Добре изглежда инсталацията. Какъв е диаметъра на тръбите към колекторите - май ми се вижда ф22? Тоз автоматичен обезвъздушител е само за красота там
. На колко киловата е настроен котела?

LazarGanev написа:Добре изглежда инсталацията. Какъв е диаметъра на тръбите към колекторите - май ми се вижда ф22? Тоз автоматичен обезвъздушител е само за красота тамИ на мен ми направи впечатление оригиналното място на обезвъздушителят:-), ще ги накарам да го преместят. Котелът още не е настроен, казаха ми да поработи една седмица и после ще го настроим.. На колко киловата е настроен котела?
filmatoplo написа:ТР6 е турен да управлява кога да се подгрява бойлерът, странично на таблото е сложено онова нещо дето когато котелът няма къде да отдаде топлината/помпата за радиаторите е спряна от Компютермът/ включва помпата към бойлерът и той играе роля на нещо като буферен съд. Поради това съм настроил ТР6 да вкл. помпата и да пали котелът/ако не работи/ под 40 градуса. Целта е да има къде да се отдаде топлината без да прегрява водата, иначе качва до 85 градуса.Браво
с това вече ще се стоплиш
понаслагал си разни джаджи , помпата за радиаторите с електронен контрол на дебита ли е
, ТР6 радиаторната помпа ли включва , а термостата-Б2000 -за бойлерната помпа ли е ,този термостат който е отстрани на таблото -авариен ли е ,тоест предпазен .Няма да играя повече с тебе , и ще те изкажа на другарката
- имаш стаен термостат безжичен- Компютерм -бая съм наблюдателен а .
За бойлера нещо не разбрах как под 40 включваш помпата
, после ти имаш възвратен клапан на помпите , след стоп на бойлерната помпа -топла вода от бойлера към котела и обратно -не трябва да се движи
, може леко дифузно вътрешнотръбно да се движи топлото ,но това не е циркулация , 1 на 1000 може да заседне някоя от възвратните клапи , но едва ли , ако тръбата която захранва горния край на серпентината на бойлера се свали надолу с 40 санта под точката на включване -топлото от бойлера няма как на самотек да отива към котела
.Да допълня за контрола на зареждането на бойлера - извършва се с 2 броя термостати
единия контролира над каква минимална температура в котела да започне зареждане , и обратно следи при спадане на температурата на котела да задържи минимална температура в бойлера .Втория термостат следи за максималната температура на която трябва да бъде загрят бойлера
.Така направено -няма да имаш никакви проблеми
за толкова идеи 1 не черпи
.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: