• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 15
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kozl - майстор
пет яну 08, 2021 9:36 amLazarGanev написа:
Лично аз съжалявам, че Елдом продължи традициите на Елпром Варна само в производството на бойлери, а не продължи да развива и останалите продукти и най-вече, че не се продължи развитието на Перлата. Сигурен съм, че има още Перли, които си функционират, макар и на 30+ години
И аз съм имал Перла, но се проби казаня.
Обаче на майка ми Кендито от 1980 г, купено от КОРЕКОМ, все още пере :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Казана е от карборан, на Перлите от емайлирано тенеке. Кое е по-издръжливо :?

Обаче, едва ли ново Кенди, ще устиска толкоз.
kozl - майстор
Около мен бойлерите са все Елдомски.
При големия син 120 л, неръждаем с 2 серпентини и слънев панел, монтиран 2013 г.

Прикачен файл:
Eldom 120l.jpg

При майка ми с ТЕЦ, пак неръждаем, но хоризонтален.
При тъщата писах.
При малкия син от миналата година 80 л, неръждаем.

Прикачен файл:
Бойлер Елдом 80л неръжд.jpg
Бойлер Елдом 80л неръжд.jpg (58.76 KиБ) Видяна 2881 пъти

само моя дето го мислех за Теси, а на него пише SANG съм го избирал 2004 г по размер (Ф450, Н-700 мм), а не по марка. Но и аз съм с ТЕЦ и напоследък па тия не ми осигуряват мноо работа на бойлера, та все още го бива.
ky-kyy - майстор
Баси, квото сте ги замислили тия бойлери...Сякаш ще се жените за тях Аз лично, а предполагам че и повечето от вас, сме пушачи. Пуша по 2 кутии цигари на ден, което прави 10.80 лв. За месец са 300 лева. Което ще рече, че всеки месец изпушвам по един бойлер.
Ово е стандарт, както казват западните ни комшии - къпеш се и фъргаш :lol:
mower - напреднал
Здравейте.Предстои ми закупуване и монтаж на хоризонтален бойлер в сухо помещение.Ще се слага в ново жилище,при което още на етап строителство така пуснахме тръбите,че бойлера да е хоризонтален.Та,понеже ще е в сухо помещение държа бойлера да е със сух нагревател,да си спестя поне източването му при евентуална подмяна на нагревателя например.Избора обаче на хоризонтален бойлер със сух нагревател е доста ограничен.Елдом не предлагат такъв модел ( до скоро май са имали),а Теси имат само един от серията Anticalc Reversible и съм се спрял именно на него https://tesy.bg/produkti/elektricheski- ... reversible
Моля LazarGanev за мнение за конкретния модел,а и ще се радвам на съвети и коментари от всички останали.
Поздрави.
hidrazin - майстор
пет яну 08, 2021 7:31 amLazarGanev написа:
... няма да падне от 3-то на 4-то място в Европа по обем на производство...
Те СА си на 4-то място. Друг е въпроса по чии данни и взети от къде...
На 3-то място са само за българите - да се "гордеят". :cool: На кое са реално - само оня горе знае.

Прикачен файл:
Теси за българи.jpg
Теси за българи.jpg (46.53 KиБ) Видяна 2831 пъти
Прикачен файл:
Теси за НЕбългари.jpg
Теси за НЕбългари.jpg (42.64 KиБ) Видяна 2831 пъти

пет яну 08, 2021 7:31 amLazarGanev написа:
...че съм партньор на такава фирма и съм спокоен като предлагам продуктите им на моите клиенти...
Тва ако не е хранилка, здраве му кажи. :)
:partyman:
Димитър Димов - специалист
пет яну 08, 2021 10:48 ammower написа:
Здравейте.Предстои ми закупуване и монтаж на хоризонтален бойлер в сухо помещение.Ще се слага в ново жилище,при което още на етап строителство така пуснахме тръбите,че бойлера да е хоризонтален.Та,понеже ще е в сухо помещение държа бойлера да е със сух нагревател,да си спестя поне източването му при евентуална подмяна на нагревателя например.Избора обаче на хоризонтален бойлер със сух нагревател е доста ограничен.Елдом не предлагат такъв модел ( до скоро май са имали),а Теси имат само един от серията Anticalc Reversible и съм се спрял именно на него https://tesy.bg/produkti/elektricheski- ... reversible
Моля LazarGanev за мнение за конкретния модел,а и ще се радвам на съвети и коментари от всички останали.
Поздрави.
Преди години имах хоризонтален бойлер и не бях много ''очарован'' от това нещо,в момента в който протече го замених с вертикален.Ако искаш прочети тук https://forum.setcombg.com/%D0%B1%D1%8F ... D0%B8.html ,има някои обяснения.Може ''скачените'' съдове с производителите да ми скочат и да ме обвинят в некомпетентност ,но по-добре некомпетентен отколкото финансово зависим.
radius - майстор
E, хоризонтален, така или иначе, няма никой да препоръча.
iliya_i - майстор
пет яну 08, 2021 9:36 amLazarGanev написа:
Лично аз съжалявам, че Елдом продължи традициите на Елпром Варна само в производството на бойлери, а не продължи да развива и останалите продукти и най-вече, че не се продължи развитието на Перлата. Сигурен съм, че има още Перли, които си функционират, макар и на 30+ години
Просто бойлерджиите се отделиха навреме, а пералнаджиите не го направиха. Перлата на майка ми работи до 2010 година (около 20 години). Прокапа и емайлирания казан (сигурно можеше и да се завари). За тези години се смениха един нагревател и една помпа за мръсната вода.
stoy@n - специалист
чет яну 07, 2021 10:17 pmhidrazin написа:
....Но и при неръждаемите си има уловки - дебелина и качество на ламарината, качество на заварката....
+10 :supz:
чет яну 07, 2021 10:17 pmhidrazin написа:
...За същите кинти ще си купя TEDAN PRACTIC INOX 80l с 10 години пълна гаранция....
Не знам аз ли съм карък или и тея не стават... :? След гаранционната смяна на два варненски, реших да си купя онлайн точно този дето хидрата го хвали... Монтирах и веднага след пълненето протече :shock: Източих го, свалих го пакетирах си го обратно в кашона и обратно на продавача. Върнаха ми парите без въпроси. Сега съм пак с емайлиран, тъй като разбрах (по трудния начин) че няма никакъв смисъл от неръждавейката...Да си изкара гаранцията и като протече-нов.
:partyman:
lyubohar - майстор
пет яну 08, 2021 10:38 amky-kyy написа:
Баси, квото сте ги замислили тия бойлери...Сякаш ще се жените за тях Аз лично, а предполагам че и повечето от вас, сме пушачи. Пуша по 2 кутии цигари на ден, което прави 10.80 лв. За месец са 300 лева. Което ще рече, че всеки месец изпушвам по един бойлер.
Ово е стандарт, както казват западните ни комшии - къпеш се и фъргаш :lol:
Ами не всеки има средства да купува и "фърга".
И не всеки пуши за да прави такива сметки.
Освен това и може би най важното такива едри продукти при слагане и сваляне изикват много
физически усилия.Едно е кафеварка,кана и дори микровълнова,друго бойлер.
Качваш пълниш-протича,източваш сваляш,носиш в магазина.
Всичко това дали е без пари?!А ако нямаш такива възможности попадаш в лапите на сервизите.
За тях мога книга да издам...
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 15

Тема "Протекъл бойлер на Елдоминвест" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: