• 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
пет яну 10, 2020 9:39 ammavryt4o написа:
Като чета в какви филми сте се вкарали. Аз сложих мидеи обикновени 12-ки. Ползвам ги и през камината зимата и през помпичка от сондата лятото. С месеци дистанционно не се пипа. Сам си се пуска когато засече топла вода после сам си се изкл. Единия командва помпата за студена вода лятото от изходите си за компресор. На късмет се получи една идилия.. Тааа само мидея сплит и никакви проблеми с нищо.
С обикновенна Мидея е по-лесно, но пак има проблеми. Спира ли вентилатора като стигне температура? - едва ли. Ако си с малки загуби ще превиши заданието, както в случая - 28гр. Аз на такава темп. не мога да вирея.
Изключването на вентилатора от ниска температура също е лек проблем. Като си с камина - да. Спира помпата, пада температурата на тялото и спира уж!!! Проблема е, че при различните модели на Мидея са с различни темп. на изключване. Обикновенно е 20гр., но има и на 18гр., 22, 24, 26гр.
Ако твоят модел изключва на 20гр, пък искаш в стаята да е 24-25гр., ще изключи когато темп. на стаята падне под 20гр. Може да работи цяла нощ, ако не падне под 20гр. примерно.
Ако имаш горелка дето подава постоянно висока темп. няма кой да спре тялото и отиваш на прегряване.

Прикачен файл

fan_msg3.PNG
fan_msg3.PNG (117.1 KиБ) Видяна 2269 пъти

Прикачен файл

fan_msg2.PNG
fan_msg2.PNG (58.7 KиБ) Видяна 2269 пъти
ZMeyGorianin - майстор
Тялото може да се захрани паралелно на помпата. Помпата работи - тялото работи.
Да, но при мен след спиране при прекъсване на захранването не тръгва после след възстановяването му.
Някаква идея как да го накарам да тръгва пак след старта на помпата от термостата?
Ако е истинско японско, няма такава функция.
При някои модели, може да се включва и изключва тая функция.
Поне марка и модел на тялото да кажеш?
Или да не се управлява по тоя начин щом няма ауторестарт.
ZMeyGorianin - майстор
Едното тяло е "NIPPON", мод. ASW-H09SA4/HSA.
Другото е "PANASONIC", подово таванен тип, произведен в Малайзия мод. CS 1870T.
Третото е неизвестна за мен марка "HEC", но пък то се включва след възстановяване на напрежението.
Ще потърся сервизните утре, че от телефона не можах да ги намеря.
Може да пробваш да топнеш тръбните датчици в много студена вода, докато работят телата.
И да кажеш спират ли? Като ги върнеш обратно тръгват ли?
ZMeyGorianin - майстор
Видях един датчик, който е зад въздушния филтър, на питата. За него ли става въпрос? До другите нямам достъп в момента - телата се ползват.

Пробвах този датчик - вентилатора не спря. На дисплея температурата падна до 9*. Това тяло го карам на"студено", "авто" на вентилатора и 25* зададена температура.
ZMeyGorianin написа:
Видях един датчик, който е зад въздушния филтър, на питата. За него ли става въпрос? До другите нямам достъп в момента - телата се ползват.

Пробвах този датчик - вентилатора не спря. На дисплея температурата падна до 9*. Това тяло го карам на"студено", "авто" на вентилатора и 25* зададена температура.
Не, тоя е въздушният. Тръбният е метален и забит на тръбите. Панела трябва да се махне.
viewtopic.php?f=10&t=31545&start=500
Тука е ограден с червено. На най-долните 2 снимки се вижда.

За Нипона може да пробваш това :
Auto-restart control function a)The setting method for Auto-restart function: After the controller being electrified, press the sleeping button on the remote control for 10 times within 5seconds towards to the controller, later, if the Auto-restart function is successfully set, there are four sounds delivered from the buzzer;
If the Auto-restart function need to be cancelled, press the sleeping button of the remote control for 10 times within 5seconds towards to the controller, later, if the Auto-restart function is successfully cancelled, there are two sounds delivered from the buzzer otherwise there is no sound;

Натискаш Sleep бутона 10 пъти бързичко и очакваме да чуем звук от вътрешното 4 пъти.
Тялото трябва да е захранено с 220V.
Не знам обаче дали трябва да е вкл. от дистанционното. Предполагам, че трябва да е изключено от ДУ и тогава натискаш 10 пъти бързо.

Ще провериш ли пак модела на Панасоника, че не мога да го открия нещо.
ZMeyGorianin - майстор
Модела на Панасоника е CS 1870 TE - това пише на вътрешното тяло само.

На Ниппона ползвам универсално дистанционно "CHUNGHOP"мод. К-1028Е. Там не видях "SLEEP" бутон - само "Time On/Off
golfa81 - помощник
чет яну 09, 2020 3:26 pmabcdefghijklmnopqrstuvwxz написа:
ср яну 08, 2020 8:45 pmgolfa81 написа:
Схемата, работи перфектно, и върши работа логиката явно съвпадна, а и още нещо, сега разбрах защо ми казваше да изчаквам като пробвам датчиците странно като го изключих да свързвам схемата съм объркал и съм откачил тръбния датчик и климатика тръгва но вентилатора не светна само че в допълнение диода на прегряване, като го закачих вентилатора тръгна на зададените обороти и диода на прегряване изгасна пробвах няколко пъти и установих че като пусна клима на топло вентилатор на минимум и температура на 20 гр примерно а в стаята е 19 при откачане на тръбния датчик вентилатора спира и светва диода на прегряване като го закача обратно тръгва нормално, но ако температурата е достигнала зададената след откачане на тръбния не спира вентилатора, спира ако е под зададената температура само ...
Супер! Ако беше тествал това в началото с повече търпение и проби схемата щеше да е още по-проста и без обървания на логиката.
Ако ти се обърква логиката често, може да направим нея пък.
ср яну 08, 2020 8:45 pmgolfa81 написа:
...това нормална работа ли е и диода прегряване грешка ли е не знам и при достигане на зададената температура светва комфорт диода и ако вентилатора е на по високи обороти го намаля автоматично на минимум, всички ли инвертори са така не знам ....
Нормална е за този модел климатик. Всичките имат различна логика. Но ти изби рибата с тоя модел. Инвертор да не търси външното - абсурд! Да тръгне на отопление без него и да следи температура - втори абсурд! И да му извадиш датчика и да не изплюе грешка на момента - трети абсурд!
Тоя "диод прегряване" дето му викаш е preheat - ПОДгряване. Извадения тръбен датчик му казва че температурата на питата е много ниска и затова не пуска вентилатора.
Управлението на вентилатора при различните модели е различно.
Почти няма модели, които при достигане на температурата спират вентилатора.
Най-често при Ауто вент., вентилатора се управлява от датчика за стайна темп. - При моят Национал обаче не е така.
При избрана друга степен се управлява от тръбният датчик - При Фуджи, Национал. При Тошиба пък не е така - духа на която си му задал, само начално изчаква да се покачи температурата.
:) явно съм нацелил странен модел ама така работи, а колкото до прегряване , да прав си , така ми го преведе гуглю и за това писах прегряване, неска ми пратиха др тяло 24 бту марка нипон, ше вида с него кво ше става :lol: цирк ще е пак сигурно, ма дано е по малък. То е без електроника няма и турбина и мотор ще вида кво ще го правя,с радиаторите много литри вода пък ефект на 60 гр вода незадоволителен /бавно стопля/ с телата е друга бира, по бързо стопля, търговски трик радиатор примерно 5кв търговеца вика да толкова е, но всъщност не е,защо мислите не казва другото условие за да е 5кв, темп. на водата трябва да е 80/90 гр опа при 60 гр вода 5 кв некой друг път, лошото е че масово се лъжат хората, и в крайна сметка като паднат темп. навън и всичко лъсва ама е късно, не че не знам това и не съм се презапасил от към мощност, но иска гориво за тея литри вода,но бавно вдига и обикновено се ядосвам на този факт и давам газ на котела и за 30 мин водата е вече 80-90 гр и след 2 часа, а сега отваряй прозорци посред зима щото пък после и бавно изстива :-D и комшията ма гледа кат гръмнат
нед яну 12, 2020 7:34 pmZMeyGorianin написа:

Лошо, на Ауто и на студено, темп. пада а не спира вентилатора.
На топло не върви ли по-добре? Следи ли температурата? Другият датчик трябва да охладиш при режим топло.
ZMeyGorianin написа:
Модела на Панасоника е CS 1870 TE - това пише на вътрешното тяло само.

На Ниппона ползвам универсално дистанционно "CHUNGHOP"мод. К-1028Е. Там не видях "SLEEP" бутон - само "Time On/Off
Лошо - не можем да включим ауторестарта. Не можах да намеря и сервизно на тоя Панасоник.
Вариант 1 - от тръбните датчици да манипулираме, ама трябва да ги топнеш в студена вода и да споделиш.
Вариант 2 - да натиснеш сервизният бутон едновременно с идването на 220V към тялото.
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81

Тема "Климатик свързан към парното" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: