ср ное 11, 2020 9:42 pmmorfei1 написа: ...Сега си подстриган вълк, а аз плешив.
Разликата между мен и теб, е че ...
"Последна промяна от morfei1 на чет ное 12, 2020 10:09 am, променено общо 9 пъти." Ухаааа!!!
ср ное 11, 2020 11:39 ammonkata200 написа: При всяка къща е различно, а и аз не казвам нищо, защото още си правя експерименти. Въпроса ми беше съвсем друг, но както и да е.Монка, извинявай, че заблудих и теб!![]()
пон ное 09, 2020 2:27 pmmonkata200 написа: Това са: параметър А - 5 параметър B-40 параметър С-15. Някой знае ли какво точно определят тия параметри на fuzzy logic защото ми се струва че модулира малко мудно и ми се иска да го направя по адекватно за да не се допускат големи разлики в темперарурата на водата.Според както описваш нещата и посочваш тези параметри, мисля, че за да реагира малко по бързо, трябва да промениш параметър А, като увеличиш стойността. Според мен това е пропорционалната част. Така, колкото по голяма е разликата от задание и реална стойност, отговорът на контролерът ще е със съизмеримо по голяма ответна реакция. Т.е. мощността на горелката ще е по голяма, за да няма такова забавяне. Колкото доближава заданието, толкова и контролерът ще намалява мощността на горелката.![]()
Опитвай с малки стъпки и променяй само един параметър! Дай време на контролерът и горенето, а през това време наблюдавай!
Принципно, контролерът ти е с добра заводска настройка, която е подходяща за постоянно отопление. Модулацията е "мудна" за да няма големи амплитуди над и под заданието.
По отзивчива модулация би била подходяща за циклично отопление.