• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 27
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Tarkalan - специалист
Прикачен файл:
Screenshot_20200209_225332.jpg
Ето и доказателство от момента на сглобяването
nikolov333 - майстор
Не е затворена, но определено е "чувствителна" общност.. :-D :partyman:
Tarkalan - специалист
нед фев 09, 2020 11:59 pmnikolov333 написа:
Не е затворена, но определено е "чувствителна" общност.. :-D :partyman:
Явно доста неща са се случвали....
Е аз не съм агресор, нито невъзпитан "професор", който смята, че е наясно с всичко. Мисля, че сами видяхте и че не реагирам на нападки и подмятания, които някои господа не си спестиха.
Уважавам всички хора и мненията им. Приемам всеки отговор като помощ и съм благодарен.
Tarkalan - специалист
нед фев 09, 2020 11:31 pmHoвoceлckи написа:
Между фаза и нула ДТЗ не изключва - това е късо.

Мост (късо) между синия и жълтия клеморед, трябва да ти изключва ДТЗ-то?
От там нататък - разкачваш и намираш кои проводници ти отиват точно на проблемните контакти (с прозвъняване).
Ето точно това беше и моя ход, но между жълт и син клеморед ДТЗ НЕ изключва. Там намерих и утечка около 45V. Само, че не съм сигурен дали тя пречи на работата на ДТЗ или си е друга "екстра".
nikolov333 - майстор
Тия 45V при включена шина за изравняването на потенциалите ли ги измери или без нея?
Аз бих започнал да измервам едно по едно различните положения с минимум свързани кръгове към нулевите и заземителни шини.. :idea:
Последна промяна от nikolov333 на пон фев 10, 2020 12:22 am, променено общо 2 пъти.
Hoвoceлckи - майстор
Този потенциал го има между входа и изхода на нулата на ДТЗ-то?
Tarkalan - специалист
пон фев 10, 2020 12:19 amHoвoceлckи написа:
Този потенциал го локализирах в кръга на осветлението на мазето, кедето е и единствения контакт, който изключва ДТЗ.
Откачих защитния на този кръг от шината(зелената клема) и тогава между зелената и синя клема няма потенциална разлика, а между откачения защитен и синята клема(нулевата шина) имам напрежение 45V при положение, че съм включил АП-то на кръга.
Tarkalan - специалист
пон фев 10, 2020 12:37 amTarkalan написа:
пон фев 10, 2020 12:19 amHoвoceлckи написа:
Този потенциал го локализирах в кръга на осветлението на мазето, кедето е и единствения контакт, който изключва ДТЗ.
Откачих защитния на този кръг от шината(зелената клема) и тогава между зелената и синя клема няма потенциална разлика, а между откачения защитен и синята клема(нулевата шина) имам напрежение 45V при положение, че съм включил АП-то на кръга.
Също така след това изолирах този целия токов кръг, включих всичко останало и резултатът беше, че ДТЗ изключи при окъсяване на синя и зелена клема, но от другите контакти на други кръгове не изключи. С уреда също не изключи.
Т. е според мен този потенциал е проблем от утечка в някоя от старите фасунги в мазето, но това не е причината за странното поведение на ДТЗ.
nikolov333 - майстор
Разгледай и в тази тема.. основно клиповете с измерването на ДТЗ.. viewtopic.php?f=11&t=61372&start=10#p959406
Tarkalan - специалист
пон фев 10, 2020 12:52 amnikolov333 написа:
Разгледай и в тази тема.. основно клиповете с измерването на ДТЗ.. viewtopic.php?f=11&t=61372&start=10#p959406
Ок. Благодаря
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 27

Тема "ДТЗ не изключва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: