Нека намерим най-тънките цени.
ky-kyy - майстор
Аз си купих магнитни тавички - 2 броя. Магнитите яки, доволен съм. Награбих и последния комплект Арарат с чаша. Нека ми е зле :)
koveslav - майстор
Аз заради такива магарии на разни евтини марки години наред бях зачеркнал всякакви акумулаторни инструменти,всичко подарих и разпродадох.Работата обаче ми наложи отново използването на акумулаторни,но след доста ориентиране по пазара срещнах Милуоки или по-точно печен търговец на тази марка.Навсякъде където попитах дистрибуторите на разни други марки задавах въпроса дали ще си спазят гаранцията ако с уреда им е работено с мръсни,по-точно омаслени ръце,дали дръжките им са маслоустойчини и дали няма да се разкапят от мръсотията,дали са прахозащитени и т.н..Всички отклоняваха въпросите или просто вдигаха рамене..Само тоя пич застана зад стоката си и ми отговори смело "Ами те нали са правени за работа..." И трета година подкарвам с вече шест безчеткови инструмента на които не има пука нито от студ,нито от жега,нито от претоварвания.На всичкото отгоре и дръжките,корпусите и маншоните върху тях се оказаха и маслоустойчиви,това се установи с работа.40-50Nm си се постигат от верт-бормашина и на 12V,а със същите батерии ударните вертове правят съответно единия 140 ,а другия почти 340Nm,с по няколко прецизни степени на настройка на килотграмите са и работят ежедневно.Дори и звука им по време на работа доставя удоволствие.С 4бр батерии бачкам с шест инструмента и нито батерийте,нито машините проявяват каквито и да било странности.
Гледам обсъждате правия шлайф от Лидъл-на мен ми върши перфектна работа,взех го май преди около 2 години.Доста абразиви вече съм износил с него,при мен работи,но го ползвам единствено и само като шлайф-не го ползвам нито за фреза нито за каквото и да е друго.Няма луфтове или каквото и да е друго,което да ме притеснява.Липсва му само константна електроника,но се преживява.Шпиндела е на съчмени лагери,предния лагер на моя модел е открит и се вижда.
ky-kyy - майстор
И друг път съм споменавал...но не виждам смисъл, от акумулаторни инструменти, особено ако ще се ползват от дъжд, на вятър...Понякога и на мен се налага на завия/развия нещо, затова на цената на менте акумулаторни, съм си купил маркови с кабел винтоверт, гайковерт, малка и голяма бормашина. Бачкат си с години и мъпреки че са четкови, не се е налагало да ги сменям...
На цената на аку милуокито, съм си купил агрегатче хонда 2,3 ква, което идеално ми върши работа, за обекти без ел ток.
По принцип, предимо къртя с къртачи, бия дупки с голям перфоратор, после прахосмуча с голяма прахосмучка, затова винаги покрай мен има ток и затова се обезмисля всяко аку.
За домашно ползване, писах по-нагоре.
В интерес на истината, преди години, като си купувах къртачи, ми бяха подарили слушалки с радио и акудрелка Бош, няква 18 волтова беше гср нещо си...така и изфирясаха батериите, скоро се присетих за нея и я замених за 120 кила прасе. Чисто нова, не работила, с изфирясали батерии....
valentino76bs - майстор
Ееее не е честно тука да наредиш профи машини с хобикит машина ай стига...

plamen6703 - майстор
нед дек 29, 2019 7:19 pmky-kyy написа:
На цената на аку милуокито, съм си купил агрегатче хонда 2,3 ква, което идеално ми върши работа, за обекти без ел ток.
По принцип, предимо къртя с къртачи, бия дупки с голям перфоратор, после прахосмуча с голяма прахосмучка, затова винаги
По принцип и аз съм така, но агрегатчето ти не става за това :wink:

Прикачен файл:
pic.jpg
pic.jpg (105.75 KиБ) Видяна 2339 пъти

а това е голяма сгода и не бих се отказал от нея, даже и прасе да ми дават :)

Прикачен файл:
picc.jpg

Двеста лева за лидълският винтоверт за мен не си заслужават, но пък има хора, които ги дават и даже на опашки се редят да им вземат парите... всеки със своя избор! :partyman:
king82 - специалист
Някой да не би да е взел дърводелското стругче?
Passa - специалист
Някой говореше за шевните машини на Лидл....... Да кажеме че стават. :)

Изображение

Изображение

Винтовертите им обаче не стават много. И перформънса им и четковите са за витрината. Батериите им са ТОТАЛКА........

На колегата по горе с Безчетковият верт сигурно се базика Пусковият ключ. Аз нали правих един подобен на моя четков и ми се струва че там е проблема.

За съжаление Амперклещите показаха 0,8 ампера при максимална консумация на 6та степен на правият шлайф с което Лидл безвъзваратно ме загуби като фен.

176 вата...... при обявени 500. :evil:
Върши ми работа и не вярвах че лъжат толкова много, но когато го замерих...........

Взех безчетков Райдър с две батерии по 4 А/ч с удар - Индустриял на добра цена. Добре работи. Само не мога да разбера защо патрона потъва леко навътре без значение на кой режим е.
Така че вече и аз съм на мнение че Боша си е Бош.
Lutchezar - майстор
нед дек 29, 2019 11:55 pmPassa написа:

....

За съжаление Амперклещите показаха 0,8 ампера при максимална консумация на 6та степен на правият шлайф с което Лидл безвъзваратно ме загуби като фен.

Върши ми работа и не вярвах че лъжат толкова много, но когато го замерих...........
.......
Това на празен ход или натоварен?
Коректното е под товар да се измери.
Passa - специалист
пон дек 30, 2019 12:26 amLutchezar написа:
нед дек 29, 2019 11:55 pmPassa написа:

....

.......
Това на празен ход или натоварен?
Коректното е под товар да се измери.
Разбирасе че на празен ход.

Как ще го натоваря точно - ще търкам бетона по пода ли и с какъв точно натиск и усилие ........ :lol:
Това да не е стартер на кола. :)

Мотора му консумира няма и 200 вата. Това е.
jujo_si - специалист
нед дек 29, 2019 11:56 amvalentino76bs написа:
нед дек 29, 2019 11:25 amDMN написа:
valentino76bs написа:
Взех да навивам видии в дърво и на третото навиване .....бутона натиснат а пък машината мълчи..
Без товар върти ли?
Батерията зареждал ли си я?
:partyman:
Вчера я заредих до край.И на празен и на пълен нещо се замисля трябва да натиснеш бутона повторно за да тръгне но не винаги го прави.
https://youtu.be/Fg5EuegKK68
Понеже гледам че си навън и направих връзката, Има едно видео на един чех който прави ревю на винтоверта и при него става същото оказа се че когато температурата е под 5 градуса излиза този бъг - някаква защита сработва.

След 8:30 минути е и в коментарите е обсъдено

Явно тази серия е много проблемна

Тема "Промоция в Lidl на инструменти, уреди и техника - 6" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: