• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 32
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
denuchi - специалист
тези температури в случая са налягания при който работи компресора. спрямо налягането контролера определя и температурата. а забравил съм тока да напиша 10-10.5 ам. в тези граници се движи. това е машинката ми в апартамента. а другата която е вода-вода тя е при сестра ми на къщата. а за нея мога да спомена тока за октомври. пусната е на 10.10. и десега не е изключвана. за октомври 72 лв. електромера е трифазен и е само за нея. консуматорите 7 бр. конвектори (6x3кв.+1 бр. 5кв)+ 4 бр. лири + 2 бойлера. тока там от 4.5-8 ампера. а водата в момента на изключването на компресора изход 48.5гр. вход 42гр.
Zoro5 - специалист
denuchi написа:
... аз меря наляганията, а контролера сам смята температурите според налягане дава температура. R22 с такъв работя.
denuchi, с какви датчици ги мериш тези налягания? Откъде могат да се вземат и на какви пари? Или мериш с манометър и ги въвеждаш ръчно?
Ама и ти като kuuuuul - много данни а най-важното го нямаш - полезната мощност на ТП. Измерете си накрая тоя вътрешен дебит за да ви сметнем КОП-а.
denuchi - специалист
датчиците са 0-5 волта. цената големичка 95 лв. КОП на тази в апартамента е около 3 при плюсуви темпер. нея е карам до към -2 гр. след това си паля печката, а на другата около 5. сметките несъм ги правил аз, а колеги от работа. аз съм сметките съм малко скаран.(много)
Zoro5 - специалист
А бе ти дай данните - сметките са лесна работа. :wink: 2-3 реда в Ексела и ставаш специалист по смятане. :)
Обаче не ми е ясно въз основа на какви данни колегите ти са смятали КОП-а ? КОП-а не е константна величина ,а пряко се влияе от моментните условия на работа. Ако знаеш дебита на водата през ТП (вътрешния кръг) , полезната мощност излиза директно - без догатки и предположения. Така можеш да следиш при даден режим какъв е КОП-а и да оптимизираш настройките. Другото е малко "на сляпа баба". Един водомер на входа на ТП е много полезен уред и не е скъп.
denuchi - специалист
данните си ги вземаха на място. гледат мерят и казват. тези дни като отида на работа ще ги взема от тях и ще ти ги предоставя. а малко по памет в къщи 1,5 м3.
Zoro5 - специалист
А бе не знам - един мерил, друг гледал ,трети казал... Мен ако питаш всичко трябва да си е под твой контрол. Такива готини датчици кичиш по твоите машинки, а точно дебита да пренебрегваш?!
А тези датчици за налягане до колко бара са? Всъщност на мен ми трябваха за масло, до 100бара , но нали фреоните стигат до 50 - дали могат да мерят и масло? Коя фирма ги продава?
denuchi - специалист
несъм го пренебрегнал. ама немога да отчета колко вода минава през него като чиста стойност. други му са задълженията.
kuuuuuul - майстор
Ей Zoro5 къде беше по рано да кажеш за този водомер сега е малко сложно да преправям инсталацията :-D Аз си мисля че най важно е колко лева на месец ще харчи ТП.
phoenix - специалист
тъъъъй, да кажа и аз, че малко нямах време тез дни да влизам.
Аз имам мааалък проблем с моя климатик, предполагам се дължи на марката :-D :-D :-D . С две думи външното тяло се позаскрежи, заскрежи, па направо си се обледени. Четох за това свойство на марката Хаиер :evil: , ма след като го купих. Все пак, не сме останали на студено де. при минус 2 градуса, тука не падна повече, така и не можа да направи Твх. на фреона в топлообменника над 35 градуса съответно водата стана Тизх. 30, което .... ами не може да астопли повече от 19 градуса в стаите... Е за 2-та дена студ съм пуснал и бойлера та с негова помощ климатика докарва фреона до 45 градуса в смисъл ... някак си като се вдигне общата Т и Т на фреона някак си също се вдигна, сякаш климатика почва да работи по-силно. Просто като се вдигне Т на водата и се усеща как климатика започва да бръмчи по-силно, предполагам компредора вдига по-голямо налягане. Бееее бали го в климатика. Да знаете да не се обърквате с Хаиер. Този климатик го свалям в офиса, някой може ли да удари едно рамо да купим някой Дайкин 24-28 нещо по-така на сносна цена или с някаква отстъпка... не държа да е нов. Та така с моята термопомпа... с малко помощ от бойлера в нас е 22 градуса без проблем 2-та етажа.
filmatoplo - майстор
Така е със всички Трмопомпи въздух-вода или въздух-въздух , пред нас е монтирана термопомпа Гудман и наблюдавам нейното действие под нулата я отпиши -пърка като луда и студено .Виж ТП вода-вода ще е друго нещо .А зада има ефект или да несе усеща 35 градуса като некомфорт трябва отоплителната инсталация да е водно подово . :)
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 32

Тема "Термопомпа phoenix" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: