Добре изглежда инсталацията. Какъв е диаметъра на тръбите към колекторите - май ми се вижда ф22? Тоз автоматичен обезвъздушител е само за красота там  . На колко киловата е настроен котела?
 . На колко киловата е настроен котела?

Най - вълнуващия въпрос зимно време.

LazarGanev 

- "Велик майстор"			

5332 мнения в "Котел на пелети?"

filmatoplo 

- майстор			

turistak 

- специалист			

LazarGanev написа:Добре изглежда инсталацията. Какъв е диаметъра на тръбите към колекторите - май ми се вижда ф22? Тоз автоматичен обезвъздушител е само за красота тамИ на мен ми направи впечатление оригиналното място на обезвъздушителят:-), ще ги накарам да го преместят. Котелът още не е настроен, казаха ми да поработи една седмица и после ще го настроим.. На колко киловата е настроен котела?
filmatoplo написа:ТР6 е турен да управлява кога да се подгрява бойлерът, странично на таблото е сложено онова нещо дето когато котелът няма къде да отдаде топлината/помпата за радиаторите е спряна от Компютермът/ включва помпата към бойлерът и той играе роля на нещо като буферен съд. Поради това съм настроил ТР6 да вкл. помпата и да пали котелът/ако не работи/ под 40 градуса. Целта е да има къде да се отдаде топлината без да прегрява водата, иначе качва до 85 градуса.Браво
с това вече ще се стоплиш
понаслагал си разни джаджи , помпата за радиаторите с електронен контрол на дебита ли е
, ТР6 радиаторната помпа ли включва , а термостата-Б2000 -за бойлерната помпа ли е ,този термостат който е отстрани на таблото -авариен ли е ,тоест предпазен .Няма да играя повече с тебе , и ще те изкажа на другарката
- имаш стаен термостат безжичен- Компютерм -бая съм наблюдателен а .
За бойлера нещо не разбрах как под 40 включваш помпата
, после ти имаш възвратен клапан на помпите , след стоп на бойлерната помпа -топла вода от бойлера към котела и обратно -не трябва да се движи
, може леко дифузно вътрешнотръбно да се движи топлото ,но това не е циркулация , 1 на 1000 може да заседне някоя от възвратните клапи , но едва ли , ако тръбата която захранва горния край на серпентината на бойлера се свали надолу с 40 санта под точката на включване -топлото от бойлера няма как на самотек да отива към котела
.Да допълня за контрола на зареждането на бойлера - извършва се с 2 броя термостати
единия контролира над каква минимална температура в котела да започне зареждане , и обратно следи при спадане на температурата на котела да задържи минимална температура в бойлера .Втория термостат следи за максималната температура на която трябва да бъде загрят бойлера
.Така направено -няма да имаш никакви проблеми
за толкова идеи 1 не черпи
.
Помпата с електроно управление е остатък от предишната инсталация, защото помпата дето е за бойлерът правеше гаден хидравличен шум на термоглавите(основно към 2 през ноща).
Ще видя кога ще се преборя с жената и да турим буфер.
Очаквам 600 евро от REECL.
Интересно защо никой не се възползва? процедурата бе 3 дни за да ме одобрят от REECL и банката!
КОйто има парите, връща кредита незабавно, който не получава ниска лихва.
Към тези които мислят да си купят котел с горелка!
Моля да си направите сметка каква е разликата между нещо направено да работи с пелети и нещо което е пригодено. Изкарайте още един сезон по начина по който се топите и си купете нещо истинско!
Според мен и DZ са достойна алтернатива, само дето имат странна политика - няма на склад и чакай.
Преди прекарвах 10% от денонощието около котелът/горелка. Сега слизам да му се радвам, просто работи!!!
А даже не са му направени фините настройки!!!

filmatoplo 

- майстор			

Защо котела ти ще стига до 85 , не е ли нагласен на по малко   Не мога да схвана нещо логистиката след като стайния термостат спре помпата
 Не мога да схвана нещо логистиката след като стайния термостат спре помпата   ,  котела ти остава да работи докато зареди бойлера до 85 градуса ли , и след това загасва
 ,  котела ти остава да работи докато зареди бойлера до 85 градуса ли , и след това загасва   -нещо ме съмнява тука -обясни моляте какво прави 1по1 .Ако има буфер и 3пътен вентил ,ще се успокои всичко
 -нещо ме съмнява тука -обясни моляте какво прави 1по1 .Ако има буфер и 3пътен вентил ,ще се успокои всичко   .След като започне зареждане на бойлера от 40 гр примерно , до колко градуса се зарежда
 .След като започне зареждане на бойлера от 40 гр примерно , до колко градуса се зарежда   и от къде го нагласяш.Котела нон стоп ли работи -огасва ли въобще , или ги редува -радиатори,бойлер на макс
 и от къде го нагласяш.Котела нон стоп ли работи -огасва ли въобще , или ги редува -радиатори,бойлер на макс   . За врялата вода от бойлера има лек -3пътен термостатичен вентил с пряко действие -120 лв , нагласяш си го на 42 градуса (или на колкото каже жената )и никой няма да се опари
 . За врялата вода от бойлера има лек -3пътен термостатичен вентил с пряко действие -120 лв , нагласяш си го на 42 градуса (или на колкото каже жената )и никой няма да се опари   , колко още може да ти се оптимизира инсталацията -ще мърка направо и разхода ще падне.
 , колко още може да ти се оптимизира инсталацията -ще мърка направо и разхода ще падне.

turistak 

- специалист			

Благодаря за интереса Филм 
В началото бяха настроили в бойлерът да е 65 градуса. Когато стайният термостат спре помпата на котела, в него има още гориво.
Докато го изгори, температурата на котелът се вдига - няма консуматор на топлина а и радиаторите имат термоглави. Фабричнят темостат на котелът е нагласен на 70 градуса.
Тогава защитата в таблото пуска помпата към бойлерът и от 60 градуса се вдига до към 85 градуса. 2-те серпентини на бойлерът са вързани към котелът и мощността им е сериозна.
Котелът спира, а иначе утравлението позволява и отоплението и подгряването на бойлера да работят едновременно. Въпреки,че се докопах до пелети клас CD, пепелта за една седмица е много малко, няма и една четвърт в тавичката.
Намислил съм да си направя едно Picoip за да имам всичко като данни, защото наблюденията са спорадични.
Относно оптимизацията, мисля да я реализирам при монтаж на буфер.
Настроил съм стайният термостат да държи 23 градуса от 18:00 до 20:30 и от 5:30 до 7:30, през останалото време 17 градуса за да можем да спим. Явно изолацията наистина е сериозна, защото температурата не пада под 20 градуса(все пак е още е топло).

В началото бяха настроили в бойлерът да е 65 градуса. Когато стайният термостат спре помпата на котела, в него има още гориво.
Докато го изгори, температурата на котелът се вдига - няма консуматор на топлина а и радиаторите имат термоглави. Фабричнят темостат на котелът е нагласен на 70 градуса.
Тогава защитата в таблото пуска помпата към бойлерът и от 60 градуса се вдига до към 85 градуса. 2-те серпентини на бойлерът са вързани към котелът и мощността им е сериозна.
Котелът спира, а иначе утравлението позволява и отоплението и подгряването на бойлера да работят едновременно. Въпреки,че се докопах до пелети клас CD, пепелта за една седмица е много малко, няма и една четвърт в тавичката.
Намислил съм да си направя едно Picoip за да имам всичко като данни, защото наблюденията са спорадични.
Относно оптимизацията, мисля да я реализирам при монтаж на буфер.
Настроил съм стайният термостат да държи 23 градуса от 18:00 до 20:30 и от 5:30 до 7:30, през останалото време 17 градуса за да можем да спим. Явно изолацията наистина е сериозна, защото температурата не пада под 20 градуса(все пак е още е топло).

filmatoplo 

- майстор			

filmatoplo 

- майстор			

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература