Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
raim433 - напреднал
Здравейте Колеги новобранец съм в тази тема и в инверторната електроника. Скоро и аз реших да си направя инвер.Електроженче и стигнах до драйверите на IGBT тата и до там. Имам проблем с драйверното трансформаторче . При намаляне от потенциометара ми режи импулсите по средата а пък са идеални правоъгълни. Ползвам полу мостова схема ще кача снимки и снимка на драйвера.

Прикачен файл

20191225_224500.jpg Товаса импулсите

Прикачен файл

20191225_224528.jpg
raim433 - напреднал
Тази схема ползвам но за полумостова схема тук даден драйверно трафче за пълна мостова схема с 4 намотки аз пък ползва само две намотки.

Прикачен файл

_______.jpg
АБВ потребител - специалист
Здравей Колега. А схемата която правиш е еднотактен или двутактен вариант на полумост??? По добре покажи цялата схема,за да ти кажа кои е подходящ драйвер за нея :) Този вариант с пуш-пул преобразувател който си избрал е най - лошия в случая.
raim433 - напреднал
Схемата която ползвам е за двутактен полумост. Това е схемата която ползвам. Какво имате предвит за друга схема.
raim433 - напреднал
Тази схема същата но с друг чип. Аз ползвам само две намотки във вторичната.

Прикачен файл

UC3825.png.00431490f572509e5312597d70d1a33e.png
UC3825.png.00431490f572509e5312597d70d1a33e.png (98.81 KиБ) Видяна 1491 пъти
А какъв е чипа??? :) Ето за този . А щом искаш двутактова,сложи едно IR 2110 на изхода на генератора и си готов.
Прикачен файл:
TGR_UC3825.JPG
TGR_UC3825.JPG (83.02 KиБ) Видяна 1482 пъти
Ако ползваш тл 494, двата и изхода 9 и 10 краче , слагаш на двата входа на драйвера . И красота. :)
Прикачен файл:
2110 ir.jpg
2110 ir.jpg (14.7 KиБ) Видяна 1466 пъти
raim433 - напреднал
Да чипчето ми е tl494. Благодаря ви за схемите. Но със пуш-пул защо не се получава незнам. А пък има други колеги по някакъф си начин успяват.
Пробвай с повече навивки . Макар че силно се съмнявам да получиш хубави импулси точно от тази схема.
yangi - специалист
Здравейте и от мен, отдавна не бях влизал във форума (много ми се е насъбрала работата). Гледам, че темата не е замряла и има все още желаещи да се занимават със силова електроника. Към raim433 - ако искаш точни отговори, трябва да изчертаеш твоята схема (не да копираш готови схеми). Също така, покажи точно къде са замерванията с осцилоскопа (точките ги обозначаваш на схемата). Ако това са импулсите на гейтовете на силовите транзистори ще ги изгориш със сигурност. Надявам се да съм бил полезен.

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: