вт ное 26, 2019 9:29 pmslaviyakov написа: Как можем да се сдобием с новата версия на софтуера и следователно да инсталираме? Аз съм с 49/23Проблеми имаше преди 49/23. Скоро нов ще има. Ъпдейтва се за секунди. Примерно при профилактика от инсталатора....
вт ное 26, 2019 8:39 pmauubau написа: Сега вентилатора е Р1-28; 1. Р2-34; Р3-421. Ако настроя така вентилатора, пелетите ще летят горящи през комина
Заводските са Р1-30; Р2-34; Р3-38
Инсталатора ги завиши доста още преди да я запалим първия път, явно на други места като е настройвал така е било нужно. На мен с течение на наблюдението на горенето ги коригирах надолу, докато стигнах по-горе посочените. На Р1 7,5 сек. / 55 сек./ 28 вент. Р2 - всичко е както заводските. 2. Р3 8,5 сек. / 30 сек. / 42 вент.
Гледал съм пламъка 3. в основата да има син цвят, нагоре да е плътен, да е висок и да не червенее. Но доколкото разбирам различните пелети могат да горят по различен начин. Моите пелети не са особено качествени - леки са, недобре уплътнени- може би. Шнека е калибриран на 7 кг/час, за да отговаря на реално изгорените килограми. Може би има и малко кора в тях, но пък са доста добре изсушени, защото не ми е направила нито 1 капка конденз дори при първото палене.

2. За втори път чувам този съвет - раздели порцията на трета мощност на две. От Филма го чух за пръв път. Ще взема да пробвам.
3. Така гори при по-високи стойности на вентилаторите, нали? А не се ли дава доста фира откъм пелети?