Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
163 мнения в "Параметри/настройки/ за пелетна горелка FERROLI SUN P7"
И аз имам проблем, искам да пробвам програмата на колегата, но как се прави в режим модулация?
Здравейте,моля за помощ , имамкотел с горелка ferolli sun p7 от 4години. До тозИ момент не сме имали проблеми (изключение-смяна на запалка) ,горелката е настроена на автоматичен режим ,в модулация ,с фабрични настройки от t01-t20, до 2степен, зададени 65°. Откакто е започнал отоплителния сезон е някакъв ужас. Пали се ,стига в повечето случаи до много ниски градуси и спира. Или дава грешка А01,или спира и след 5мин отново се пуска ,цялата работа става за 10мин.Ввъзможно ли е да не разпознава ,че има огън, ако може някой да помогне и да каже откъде идва проблема?
brassSob
- специалист
Здравей,
проблема може да е от много неща. Може да е механичен или до настройка. Ако бункера не е чистен и дъното е затлачено от прах прави проблем. Ако успокоитела е изгорял на горивната камера пелетите се разпръскват. Пепелника ако е деформиран също. По-долу виж 2 пепелника съм прикачил - оригинален а до него някой си е правил час по трудово - няма лошо, но е заварил наопаки скарата
и хората си купуват по разни сайтове кой каквото намери на възможно най-ниска цена. Ако тези неща са ок тогава ще говорим за настройки
.
проблема може да е от много неща. Може да е механичен или до настройка. Ако бункера не е чистен и дъното е затлачено от прах прави проблем. Ако успокоитела е изгорял на горивната камера пелетите се разпръскват. Пепелника ако е деформиран също. По-долу виж 2 пепелника съм прикачил - оригинален а до него някой си е правил час по трудово - няма лошо, но е заварил наопаки скарата

.
Колеги, меже ли да ми кажете какво значи в десен долен ъгъл мига 0 или свети постуянно и както си работи от първа до трета степен и изключва.
brassSob
- специалист
съб дек 01, 2018 6:37 pmivaylo_jankov написа: Колеги, меже ли да ми кажете какво значи в десен долен ъгъл мига 0 или свети постуянно и както си работи от първа до трета степен и изключва.Нулата е при заявка за работа. След като запали се появява и една вертикална чертичка.
Здравейте, имам приблем с горелка фероли
дава грешка А01.Не тръгват пелетите по тръбата?От добрич съм знаете ли наблизо някой, който разбира или някакъв сервиз....Отчаяна съм
Монтира ни я някакъв от Пловдив но не ми вдига телефона

дава грешка А01.Не тръгват пелетите по тръбата?От добрич съм знаете ли наблизо някой, който разбира или някакъв сервиз....Отчаяна съм
Монтира ни я някакъв от Пловдив но не ми вдига телефона

Icovich
- помощник
Здравейте,имам горелка Фероли P 7 N от новия модел която е с дисплей.Та въпроса ми е отоплявам 200кв.м къща и разхода е 3-4 човалчета на ден като чета тука из форума разбирам че това е сърашно много .Изчетох поста и направих някой промени в настройките като например пуснах я в модулация (преди беше на он/оф) и сега ще следя разхода ,то само това ми остава. Искам да ви попитам и нещо друго на всеки 24 ч чистя котела защото тавичката за пепел е пълна и понякога намирам неизгорели пелети та ако вдигна въздуха ще се подобри изгарянето нали ? Също така в стаята имам термостат който управлява горелката ,има ли смисъл от него ?
съб дек 01, 2018 7:31 pmbrassSob написа:Благодаря колега. Сега и ако ми кажеш как да пусна модулация изпращам ракия.съб дек 01, 2018 6:37 pmivaylo_jankov написа: Колеги, меже ли да ми кажете какво значи в десен долен ъгъл мига 0 или свети постуянно и както си работи от първа до трета степен и изключва.Нулата е при заявка за работа. След като запали се появява и една вертикална чертичка.
Тема "Параметри/настройки/ за пелетна горелка FERROLI SUN P7" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература