нед дек 22, 2019 10:07 amky-kyy написа: ....Та някой гледал ли е такова нещо. ...Заради теб отворих Уики
нед дек 22, 2019 1:02 pmn_a написа:Нямам парник
Заради теб отворих Уики, ми то си е трипическо. Гледай го в парник, докато се извърти още малко климата. То, натам е тръгнало. Обаче, ме впечатли друго. Пише, че се яде прясно, щото бла-бла... а аз съм го яла като дете, на консерва. Много съм го яла. Виетнамски консерви компот личи... (искам пак да съм дете. не заради компота)
На консерва не съм го ял...Пускаха рядко компот от ананас, сушени банани, ама за личи нямам спомени...Суровото, ми хареса, като вкус.
А климата, вярно се променя. От три години мъча африканската краставица. Натрупва много плод, който почва да расте към началото на септември и няма как да наедрее, че и да узрее. Тази година обаче, държах корените до средата на ноември и имах няколко узрели краставичоци и много едри зелени. Та си мисля, че в остъклението, при лютите чушлета, да го подържа в саксия 2-3 години, че като нищо, ще стане климата ни като израелския, от където са брани личитата