пон дек 23, 2019 1:11 pmandy_forresite написа: spec, браво! Много добра работа сте свършили. Правилно сте ги пуснали в тръбите на третия ход. Ще отчетеш и подобаваща разлика в разхода на горивоАнди, според очакваното количесво за цяла зима, всяко процентче надолу е добре дошло. Аз ще съм доволен и на 10 % разлика благодарение на турболаторите и още толкова от електронните термоглави. Хахаха, нещо и мен ме тегли към 20-те %.Предполагам с около 20% надолу.
Какви температури в димоотвода измерваш към момента?
Дано!
При железата не може толкова да се забележи предимството им, въпреки че е осезаемо (буквално) при допир с ръка.
По-интересно ми е в момента поведението на горелката при монтирани ел-термоглави на всеки радиатор. Удоволствието от удобството е върховно! Наистина. Сравнявайки ги със стайния термостат (дори да оставим глезотийките като настройки според времето навън (t, слънчево, дъждовно, залез, изгрев....), вкъщи ли съм или не и колко градуса да постигна при указаните условия), най-голямото улеснение е, че не се грижа за врътките на механичните термоглави. Сутрин преди да отида на работа или вечер преди да легна не обикалям от стая в стая, от етаж на етеж, радиатор след радиатор да гледам кой как го е зарязал. Където и да съм, пък и не само аз, от телефончето цък-цък и готово.
Та да се върна на горелката. При настоящите външни температури, зададената стайна се постига доста бързо. Изолацията ми е добра, дограмата също и много често забелязвам режим "Поддръжка" на дисплея. Нощно време, при зададени по-ниски градуси горелката почти не се включва. През голямата част от деня, когато я има някой в някоя стая, я няма - също. Ако някое радиаторче каже "искам топло", получава само то. Ето от тук засега ми идва по-голямата икономия, а и нямам ангажимент да мисля къде да оставя или да помня къде съм оставил стайния датчик.

Извинявай, че пак няма да спомена стойности на градусите в димоотвода. Правя го по няколко причини - мултицета ми е от любителските и му нямам особено доверие, ще подведа някого. По-коректно ми се стори да посоча разликата при двете измервания с еднакви настройки. И второ, не лисват всезнайковци, които ще ги задъвкат тези показатели, а аз, пак повтарям (

Е, второто май не можах да го предотвратя