Аз съм живият пример как от ВЕИ не се става богат - от 30 и повече години лятоска се топля, а зимъска се охлаждам само от слънцето и вятъра, е богат не съм станал, поне нямам борчове.
чет дек 26, 2019 12:41 pmшоп написа: Аз и сега съм ги забравил простотийте. Имам си ги и стоят в дълбок резерв... бек ъп ли му викахаЗа съжаление купуване няма как - държавата и всичките по веригата си търсят надценката от 100+ процента.))
Обаче кажи как аз редовния битов абонат, дребна рибка, консумиращ около 1500-2000 кW/h нощна +200-300 дневна ел.енергия мога да си купя цитирам "без разните му такси пренос, достъп, разпределение..."?
Но пък за дневната енергия може да се измисли - пусни си бекъп-ът в действие. Съвсем сериозно.
Мога да помогна как да стане и то без разните му докЮменти и формалности.
т стоене в резерв няма файда - нещата се променят доста бързо и тези резерви остаряват морално.
Само преди 3-4 години мечтаех за панели 275Wp а сега 285Wp ми се струват технологично изостанали.
Та ако искаш драсни едно...
чет дек 26, 2019 12:51 pmmorfei1 написа: Зет ми има 30+ декара фотоволтаичен парк почти от 10год. В къщата си се топли с пелетен котел, а тока си го плаща със таксите и т.н.т на същото място и цени каквито всеки друг.Точно за тези говореше Лазар, говорех и аз - точно такива не трябваше да се допускат или поне не в такъв мащаб при такива цени.
Ходете ги разправяйте някъде другаде тия смешки за евтин ток. "Чула жабата, че подковават коня, и тя се наредила......."
Не знам кой е жабата и кой коня но до 2-3 седмици пускам в експлоатация още 500+ декара.
Демек през светлата активна част на деня да захраним домакинствата на град като Видин или Разград.
Е, сега някой ще попита за цените... Ми не са тайна - ЦЪЪЪЪЪК.