Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Сменял съм пружина на малкия шнек ,имах едно парче щот режа тук там големите шнекове -пружините са едни и същи .Реже се старата пружина от фланчето и се заваря новата пружина ,за 2 минути работа . :wink:
stridata - специалист
ср юли 22, 2020 10:51 amfilmatoplo написа:
Сменял съм пружина на малкия шнек ,имах едно парче щот режа тук там големите шнекове -пружините са едни и същи .Реже се старата пружина от фланчето и се заваря новата пружина ,за 2 минути работа . :wink:
Това заваряване е ако е от някаква правена пружина? Предполагам, че с оригинална просто ще трябва да развия и завия към някакъв съединител? за 36лв. не мисля да си усложнявам живота :-D
filmatoplo - майстор
Един 6 мм болт преминава през фланчето . :wink:
filmatoplo - майстор
От какво може да се сети горелка в стембай да и изгори предпазител на входа на платката ,при смяна с нов гори още при включване :? не съм видял лично ,горелката била загасена през месец май и скоро собственика и видял ,че дисплея не свети и констатирал това което описвам.
brassSob - специалист
чет юли 23, 2020 10:06 pmfilmatoplo написа:
От какво може да се сети горелка в стембай да и изгори предпазител на входа на платката ,при смяна с нов гори още при включване :? не съм видял лично ,горелката била загасена през месец май и скоро собственика и видял ,че дисплея не свети и констатирал това което описвам.
Два случая съм виждал. Единия брутален токов удар и изгорял елемента до бушоните/ едно кръгло оранжево, не знам как се казва/, друго пък на два пъти от вентилатора. Кажи после като го отстраниш от какво е.
LazarGanev - "Велик майстор"
Нещо от периферията - шнекове, вентилатор, помпа. Имал съм случай на попадане на вода в клемната кутия на помпа, чийто щуцер на кабела беше обърнат нагоре. Пръски вода се стекли по кабела в клемната кутия, късо и изпаткаха 2-3 бушона, докато се усетя :)
filmatoplo - майстор
Да ,горелката се справи отлично няколко сезона 4-5 по спомен щото е първата в този град ,ще се откачат от платката всички изходи ,и по метода на изключване -дано си покаже ,както и всеки елемент шнекове,вентилатор,запалка,помпа ще се тества отделно от платката .В почивните дни ,щото сега човека е на работа.Ще пиша каво стана.
filmatoplo - майстор
Платката е свалена и прегледана ,за жалост има изгорели елементи по нея ,предположение и съмнение -токов удар ,но защо само тя е пострадала в къщата не е ясно .Ще ходи до Натурела да видим дали има оправяне ,ако ли не -нова платка :wink: .И то как става цялата работа -едни хора отиват при човека с горелката да я видят и да си поръчат такава ,и тогава забелязва човека ,че дисплея не свети въпреки ,че е била оставена включена да си седи на стенбай .Ами пак ще пиша след Натурела. :wink:
пет яну 15, 2016 12:17 pmdanko84 написа:
Здравейте с котел и горелка Грейко RB20 съм и до сега горих слънчогледови пелети но свършиха и сега съм с дървени, но не мога да настроя горенето - падат неизгорели. Пробвах да намаля количеството пелети, но така след съспенд не достигат за да се запали. Някой ще подскаже ли какви трябва да са настройките спрямо слънчогледовите - с повече въздух ли, цикъла ли на подаване трябва да се промени?
ето настройките с които бях на слънчогледови:
Р3 load 6.5 sec cycle 45 sec. fan 46%
Р2 load 4.2 sec cycle 45 sec. fan 43%
Р1 load 2.4 sec cycle 45 sec. fan 40%
LazarGanev - "Велик майстор"
Намали времето за съспенд

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: