пет май 01, 2020 8:12 pmТрифон П.Трифонов написа: Къде горе?Ами например в горната 1/3 от бойлера е добре - като вземе да посвършва топлата вода в бойлера, тогава да включи котела, а не още като почне да постъпва студена вода в него
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev
- "Велик майстор"
142 мнения в "Панелен слънчев колектор не загрява вода"
ivanvladov
- специалист
Значи сега последно датчика на котела да си го върна на заводското място за датчика на бойлера той се намира над входовете на серпентините, а този на СК да си остане долу между двете изходящи тръби(сложил съм го над изх на СК и под изх на котела).
Трифон П.Трифонов
- майстор
пет май 01, 2020 8:43 pmivanvladov написа: Значи сега последно датчика на котела да си го върна на заводското място за датчика на бойлера той се намира над входовете на серпентините, а този на СК да си остане долу между двете изходящи тръби(сложил съм го над изх на СК и под изх на котела).Аха, както писа Лазар. Не ми стана ясно от снимките къде е заводската гилза. Ако над нея има поне едни 60-70л вода, става.
ivanvladov
- специалист
пет май 01, 2020 8:46 pmТрифон П.Трифонов написа:заводската гилза е над вх на серпентините и има още 15см някъде до най горе, малко над средата е, но парното се пали само от сигнал на стайния термостат и след запалвсне ако има нужда се отваря задвижката и попва да грее бойлвра инапе е затворено и бийлера не се грее, вече ако имаше помпа тогава ако има нужда само за бойлера ще се пали, но сега не е така.пет май 01, 2020 8:43 pmivanvladov написа: Значи сега последно датчика на котела да си го върна на заводското място за датчика на бойлера той се намира над входовете на серпентините, а този на СК да си остане долу между двете изходящи тръби(сложил съм го над изх на СК и под изх на котела).Аха, както писа Лазар. Не ми стана ясно от снимките къде е заводската гилза. Ако над нея има поне едни 60-70л вода, става.
Трифон П.Трифонов
- майстор
пет май 01, 2020 8:52 pmivanvladov написа: заводската гилза е над вх на серпентините и има още 15см някъде до най горе, малко над средата е, но парното се пали само от сигнал на стайния термостат и след запалвсне ако има нужда се отваря задвижката и попва да грее бойлвра инапе е затворено и бийлера не се грее, вече ако имаше помпа тогава ако има нужда само за бойлера ще се пали, но сега не е така.Върни си го на заводското място, нищо че е почти на върха! Предвид че серпентината е долу, така или иначе ще топли и в долната част.
Опитай!
ivanvladov
- специалист
пет май 01, 2020 8:55 pmТрифон П.Трифонов написа:Ще пробвам, но сега като е долу няма ли да е по добре, защото и на датчика за горелката и там падна с 10 градуса и съответно ще загрява пак по добре или греша отново.пет май 01, 2020 8:52 pmivanvladov написа: заводската гилза е над вх на серпентините и има още 15см някъде до най горе, малко над средата е, но парното се пали само от сигнал на стайния термостат и след запалвсне ако има нужда се отваря задвижката и попва да грее бойлвра инапе е затворено и бийлера не се грее, вече ако имаше помпа тогава ако има нужда само за бойлера ще се пали, но сега не е така.Върни си го на заводското място, нищо че е почти на върха! Предвид че серпентината е долу, така или иначе ще топли и в долната част.
Опитай!
Трифон П.Трифонов
- майстор
пет май 01, 2020 9:04 pmivanvladov написа: Ще пробвам, но сега като е долу няма ли да е по добре, защото и на датчика за горелката и там падна с 10 градуса и съответно ще загрява пак по добре или греша отново.Добреееее, нищо ми няма, нищо ми нямаааа.......хахаааааа!!!
Просто го върни и не питай повече! Нека и Слънцето работи за теб, след като си похарчил пари за такава инсталация. То лятото така или иначе няма да ти се пали котела, но нека пролет, есен и зима да има шанс- винаги когато има Слънце.
ivanvladov
- специалист
пет май 01, 2020 9:21 pmТрифон П.Трифонов написа:хахахах добре утре ще го оправя... мале колко ви напрегнах, ама като не разбирам...пет май 01, 2020 9:04 pmivanvladov написа: Ще пробвам, но сега като е долу няма ли да е по добре, защото и на датчика за горелката и там падна с 10 градуса и съответно ще загрява пак по добре или греша отново.Добреееее, нищо ми няма, нищо ми нямаааа.......хахаааааа!!!
Просто го върни и не питай повече! Нека и Слънцето работи за теб, след като си похарчил пари за такава инсталация. То лятото така или иначе няма да ти се пали котела, но нека пролет, есен и зима да има шанс- винаги когато има Слънце.
Благодаря за търпението

ivanvladov
- специалист
пет май 01, 2020 9:25 pmivanvladov написа:п. с видях по назад мненията, че чак на мен си се издразних и разбрах идеята,схванах логиката... умна работа хахахпет май 01, 2020 9:21 pmТрифон П.Трифонов написа:хахахах добре утре ще го оправя... мале колко ви напрегнах, ама като не разбирам...пет май 01, 2020 9:04 pmivanvladov написа: Ще пробвам, но сега като е долу няма ли да е по добре, защото и на датчика за горелката и там падна с 10 градуса и съответно ще загрява пак по добре или греша отново.Добреееее, нищо ми няма, нищо ми нямаааа.......хахаааааа!!!
Благодаря за търпението![]()
ivanvladov
- специалист
Относно ел. нагревателите как ще ме посъветвате да ги вържа, директно към мрежата и когато реша цъкам бутона и попва да нагрява или към контролера понеже гледам, че има такава опция, но нз дали няма това пестене на ток да се прецака... защото вместо примерно пролет или есен да се пусне парното и да навакса недостатъчното загряване от слънцето да не вземе и нагревателя да се пуска че тогава.... как ще ме посъветвате...
Тема "Панелен слънчев колектор не загрява вода" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература