• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Тук ще бъдат премествани, мненията и темите преди да бъдат изтрити окончателно.
Gustoraveli - специалист
пон дек 07, 2020 10:00 amsveto написа:
съб дек 05, 2020 3:17 pmsveto написа:
IMG_20201205_150229.png
Днес пристигна модула, който ще ползвам като стаен термостат, но радостта ми бе кратка. Като го свързах с куплунга на камината тя изгасна. Когато го разкача се включва. Пробвах пак - същата работа. Основният дисплей изгасва. Новият модул изобщо не светва. Явно нещо бъркам свързването. Някакви идеи къде е грешката?
Проблемът е решен. Оказа се в кабела. Телефонните кабели, които се продават са кръстосани, а модулът се свързва с прав. При поръчката това не беше споменато. Тук ми е и забележката към Натурела. Модула пристига в картонена кутийка с гаранционен лист, но без никакво упътване и схема за свързване. Дребен пропуск, но ми съдаде ненужни усложнения.
Сега остава да я подкараш да не гасне и да поддържа зададените градуси.
Gustoraveli - специалист
Добре де, Натурела е водещ производител за управление на пелетни системи и бойлери в България.
Кога ще успеят да произведат безжичен стаен термостат или дистанционно с вграден термостат?
Явно трябва още много да поработят в тази насока.
Грейко също трябва да поработят, за хардуер и софтуер в този ценови клас ОК!
Обаче за боята на страници, врата..., няма как една обикновена сръбска печка за 1000лв с печалбата на вносител да е емайлирана в няколко цвята, а Бижуто с боя?
Да вземат пример от Викторията, дето е с 100 кила повече и се предлага с Кахел, даже съм я виждал в Дюселдорф в магазин за отопление.
Няма нищо като не можеш да произведе нещо да го поръчаш при водещ
производител, дали отливки от чугун, керамика, софтуер, помпи, вентилатор...
Важен е крайния резултат и клиента да е доволен.
Последна промяна от Gustoraveli на ср дек 09, 2020 2:17 pm, променено общо 1 път.
Gustoraveli - специалист
ср дек 09, 2020 2:16 pmpi6ligara написа:
Аз имам бижу 16ка от 2 години, това лято едни съседи минаха на пелети и ги убедих да си вземат бижу, и те си взеха 16ка само че със стъклото, с обикновенната врата трябвало да чакат 2 месеца. Направи ми лошо впечатление, че дисплея не е центриран хубаво, например като се включи помпата и се появи символа на дисплея не можеш да го видиш, трябва да залягаш на доло че да се види, но си помислих че е единичен проблем. До днес, когато едни познати ми се похвалиха че от вчера с инсталирано бижу 25 и какво да видя, същата работа с дисплея, пак не е центриран и стои на една страна, а на тях дори вътрешната вратичка с ключалката не иска да се затваря нормално, като я затвориш трябва да я удариш, че да прибере до край и да захване ключалката. Не че са големи проблеми, пантите ще се барнат малко и ще се затваря, но това с дисплеите хич не ми допадна! На какво ли се дължи това влошаване на качеството? :?
Точно за това пиша.
Заварки под всякаква критика, пасване на елементите също.
Не съм рекламно лице на определени камини!
Януари тази година бях в Германия, Северен Рейн
Вестфалия, когато видях българската Виктория до италиански и немски камини ми се напълни душата.
Казах на сина ми да приведе на швабата магизенер, че това е българско производство, че сме българи
, и че сме техническа нация.
Gustoraveli - специалист
    вт дек 08, 2020 7:35 pmТрифон П.Трифонов написа:
    Маккензи, напредваш но на другият фронт.
    Последното излиза като твое, но не е. Цитирай като хората!
    Ако не ти идва отръки, просто ползвай кавички, а ако ти дойде от Акъл, ще туриш и линк.
    Съгласен съм, че ще е полезно, стига на някой да му светне да потърси. Той не се е, както и не е предположил. Случва се, но с напредване на времето, на такива неща се гледа "по отвисоко". Нормално да е недоволен, предвид очакванията.
    Просто да не прибързваме с изводи и заключения!
    Абе разбирачУ сещащ ли се, че дразниш?
    Тука има хора, дето управлят съоръжения за 60 милиона лева/котел с турбина/, занимават се отопление, с италиански, австрийски и немски котли и камини и са много напред!
    Ти ли си последна инстанция?
    Длъжни ли са хората в този форум да ти четат глупостите?
    Ти ли си гурото на отоплителни системи в България?
    Аман от такива разбирачи.!
    Няма ли модератор да разчисти темата?
    Вкиснато зеле.... и т. н. Нямат място в теми за отопление!
    Лично заради такива "майстори" се регистрирах в този форум.
    Когато накараш една система да работи по метода загряване на целите радиатори при зададена температура, след това да изтиват постепенно зада поддържат температурата в стаите, тогава ще пишеш разбирач.
    Термоглави никога не ползвам, защото не ги уважавам, това ме е учил моят учител по енергетика и топлотехника.
    Щом горивната камера има светло кафяви налепи и остатъчен кислород в димните газове от 4 - 5% значи всичко е наред.
    LazarGanev - "Велик майстор"
    ср дек 09, 2020 2:23 pmGustoraveli написа:
    Едно време имаше един виц: Спира катаджията, иска документите и дупчи талона.
    - Ама аз съм Людмила!
    - К'во кат се казваш Людмила?
    - Ама аз съм Людмила Живкова!
    - А, ами тъй кажете бе другарко! И писал отдолу на талона - "На Людмила дупката не важи"
    Така че е добре и ти да си пишеш отдолу в подписа, че не си рекламно лице на Равели, просто никът ти заблуждава :-D
    Gustoraveli - специалист
    ср дек 09, 2020 4:43 pmLazarGanev написа:
    Едно време имаше един виц: Спира катаджията, иска документите и дупчи талона.
    - Ама аз съм Людмила!
    - К'во кат се казваш Людмила?
    - Ама аз съм Людмила Живкова!
    - А, ами тъй кажете бе другарко! И писал отдолу на талона - "На Людмила дупката не важи"
    Така че е добре и ти да си пишеш отдолу в подписа, че не си рекламно лице на Равели, просто никът ти заблуждава :-D
    Остави Ника, привърженик съм на качеството, добре изградени отопленителни инсталации.
    Иначе вносителя на Равели ми е приятел, даже до мен се допитва за защити за електроника, меки неръждаеми връзки.
    Лазаре не се плашете, не съм тръгнал да заплашвам и отнемам чужди бизнеси.
    Енергетик съм работя на котел с 40 бара налягане и 440 градуса на парата!
    Мислиш ли, че вашите каминки са ми приоритет???
    Ами нека никът ми заблуждава, за да Ви плаши. [-X :supz:
    Последна промяна от Gustoraveli на ср дек 09, 2020 5:10 pm, променено общо 1 път.
    Точно за това пиша.
    Заварки под всякаква критика, пасване на елементите също.
    Януари тази година бях в Германия, Северен Рейн
    Вестфалия, когато видях българската Виктория до италиански и немски камини ми се напълни душата.
    Казах на сина ми да приведе на швабата магизенер, че това е българско производство, че сме българи
    , и че сме техническа нация.
    Булгар, викаш?! То добре, че си учен, но на каквото и да е то, всяко нещо трябва да стъпи на основи. Една друга книжка май си пропуснал.
    Значи, опитваш се да плюеш изискано. Добре!
    Радвам се, че съм те провокирал, че да поопровиш тука, в един скучно- академичен стил. Издъни се, с грубият език, но опитай отново!
    Нещо друго за каминката имаш ли да кажеш?
    LazarGanev - "Велик майстор"
    Е, добре е като има към кого да се допитва! Изобщо не се страхувам за бизнеса си, щото той иска работа, знания, опит и акъл, не става само ядене. Само да сме живи и здрави, че гледай какви времена настанаха!
    Gustoraveli - специалист
    ср дек 09, 2020 5:12 pmLazarGanev написа:
    Е, добре е като има към кого да се допитва! Изобщо не се страхувам за бизнеса си, щото той иска работа, знания, опит и акъл, не става само ядене. Само да сме живи и здрави, че гледай какви времена настанаха!
    Не се прави на мъж!
    Много е трудно с бизнеса, особено да задържиш квалифициран персонал.!!
    Много ги харесвам такива разбирачи като теб, дето не си уважават работниците.
    Когато започнеш да си уважаш работниците и да плащаш като германски работодател ще си окей!
    Ще печелиш, работника ще дава мило и драго за теб
    Нали се сещаш като се прибрах от Германия, документ за енергиен котел, работих там отопление и вентилация!
    Тук такива като теб ми даваха 800 лева, дали ще им работя според теб??
    Що се криеш бе Ганев?
    Кажи, че дава ваш 2000лв заплата и идвам при теб, с осигуровки на тези пари.
    Последна промяна от Gustoraveli на ср дек 09, 2020 6:19 pm, променено общо 1 път.
    ср дек 09, 2020 5:27 pmGustoraveli написа:
    ср дек 09, 2020 5:12 pmLazarGanev написа:
    Не се прави на мъж!
    Много е трудно с бизнеса, особено да задържиш квалифициран персонал.!!
    Много ги харесвам такива разбирачи като теб, дето не си уважават работниците.
    Когато започнеш да си уважаш работниците и да плащаш като германски работодател ще си окей!
    Ще печелиш, работника ще дава мило и драго за теб
    Нали се сещаш като се прибрах от Германия, документ за енергиен котел, работих там отопление и вентилация!
    Тук такива като теб ми даваха 800 лева, дали ще им работя според теб?? =D>
    Ееее, ясно що си се регнал. Та ти си професионален плювалник.
    Такива си изливат всичката злъч, проблясват за кратко и все се загубват на някъде, което е хубавата им страна.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 7

Тема "заяждане от Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: