Сменял съм пружина на малкия шнек ,имах едно парче щот режа тук там големите шнекове -пружините са едни и същи .Реже се старата пружина от фланчето и се заваря новата пружина ,за 2 минути работа . 

ср юли 22, 2020 10:51 amfilmatoplo написа: Сменял съм пружина на малкия шнек ,имах едно парче щот режа тук там големите шнекове -пружините са едни и същи .Реже се старата пружина от фланчето и се заваря новата пружина ,за 2 минути работа .Това заваряване е ако е от някаква правена пружина? Предполагам, че с оригинална просто ще трябва да развия и завия към някакъв съединител? за 36лв. не мисля да си усложнявам живота![]()
чет юли 23, 2020 10:06 pmfilmatoplo написа: От какво може да се сети горелка в стембай да и изгори предпазител на входа на платката ,при смяна с нов гори още при включванеДва случая съм виждал. Единия брутален токов удар и изгорял елемента до бушоните/ едно кръгло оранжево, не знам как се казва/, друго пък на два пъти от вентилатора. Кажи после като го отстраниш от какво е.не съм видял лично ,горелката била загасена през месец май и скоро собственика и видял ,че дисплея не свети и констатирал това което описвам.
пет яну 15, 2016 12:17 pmdanko84 написа: Здравейте с котел и горелка Грейко RB20 съм и до сега горих слънчогледови пелети но свършиха и сега съм с дървени, но не мога да настроя горенето - падат неизгорели. Пробвах да намаля количеството пелети, но така след съспенд не достигат за да се запали. Някой ще подскаже ли какви трябва да са настройките спрямо слънчогледовите - с повече въздух ли, цикъла ли на подаване трябва да се промени?
ето настройките с които бях на слънчогледови:
Р3 load 6.5 sec cycle 45 sec. fan 46%
Р2 load 4.2 sec cycle 45 sec. fan 43%
Р1 load 2.4 sec cycle 45 sec. fan 40%
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: