• 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plastkomfort - специалист
Пуснах ти сервизната
plastkomfort написа:
Пуснах ти сервизната
Благодаря :) Разгледах я...има неща, които изобщо не мога да ги разбера :sad: Днес за пореден ден ще чакам техника и, ако не дойде и днес, вече ще пиша до Сънсистем и ще трябва сами да се мъчим нещо да правим защото иначе не можем да се стоплим :cry:
benimm8808 - специалист
Shark04 написа:
plastkomfort написа:
Пуснах ти сервизната
Днес за пореден ден ще чакам техника и, ако не дойде и днес, вече ще пиша до Сънсистем и ще трябва сами да се мъчим нещо да правим защото иначе не можем да се стоплим :cry:
Колега по големия проблем,че от там най-малко ще получиш съдействие.
Сън систем е организация(фирма),която не се интересува от крайния клиент- имат си дистрибутори,а те сервизни техници=каша.
Относно такса посещение-от тая година са я въвели-10лв.
plastkomfort - специалист
Най доре си я настрой сам защото сервизните четът в книжката и въвеждат параметрите от там и ефектът е нула.
Имаш пет степени за горивото и за въздуха бутай само тях като предварително си запиши старите данни ако стане нещо по -зле даги върнеш.
Успех.
filmatoplo - майстор
Ти представяш ли си , имах веднъж проблем с една горелка , намаше книжка с инструкции -извади ли я в магазина и получих горелката без нея .Та пускам аз горелката но не иска да запали , проблема го знаех горе долу и беше в точните % въздух на вентилатора -абаче колко трябва ше да ми каже някой от фирмата Сънсистем .Звъня им и се свързвам с човек от сервиза в Шумен , веднага започнаха въпроси кой съм и какъв съм -след като им казах че съм монтажник и ми трябва само едно число -отговора беше -Господине не можем да ви дадем такава информация .Колкото и да се молих на човека -той ми затвори .След още няколко телефонни разговора успях да се свържа с едно момче което било сервизен техник към фирмата -та той ми каза колко % е въздуха и горелката запали .Не искаха да ми кажат и паролата за влизане в менюто , но нали за това са форумите -научих я веднага от приятели :wink: .10 лв ли :? 100 по може .
jabata - специалист
Ами същата работа. Те някой от дистрибуторите на Ерато взимат по 50 лева само да дойдат да въведат 3 цифри, и да сменят един CheckBox за да активират стайния термостат.
А за Sunsystem и техните велики камини, какво очаквате когато една Шуменска Мутра, видяла се в пари препродава чужд продукт слагайки си някаква негова марка. За инструкцията, не ми се коментира, защото както е модерно много често напоследък попадам на изделия чийто документации са преведени от Google. За съжаление с документацията на тези прословути камини не е по-различна. Веднъж преди години в един магазин имаше такава изложена, отворих документацията и о чудо.... :shock: Толкова много грешки, сигурно дете от първи клас щеше да я преведе по-добре.

Чудя се толкова ли е сложно великата фирма SunSystem да проведе за 1 ден обучение на всички нейни инсталатори, как се борави с тези камини, а не да се мислят за велики притежавайки една документация и да взимат пари само за това че са отишли при клиента да четат документацията пред него :-D Аз си мисля че това ще струва много по-евтино отколкото цялта отрицателна реклама която правят доволните служители по форумите :lol: Но затова се иска малко акъл, но навреме да ти дойде.
ivoto - специалист
DJ_Aleks_Di написа:
bibop_ivo написа:
Здравейте от скоро съм с това чудо на 21 век. От оторизиран инсталатор ми е пусната камината за сега работи доста добре разход за три дни или около 24 часа работа 15 кг . Камината е 23 с новия блок разликата от по стария че има т.н. Финно настройване на всяка една програма в % . За сега е търкалям на 1 с -5 на peel и -4 на вентилатора има леко тлеене след загряването на водата. На мен ми се вижда добра камината и за сега съм доволен .
Имам чувството че ще трябва да карам ВУЗ за това чудо на 21 век като космически кораб е . :supz:
Добро утро! Колега, ще кажеш ли какви са ти настройките на камината, че гори толкова малко.... :? :shock:
Печката има технологичен разход, под който не може да падне. На моята пм23 това е 15 кг на денонощие.
Миналата есен я настроих до 12 кила на денонощие, но това е един режим на тлеене и печката гаснеше понякога.
Та тези 15 килограма са минимумът, който може да се постигне за 24 часа, без гасене, в постоянна модулация.
ivoto - специалист
Shark04 написа:
tysonlkr написа:
Увеличете си желаната температура на водата. С натискане на бутона "+" или "-" се задава температурата. Най вероятно инсталатора е настроил толкоз ниска температура поради все още топлото време :wink:
Увеличавам, намалявам, сменям мощността на работата - НИЩО!! като се закова на 47-51 гр. и не мърда! Нито се променя огънят, нито времето на подаване на пелетите - НИЩО!!! Все едно, че се запаметени едни настройки и от потребителското меню не се променят. Днес се обадихме на инсталатора, обща да дойде. Ще чакаме :rolleyes: :partyman:

Вижте да не модулира по Т на изходящите газове. Ако е зададена ниска стойност на Т на газовете, модулира постоянно и не вдига пламъка.
Yordan_Angelov - помощник
Моля за сервизно ръководство за Burnit 23.
БУРНЕТ 23 КВ стария команден блок
jlangelov@yahoo.com
Последна промяна от Yordan_Angelov на ср окт 28, 2015 9:00 pm, променено общо 1 път.
bondo77 - напреднал
как се влиза в това меню SETTINGS TEHNIC иска някакъв код [-o<
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: