нед фев 09, 2020 11:59 pmnikolov333 написа: Не е затворена, но определено е "чувствителна" общност..Явно доста неща са се случвали....![]()
![]()
нед фев 09, 2020 11:31 pmHoвoceлckи написа: Между фаза и нула ДТЗ не изключва - това е късо.Ето точно това беше и моя ход, но между жълт и син клеморед ДТЗ НЕ изключва. Там намерих и утечка около 45V. Само, че не съм сигурен дали тя пречи на работата на ДТЗ или си е друга "екстра".
Мост (късо) между синия и жълтия клеморед, трябва да ти изключва ДТЗ-то?
От там нататък - разкачваш и намираш кои проводници ти отиват точно на проблемните контакти (с прозвъняване).
пон фев 10, 2020 12:19 amHoвoceлckи написа: Този потенциал го има между входа и изхода на нулата на ДТЗ-то?Този потенциал го локализирах в кръга на осветлението на мазето, кедето е и единствения контакт, който изключва ДТЗ.
пон фев 10, 2020 12:37 amTarkalan написа:Също така след това изолирах този целия токов кръг, включих всичко останало и резултатът беше, че ДТЗ изключи при окъсяване на синя и зелена клема, но от другите контакти на други кръгове не изключи. С уреда също не изключи.пон фев 10, 2020 12:19 amHoвoceлckи написа: Този потенциал го има между входа и изхода на нулата на ДТЗ-то?Този потенциал го локализирах в кръга на осветлението на мазето, кедето е и единствения контакт, който изключва ДТЗ.
Откачих защитния на този кръг от шината(зелената клема) и тогава между зелената и синя клема няма потенциална разлика, а между откачения защитен и синята клема(нулевата шина) имам напрежение 45V при положение, че съм включил АП-то на кръга.
пон фев 10, 2020 12:52 amnikolov333 написа: Разгледай и в тази тема.. основно клиповете с измерването на ДТЗ.. viewtopic.php?f=11&t=61372&start=10#p959406Ок. Благодаря
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: