Най - вълнуващия въпрос зимно време.
spec - специалист
пон дек 23, 2019 1:11 pmandy_forresite написа:
spec, браво! Много добра работа сте свършили. Правилно сте ги пуснали в тръбите на третия ход. Ще отчетеш и подобаваща разлика в разхода на гориво :) Предполагам с около 20% надолу.
Какви температури в димоотвода измерваш към момента?
Анди, според очакваното количесво за цяла зима, всяко процентче надолу е добре дошло. Аз ще съм доволен и на 10 % разлика благодарение на турболаторите и още толкова от електронните термоглави. Хахаха, нещо и мен ме тегли към 20-те %.
Дано!
При железата не може толкова да се забележи предимството им, въпреки че е осезаемо (буквално) при допир с ръка.
По-интересно ми е в момента поведението на горелката при монтирани ел-термоглави на всеки радиатор. Удоволствието от удобството е върховно! Наистина. Сравнявайки ги със стайния термостат (дори да оставим глезотийките като настройки според времето навън (t, слънчево, дъждовно, залез, изгрев....), вкъщи ли съм или не и колко градуса да постигна при указаните условия), най-голямото улеснение е, че не се грижа за врътките на механичните термоглави. Сутрин преди да отида на работа или вечер преди да легна не обикалям от стая в стая, от етаж на етеж, радиатор след радиатор да гледам кой как го е зарязал. Където и да съм, пък и не само аз, от телефончето цък-цък и готово.
Та да се върна на горелката. При настоящите външни температури, зададената стайна се постига доста бързо. Изолацията ми е добра, дограмата също и много често забелязвам режим "Поддръжка" на дисплея. Нощно време, при зададени по-ниски градуси горелката почти не се включва. През голямата част от деня, когато я има някой в някоя стая, я няма - също. Ако някое радиаторче каже "искам топло", получава само то. Ето от тук засега ми идва по-голямата икономия, а и нямам ангажимент да мисля къде да оставя или да помня къде съм оставил стайния датчик. :-D При доскорошния постоянно зададен "Автоматичен" режим трудно падах на мощност Р1 (предполагам заради трите прекомерно топли бани и бойлерите).

Извинявай, че пак няма да спомена стойности на градусите в димоотвода. Правя го по няколко причини - мултицета ми е от любителските и му нямам особено доверие, ще подведа някого. По-коректно ми се стори да посоча разликата при двете измервания с еднакви настройки. И второ, не лисват всезнайковци, които ще ги задъвкат тези показатели, а аз, пак повтарям ( :fball: ), не съм убеден в истинноста им, за да ги отстоявам.
Е, второто май не можах да го предотвратя :lol:
n.ganev - майстор
Сигурно има няма четири пет години откакто писах за тези ТГ и си ги ползвам с Голям Кеф :cool:
съб дек 21, 2019 11:25 amico_3 написа:
ср дек 18, 2019 4:00 pmТрифон П.Трифонов написа:

Ще ми я пратиш ли за моя сметка, да я тествам пред раздела и да ти я върна?
На предната що не ползва гаранцията?
Дай адрес в понеделник ще ти я пратя.Може и да не ми я връщаш :-D Гаранцията беше изтекла отдавна.Мисля че изкара 3 години не съм сигурен.
Запалката пристигна днес. Мултицета показа изгоряла.

https://photos.app.goo.gl/1dTZnxmBEzXDpJcH9

После си спомних, че при тест от контролера е показал ОК, та я закачих на един кабел и боднах в контакта. До запалката напрежение има, но ток не тече- не работи, изгоряла. Не знам как тестът през контролера ще покаже, че е здрава. Само излиза отметка и това е. Пуснах си един тест и на моята и само ЮПСа ми показа, че има консумация. Инак трябва да погледна главата на горелката, за да разбера.
Засега няма да я връщам. По натам ще видим.

Още по после ми дойде на акъла, че мултицета няма да покаже нищо, при тази настройка. Сметнах, че 120 ватова запалка трябва да покаже между 150 и 440 ома, от стайна температура до работната, и измерих още веднъж.

https://photos.app.goo.gl/vEyCTyBocrVRU3g88
andy_forresite - майстор
Spec, при теб не ми харесва само това, че понякога горелката гори само за един радиатор. Това е предпоставка за преразход.
вт дек 24, 2019 11:31 amandy_forresite написа:
Spec, при теб не ми харесва само това, че понякога горелката гори само за един радиатор. Това е предпоставка за преразход.
А може ли да оптимизира нещата и как?
В момента ми работят радиатори в 2 стаи, коридор и лира. В кухнята се готви- изключил е, коридора е с по ниска Т- съшо са изключили, работят само 1 радиатор и лира.Абстрахирай се от буфера! Според Т на водата, оценявам консумираната мощност на ок 2 киловата. Освен да постопля и коридора, но повече от 3 няма да станат. Да речем СТ е в онази стая и още не е подал Стоп, то котела ще прегрее и в поддържане, което може да се нагласи на 1,2,3 или 4 киловата. Тук идва другия проблем с бучките и лигавото горене назад, към шнека.
Давам за пример моята конфигурация, защото не зная неговата.
Как да стане?
filmatoplo - майстор
Понякога в цокъла на запалката контактите клеясват и губи контакт -веднъж ми се случи .Проверявам на обект ,знаете там има натиск от разсърден клиет :wink: който при всички случаи е настроен за тотална смяна а не ремонт и се подвеждаш .Та подмених запалката с нова -и отивайки си в къщи вече спокоен -проверявам по обстойно -ха кеф-запалката работи :wink: .
kalin72 - майстор
Трифоне, какво значи преразход??? Ако има нужда от топло в една стая, да грее една стая. Толкова просто, нали цента е да ни е топло, и след това да ни е по-евтино. Ебаси и плюшкиновците станахме...ако 300-500 лева за 6-7 месеца сезон ни бъркат, да се хвърлим от моста, баси....
4799inpl64 - специалист
вт дек 24, 2019 1:57 pmkalin72 написа:
Трифоне, какво значи преразход??? Ако има нужда от топло в една стая, да грее една стая. Толкова просто, нали цента е да ни е топло, и след това да ни е по-евтино. Ебаси и плюшкиновците станахме...ако 300-500 лева за 6-7 месеца сезон ни бъркат, да се хвърлим от моста, баси....
Кьф мост бе,Калине,нали сте на режим!
И аз си мислех,че Трифон е една заядлица,ама от ония дни си говорихме поне час,и да ти кажа-пич е!
kalin72 - майстор
Хехе, с Трифон сме си говорили не веднъж, че и на живо дори, и съвсем не мисля, че е заядлив :) Помага, както и 99% от хората в тоя форум, за което съм ужасно много благодарен!!!
Инак в Брезник няма режим на водата, а и да заима, кладенеца е пълен ;)
вт дек 24, 2019 1:57 pmkalin72 написа:
Калине, с малко може да е, но е преразход. Натрупано за целия сезон, сигурно си става цифра.
Дадох пример. Трябват ми 4 лева за училище, ама ти ми даваш 5, щото имаш само едри. Ми ши почерпя и Марийка, с фафла, щот съм пич. Да не забравиш че ходя, двайстина пъти в месеца, на даскало, въпреки неизвинените.
Айде, чи ши замесвам и да са почва!

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: