• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 29
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
nikolov333 - майстор
чет апр 30, 2020 11:53 amРуди написа:
Ами, аз не бих си прекарал гостите през гаража вкъщи. Обикновено е натурия някаква там, мирише от бидона със зелето/джибрите, кал от мокрите гуми на колата, бензинови пари ... По-добре си остави един коридор 1.30 м, пък си предвиди голям отвор към дневната за едрите мебели.
Пък може гаража ти да е като аптека? Виждам че къщата няма килер, сигурно там ще са ти резервните бири, шишета и консерви, лук и картофи, прахосмукачката, дъската за гладене и прочее.
Телевизор на прозореца не се връзва особено, бих му сменил мястото с дивана. Аз ползвам дивана за четене и искам да съм до светлината, но на други им харесва да е в тъмния ъгъл.
Предвиди си отдушник (комин) за ширма над печката, щото иначе трябва да изведеш миризмите от готвенето на верандата. Ако пратиш барбекюто на гърба на печката, може да изглеждат като един комин с две секции.
Добре е да има отдушник с вентилатор и за банята, прозореца към коридора/гаража не е пълноценно проветряване.
Съгласен съм с всичко казано и след обеда ще го мислим.. :partyman:
nikolov333 - майстор
чет апр 30, 2020 12:21 pmn_a написа:
Аз всеки път, като видя план за къща, настоявам за повече бани/тоалетни :-) Значи, излежавате си се във ваната и на детето му се допикава... Имате гости и да влизат в личната ви тоалетна... Все, избежими и неуместни неща.
Оценявам, че към гаража има такова, но все пак...
Прикачен файл:
DN2B64Jg.png

Баните бяха две в предишните версии на проекта, даже спалнята беше предвидена на мястото на детската със собствена баня, но едната отпадна заради промяната на входа при добавяне на гаража заради оформянето на гостната-кабинет.. Къща с двор без външна тоалетна е още по-зле, та за това я преместих в гаража като резервна за къщата, ако основната е заета, а и ще е много удобна за ползване от към двора за измиване след дворните дейности, когато си мръсен и окалян например.. Това в коридорчето в дясно на новия проект от към задния край на гаража е именно с тази цел..

Прикачен файл:
IMG_20200425_001941.jpg

Имаше и вариант с тоалетна до входа но не ми се струва по-удачен от последния понеже гаража става по къс и тесен, а той ще е с няколко функции и е важно да има обем..

Прикачен файл:
piJpVqDg.png
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет апр 30, 2020 12:34 pmnikolov333 написа:

Баните ...
Бих отхапала два квадрата от кабинета :-)
nikolov333 - майстор
Кабинета е комбиниран и с гостна, та няма толкова за отхапване.. :roll: Най-удобните места за нея са срещу външната входна врата към гаража външно на банята, за ползване от към къщата и от коридора пред входа, но гаража ще е последен като реализация и имам време за дообмисляне.. Надявам се, че поизчистихме малко проблемите до тук и следващия вариант ще е пред-последен :lol: ..
Прикачен файл:
IMG_20200501_112758.jpg

Днес гледах един строеж близо до моя парцел и ми се струва, че в движение го променят, като видят реалната ситуация и явно са решили да заравят външното стълбище към мазето от двора, вероятно заради терена и вероятността за наводнение. :?
nikolov333 - майстор
Днеска турих две колчета на мястото на ъгловите на верандата, които ще подпират покрива и седнах да пия една бира на виртуалната маса, ама ми се струва, че остава малък двора пред нея.. Проекта хубаво го нагласих, но май гаража ми избутва къщата прекалено напред към оградата на съседа от югоизток.. Някой съвет, че комшиите не продават имота... :lol:

Прикачен файл

IMG_20200430_190714.jpg
tzetz009 - специалист
:? Много ти се чудя на външната гаражна врата и ъглите , които тя сключва с двете ти огради . При всеки нов проект това не го пипаш . Ако обърнеш пропорциите наобратно няма ли да ти е по-добре ? Оттренирал ли си влизане на заден ход от такъв ъгъл ? Все си мисля , че ще ти трябват кашони с десни мигачи за смяна и резервни десни калници !?! И много здрав врат за огъване . И аз влизам назад в моя гараж , но твоето е ..... :? !

:partyman: :partyman: :partyman:
nikolov333 - майстор
Начи с паркирането на заден съм цар.. :-D
А сериозно проблема с външната входна врата е обособен от оградите на околните парцели, (виж черните линии на скицата, които са комшийски телени огради около входа на двора), които не са съобразени с бъдещата урегулирана улица и след като отстъпих с моята ограда по регулацията, реално загубих 80м2 от съседното дере, което някога ще е улица 6м, но в момента е три и няма как да заходя от там, понеже останалите срещу мен не отстъпват. Та за това се налага да си нагласям ъгъла на входната врата в двора вместо да си направя гаража с лице към дългата долна ограда, макар че това ще ми реши и проблема с двора, ако върна къщата назад към късата ограда с около 4 метра.. Има някакъв шанс да се разшири пътя пред парцела ми, ако купят парцела от дясно на пътя и го урегулират по улична регулация и тогава ще завъртя входа от там, но за сега не е сигурна работата.. До края на юли ще стане ясно и входа ще го завършвам тогава. :partyman:

Прикачен файл

Screenshot_2019-10-02-09-40-33-604_cn.wps.moffice_eng.png

Прикачен файл

IMG_20200503_004004.jpg

Прикачен файл

IMG_20200503_004043.jpg

Прикачен файл

received_641906756589178.jpeg
Последна промяна от nikolov333 на нед май 03, 2020 12:01 pm, променено общо 2 пъти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Обожавам върби :-) Значи, няма проблем с водата :-)
nikolov333 - майстор
Многото вода също може да е проблем, понеже до мен минава дере с голям водосбор и за това правих задигането от долния край, улична дъждовна канализация, подпорна стена и дренаж за да пренасоча повърхностните води, че иначе големите дъждове заливаха ниската част на парцела. За това и основите на къщата ще са с рандбалки на стъпки заради насипа.. За сега май най-разумно ще е да жертвам гаража за сметка на по-голям двор пред верандата, а отдолу пред оградата към пътя да остане открит паркинг... :sad: :?

П.П.Пробвахме го и така, пак не става, защото се губи възможността за обръщане и маневри на паркинга, колкото и в момента да е тясно и трудно, но все пак го има, ако си майстор на паркирането и маневрите на зад.. Реално се печелят 2.7м дълбочината на двора, за сметка на загубения гараж и паркинг от което в случая не виждам смисъл. Следователно моравата ще остане по малка и ще се надявам да купя имота пред моя, ако го продават някога.. Добавих и малката тоалетна с баня в преддверието срещу входа за да има и втора малка баня с тоалетна за ползване от към двора и къщата.. Надявам се, че ще свикна с компромиса в размера на двора пред верандата или в най-добрия случай да купя единия от двата имота срещу моя или преди него за да си реша проблемите с двора и паркинга в идеалния вариант.. Мисля, че повечето забележки ги коригирах, но ако виждате нещо друго, задължително ще го взема предвид..

Прикачен файл

IMG_20200503_152252.jpg

Прикачен файл

IMG_20200503_152211.jpg

Прикачен файл

IMG_20200503_152356.jpg

Прикачен файл

IMG_20200503_152331.jpg
nikolov333 - майстор
Междувременно се занимавам и с двора на комшиите срещу моя, понеже те са в чужбина от 5-6 години и се разбрахме с тях да го потдържаме с жената, за да си играе там малката дъщеря, че с тоя вирус си е необходимост да има къде да излезеш от къщи..

Прикачен файл

received_233990137663113.jpeg
received_233990137663113.jpeg (70.76 KиБ) Видяна 1702 пъти

Прикачен файл

received_709411693168551.jpeg
received_709411693168551.jpeg (61.13 KиБ) Видяна 1702 пъти
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11