след това настройката е на самата маса на штрайхмуса. Масичката на щтрайха е закрепена на 4 гайки. Откачаш веригата, която задвижва 4 зъбни колелета на ос с винт и ги въртиш самостоятелно за да повдигнеш или свалиш масичката на щтрайха. С широка пробна дъска може да провериш дали става трапец и спрямо нея да центроваш винтовете.
На тая снимка се виждат винтоветеИзображение
На тази е веригата със зъбните колела и врътката-Изображение
Stefan2000 - специалист
Да, тази я знам, но не ме огря :)
Мойта се вдига от една центарлна колона. Още не съм я прогонил и тествал, че я скалдирах на село. Но не съм оптимист, че всичко ще е точно. Ще го мисля напролет. Най-много да се наложи да подлагам м-у масата и петата на опорната колона. Но ще я разгледам внимателно, може да има и други опции.

М-у другото пуснах едно запитване, може да не е на подходящото място, и да не сте видели. Не мога да допусна, че никой няма представа от това :?
viewtopic.php?f=56&t=45682
markov_75 - специалист
Прикачен файл:
SAM_3027.JPG
Какво ще кажете за този щрайхмус?Изглежда собствено производство,но много добре и масивно направено.Предлагат ми го за 400лв.,но нямам трифазен ток,и или трябва да ги преработвам на 220 волта,но дали ще имат мощност,или да ги сменям с монофазни?Дайте акъл моля!

Прикачен файл

SAM_3025.JPG

Прикачен файл

SAM_3024.JPG
markov_75 - специалист
Вече си имам абрихт на Рачо Ковача :supz: Машината си е чисто нова и въобще не работено с нея.Още не съм я пробвал как рендосва,но съм сигурен че ще се представи добре.Сага и правя стойката и я пускам в действие.Остана само да си начеша и последната ми(за сега :-D)краста за щрайхмус.Скоро ще ходя да видя на живо по-горе показата машина,и да си попълня колекцията от машини.
От тази ли която ти пуснах в ЛС? Айде ще черпиш :partyman:
EDI - майстор
Е сега , на лични.Я давай тука да я видим. :partyman:
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 83

Тема "Избор на щрайхмус" | Включи се в дискусията: