Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед дек 22, 2019 10:07 amky-kyy написа:
....Та някой гледал ли е такова нещо. ...
Заради теб отворих Уики :heart: , ми то си е трипическо. Гледай го в парник, докато се извърти още малко климата. То, натам е тръгнало. Обаче, ме впечатли друго. Пише, че се яде прясно, щото бла-бла... а аз съм го яла като дете, на консерва. Много съм го яла. Виетнамски консерви компот личи... (искам пак да съм дете. не заради компота)
ky-kyy - майстор
нед дек 22, 2019 1:02 pmn_a написа:

Заради теб отворих Уики :heart: , ми то си е трипическо. Гледай го в парник, докато се извърти още малко климата. То, натам е тръгнало. Обаче, ме впечатли друго. Пише, че се яде прясно, щото бла-бла... а аз съм го яла като дете, на консерва. Много съм го яла. Виетнамски консерви компот личи... (искам пак да съм дете. не заради компота)
Нямам парник :( Ако реша да се пенсионирам, сигурно ще си сглобя парник, но засега се ограничавам с тунелчета, в които си садя марули и лучец.
На консерва не съм го ял...Пускаха рядко компот от ананас, сушени банани, ама за личи нямам спомени...Суровото, ми хареса, като вкус.
А климата, вярно се променя. От три години мъча африканската краставица. Натрупва много плод, който почва да расте към началото на септември и няма как да наедрее, че и да узрее. Тази година обаче, държах корените до средата на ноември и имах няколко узрели краставичоци и много едри зелени. Та си мисля, че в остъклението, при лютите чушлета, да го подържа в саксия 2-3 години, че като нищо, ще стане климата ни като израелския, от където са брани личитата :)
Andri01 - майстор
"...африканска краставица..."??? Я дай едно кадро,да го видя що за Дзвер е това? :? :partyman:
ky-kyy - майстор
нед дек 22, 2019 2:05 pmAndri01 написа:
"...африканска краставица..."??? Я дай едно кадро,да го видя що за Дзвер е това? Да не го бъркаш с "мексиканската" - бодливата? :? :partyman:
Африканска рогата. Кивано....Щи щракна, ама сетне, че ся цъкам покер и като фолдна, надзъртам у форума :lol:
Andri01 - майстор
Мерси,видях в нета,плодовете за които си писал. Дай обаче инфо,от къде се снабди със семената им. Аз за сега съм само на "мексиканска бодлива краставица". Е,даже и успешно :( :partyman:
ky-kyy - майстор
нед дек 22, 2019 2:30 pmAndri01 написа:
Мерси,видях в нета,плодовете за които си писал. Дай обаче инфо,от къде се снабди със семената им. Аз за сега съм само на "мексиканска бодлива краставица". Е,даже и успешно :( :partyman:
Продават ги из интернета. Аз така си завъдих мексиканск кисела и антилската бодлива. А тази на снимката, си я купих от кауфланд цяла. Има хиляди семена. Сега ги има в Лидл, на 3 лева намалени. Семената се ядат, защото вътре всичко е на желе. Прекарах желето през цедка и събрах семената.
Твоята краставица, ако правилно съм разбрал е чайот. Аз си бях купил такива от пазара, ама нещо не ми стана разсада после. Моите мексиканчета, са едни дребни краставички. Мелотрия се казват. Сурови, не са много добри, но стерилизирани, са прекрасни.

ПП Ако имаш мерак,да ги завъдиш, мога да ти изпратя семенца от мексиканска, антилска, африканска, пепино, физалис...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед дек 22, 2019 1:20 pmky-kyy написа:
..
На консерва не съм го ял...Пускаха рядко компот от ананас, сушени банани, ама за личи нямам спомени...
Социалистическото (планово) стопанство, погледнато в рестроспекция, излиза силно забавно, бутиково. В Русе, на кооперативния пазар, имаше едно магазинче, за преоценени стоки. Баща ми откри, че там "пускат" екзотични стоки, на никаква цена. Неща, които иначе не сме и сънували, редом до местна продукция. Например кашони с гъбено фрикасе, консерва копърка, компот от личи. Общо-взето, бяха неща с повредена опаковка. Ха-ха, имало е и виетнамска водка, с намокрени кашони... За стотинки
ky-kyy - майстор
нед дек 22, 2019 3:19 pmn_a написа:

Социалистическото (планово) стопанство, погледнато в рестроспекция, излиза силно забавно, бутиково. В Русе, на кооперативния пазар, имаше едно магазинче, за преоценени стоки. Баща ми откри, че там "пускат" екзотични стоки, на никаква цена. Неща, които иначе не сме и сънували, редом до местна продукция. Например кашони с гъбено фрикасе, консерва копърка, компот от личи. Общо-взето, бяха неща с повредена опаковка. Ха-ха, имало е и виетнамска водка, с намокрени кашони... За стотинки
Олелееее :rolleyes: не ми напомняй за виетнамската водка [-( По принцип, съм всепиещ, ама това чудо на съветско-виетнамската дружба, не ща и да го погледна повече..... :lol: :lol: :lol:
Сигурно и про нашия край е имало подобни магазинчета, ама не сме ги знаели....Иначе от време на време и тука пускаха разни подобни стоки...С умиление си спомням, как близо година, лочихме токайско вино за без пари, или пъкМартел за по 7-8 лева бутилката...
ky-kyy - майстор
Ех, някак си се върнах в спомените...Спомням си, когато гурбетчийския ми дух, ме бе завлякъв в бившия ссср. Хем да видя свят, хем да изкарам пари за лада 9-ка, а и правото да си я закупя от корекома, хем щото другаде не ни пускаха тогава...Че там блядовете ме научиха на-" Бурый медведь пришел - белый медведь ушел"
Внимание! Не правете това, ако не сте професионалисти!!!!

Та значи, сядаш на бара, една халба бира и една бутилка водка. Отпиваш от бирата и доливаш водка. И така, докато остане в халбата само водка. Остане ли само водка, викаш на бармана, да ти донесе втора халба бира и започваш да отпиваш от водката и да доливаш бира. Това се прави, докато стане само бира в халбата и се започва наново. Играе се, докато паднеш от щъркела. Имаше звезди, които до 3 пъти го правеха...Аз бях млад и неопитен и първия път паднах под бара още на половината халба бира...После след усилени тренировки, изкарах едно пришел-ушел, че и започвах второто....Ех, младини....младини....

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: