• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 17
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
brassSob - специалист
ср яну 23, 2019 9:42 pmivaylo_jankov написа:
съб дек 01, 2018 7:31 pmbrassSob написа:
съб дек 01, 2018 6:37 pmivaylo_jankov написа:
Колеги, меже ли да ми кажете какво значи в десен долен ъгъл мига 0 или свети постуянно и както си работи от първа до трета степен и изключва.
Нулата е при заявка за работа. След като запали се появява и една вертикална чертичка.
Благодаря колега. Сега и ако ми кажеш как да пусна модулация изпращам ракия.
Влизаш в сервизното меню като натискаш бутон "Р" за 10-15 сек, Отиваш на 18-ти параметър. От там се включва модулацията.
Здравейте! Ситуацията при мен е следната котел bosch горелка фероли р7. Работеше нормално миналата година, но тази само ядове. Всичко е почистено, шнека си подава равномерно и тн. Но проблема е, не мога да прехвърля над 40* на водата u1-60,u2-3,u3-000,моля помагайте. 8-[
Здравейте, колеги!
Благодаря на всички за коментарите в темата. Помогнаха ми много при преустройството на един Viadrus U22 от дърва и въглища на пелети. Просто няма такъв кеф. От октомври съм с горелка Ferroli Sun p7 N /14-34kW/. Котелът е 29 kW. Още в началото сложих плочи с цел увеличаване на КПД. Настройките са фабрични за сега.
Но, вече започнах да се човъркам тук-там и ще ви помоля за малко помощ.
1.Помпата ми все още е с отделен контактен термостат и на отделно захранване, но виждам , че може да се свърже с горелката. Тази опция добре ли е, ще има ли положителен ефект и в този случай кога се включва помпата.
2. В информацията за горелката пише , че има седмично програмиране което аз не открих нито в настройките, нито в упътването.
Сега закупих интернет термостат Salus Rt310i, и остана само да го свържа. Ако някой от вас има схема за свързване към горелката, ше съм благодарен ако я сподели.
:)

Прикачен файл

IMG_20191126_002054.jpg

Прикачен файл

5332_3747_prd.jpg
5332_3747_prd.jpg (12.55 KиБ) Видяна 3453 пъти
filmatoplo - майстор
Да не сричам аз-напиши в Ютуб инициалите на термостата ,и изгледай клиповете как се свързва . :wink:
Здравейте, горелката ми работи на on/ off. Настроена е на 60 градуса t на водата но като ги достигне не изключва работи постоянно. Защо се получава така. Благодаря!
Добър ден! Вкъщи сме с котел Bosch и горелка Ferolli P7. Вече почти месец срещам затруднения с настройката на феролито. Настройките ги взаимствах от форума, пробвах какви ли не, но не мога да премина 40* на водата. Смених фото резистора, сложих нов тубус, почистих кумина и отново не се получава. Достига 40* работи равномерно, зарежда след което вентилатора вдига обороти и след минути затихва. Спира и пак зарежда все едно имитира ново запалване. Вече не знам какво да правя, моля ако някой има идея какво още да сторя да помага. Благодаря.
brassSob - специалист
вт ное 26, 2019 10:59 amStefanov76 написа:
Здравейте, горелката ми работи на on/ off. Настроена е на 60 градуса t на водата но като ги достигне не изключва работи постоянно. Защо се получава така. Благодаря!
Здравей, две неща са ми се случвали. На по-стария модел дефектирал или изключен през менюто температурен датчик / лошо и опасно/. Тогава на дисплея излизат две черти. На по- новия модел ако е включена модулация 2, горелката гони по алгоритъм 90 градуса и докато не ги достигне не гасне.
съб дек 22, 2018 9:09 pmIcovich написа:
Здравейте,имам горелка Фероли P 7 N от новия модел която е с дисплей.Та въпроса ми е отоплявам 200кв.м къща и разхода е 3-4 човалчета на ден като чета тука из форума разбирам че това е сърашно много .Изчетох поста и направих някой промени в настройките като например пуснах я в модулация (преди беше на он/оф) и сега ще следя разхода ,то само това ми остава. Искам да ви попитам и нещо друго на всеки 24 ч чистя котела защото тавичката за пепел е пълна и понякога намирам неизгорели пелети та ако вдигна въздуха ще се подобри изгарянето нали ? Също така в стаята имам термостат който управлява горелката ,има ли смисъл от него ?
същият проблем и при мен но съм с 12
първо смени пелетите / решава до някъде проблема /
дай време на пелетите да изгарят / разреди времето на дозите /
вдигни възхуха и т.н
търпение и повече време до котела да го следиш как гори
но Фероли са бъгави горелки / сменяли пелетите и нови настройки и нови ядове , за това горя само Шварцкофер и Лозан - малко са скъпи но по-добри не съм срещал
Ако решиш пробелма пиши
stefan33 - специалист
Малка модификация на скарата с цел намаляване на недогорелите пелети.
Може още малко да се удължи,но нямах по-широко парче.Така не грее и много тръбата.
Прикачен файл:
20191202_111455-1.jpg
Прикачен файл:
20191202_111510-1.jpg
Прикачен файл:
20191202_111523-1.jpg
Здравейте 3 години ползвам пелетна горелка sun p7 и бях много доволен ,до миналата зима.Проблемите започнаха връщане на дим понякага при самото запалване по някога по време на работа.Отдадох го на калпавите пелети за пръв път пелетите имаха много прах още в самите чували и бяха много на ситно раздробени.Играх си четох променях нагодих първоначалната доза и сега пали подчти без или с минимално припушване.
Тази година заредих от пелетите дето толкова мвого се хвалят Румънските уж Австрийски.
Но и с тях имам проблеми, горят добре но от време на време по време на работа цялото мазе става в дим щак до 2 рия етаж стълбите също. Комина е чистен ,кюнци чисти котле чисто пелети хубави клапа отворена но нещо не ми достига.
Моля ви имам 3 проблема и незнам кой е нормален и кой не.
Първо от какво може да пуши така понякога.
Второ от тези пелети имам мнаго нагар различен и твърд по снените на котлето които днес едвам махнах на места със шпакла.
И трето днес забелязах ,че тръбата от която излиза пламъка днес беше много нажежена направо метала светеше и това само при 45 градуса понеже е топло времето.
Моля ви помагайте най ме притеснява дали е нормално тръбата да се нагрява до толкова :?
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 17

Тема "Параметри/настройки/ за пелетна горелка FERROLI SUN P7" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: