вт май 12, 2020 8:08 pmnikel написа: Отдавна съм си изяснил поливната норма на зеленчуците в моята зеленчукова градина.Помага и редовното влагане на оборски тор, а сложих и пясък на картофите.А не = оборска тор никога вече. Нито си сигурен, че е само тор , а не пръст отдолу, а и имаш с нея и бонус попови прасета - подстриват вс. зеленчуци.
съб май 02, 2020 5:37 pmkr1100 написа:Благодаря за съвета, макар и с голямо закъснение по разни причини. Заслужаваш си бирата, само технически не ми е ясно как.angelfilev написа: Колеги, моля споделете, ако имате наблюдения и опит, но без "тежка" химия!1.ч.л. Борна киселина в топла вода разстворена / иначе не се разств./ + 1 ч.л. пудра захра / става и с обикновенна но повече бъркане има/ Бъркаш да стане с консистенция на кисел.Сипваш в капачка от бурканче . За да е по-удбно на мравките да не се зорят с катерене може леко да я вкопаеш в земята до това дърво. Ако има дом .любимци правиш някаква скара от тел да нямат достъп. побутваш 1 мравка и гледай. Идва паплач и се мъкне сладкото в мравуняка. И тотална щета.
1 бира молим
Покрай твоята рецепта се увлякох и се изненадах колко е голяма темата за мравки и борбата с тях.
Обсъждана е и в "Направи сам" в 2008г.
viewtopic.php?t=9538
От нашият разговор стана ясно, че боракс и борна киселина са различни неща. Мисля, че lov , показа и формулите им. Оказа се, че борна киселина не е лесно да се намери в София. В 6 аптеки и в аптечни складове отговорът е НЕ.
Натъкнах се на огромно количество аналогични рецепти , но с боракс. Използвам го като флюс и го имам. Ще опитам с него засега.