Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Timoti - специалист
чет окт 22, 2020 8:22 pmbibobore написа:
задържане на бутона на помпата за две секунди се активира функция обезвъздушаване. Трае 10 минути.

Къде се намира този бутон за активиране на тази функция,аз виждам символа за обезвъздушаване върху помпата ,завъртам на него и я пускам чрез "тест на изходи" да върти ти как го правиш? :? Поздрави!
Антон С. - специалист
пет окт 23, 2020 7:09 ambibobore написа:
Добре. Почвам леко да налаучквам нещата. Кое е по-добре: да увелича времето за подаването на пелети или да намаля цикъла на подаване?
Ако си сигурен, че пелетите наистина изгарят и не са достатъчни пробвай да намалиш цикъла. При мен съм го настроил (на 16ката) подаване 5.4 и цикъл 26, при заводски 10.0 и цикъл 50.
filmatoplo - майстор
Отдавна го правя това - подаване 10-12 секунди на трета степен да го разделям на полувина заедно с цикъла . :wink: Щото иначе какво се получава - гори си пламъка добре и започва едно 10-12 секундно подаване , от добавянето на такова голямо количество пелети огъня се потушава ,минават известни секунди докато купчината пелети се подгрее ,запали и стабилизира отново пламъка.Тешко на тези на които им гори така.
Антон С. - специалист
От теб съм се научил :) Това са ми настройките на 2ра. Иначе и 3та ми е разделена по същия начин и определено горенето е по-добро и равномерно.
bibobore - специалист
пет окт 23, 2020 8:09 amTimoti написа:
чет окт 22, 2020 8:22 pmbibobore написа:
задържане на бутона на помпата за две секунди се активира функция обезвъздушаване. Трае 10 минути.

Къде се намира този бутон за активиране на тази функция,аз виждам символа за обезвъздушаване върху помпата ,завъртам на него и я пускам чрез "тест на изходи" да върти ти как го правиш? :? Поздрави!
При мен нищо не се върти. Има зелено копче което се натиска. В зависимост от това колко за колко време го задършиш променяш скоростта и функциите на помпата. Тя има три скорости и три функции. Както казах имам отделно листче за нея. Ако искате мога да го снимам и да го кача.
filmatoplo - майстор
Качи го ,доста хора не могат да се мушнат зад камините си .
bibobore - специалист
Ще пробвам в близките дни да разделя втора и трета степен, така както ми го описвате. Все още не успявам да я накарам да гори добре, камо ли да стигна до финни настройки. Днес ще калибрирам шнека по метода описан малко по-назад в темата.

Няма проблем, на обяд като се прибера ще снимам управлението на помпата и листчето и ще ги кача.
Timoti - специалист
Помпата ми не е като твоята вероятно
filmatoplo - майстор
Първите бяха с ръчен превключвател и онова болче за обезвъздушаване ,сега са с бутон за смяна на степените .На картинката е стария модел помпа.

Прикачен файл

KaminaDimensions-01-01_1024.png
KaminaDimensions-01-01_1024.png (71.56 KиБ) Видяна 1392 пъти
bibobore - специалист
Това е помпата. Тъпата камера на телефона се скапа, затова си помагам с Нокиа :supz:

Прикачен файл

rsz_img_20201023_123503.jpg

Прикачен файл

rsz_img_20201023_123449.jpg

Прикачен файл

rsz_1img_20201023_123422.jpg

Прикачен файл

IMG_20201023_124818[1].jpg

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: