Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stridata - специалист
Атанас, щом искаш да си губиш времето в простотии си е твой бизнес. Хората са го измислили. 21-век! Звъкнаш, куриер или палиш колата, 15 мин. да си го смениш и ако правилно си експлоатираш горелката няма да се сетиш, че някога си имал проблем с това. Някой мислил, заварвал, закалявал, пробвал, тествал, дава гаранция за качество и аз ще седна да откривам топлата вода? 30-се и няколоко лева? Аааааа не :partyman: Виж за чистителя на турболаторите 600-700лв.....? Може би си заслужава човек да помисли за някакво прескачане на производителя :partyman:

Поздрави,
Юли!
don.nasco - специалист
Привет Юли,
Всеки сам решава как да си оползотворява времето (свободно или не), факт. Тук проблема не беше в парите, а в две неща:
- повече от 24 часа стоиш на студено;
- на час по лъжичка разбираш кое се покрива от гаранцията и кое не

Да, и за двете съм си виновен сам самин.
Мисля, че темата вече е изчерпана. Разбрах си грешките и ще си ги поправя.
Не обвинявам никого, даже съм благодарен, че хората откликнаха и ми обясниха защо е станало, как е станало и какво трябва да се прави.
Пожелавам на всички весело посрещане на приближаващите Коледни и Новогодишни празници!

Хубав ден,
Атанас
prascho - майстор
Много се палите. Най-добрият учител е самия живот и грешките, които правим. Важно е човек да достигне до правилните заключения. Аз лично бягам далеч от непогрешими експерти.....Грешките карат съзнанието да мисли и обогатява нашите знания. Ако всичко правим правилно от рас...то какъв живот живеем.

П.П. За добро, всички сме различни и имаме различна философия. Не налагайте своята на останалите....
pechkata - специалист
пет дек 18, 2020 9:39 amstridata написа:
Що се правите на цига*и за 30лв. не мога да ви разбера?! Ще занимавам аз някой познат с глупости ли пък ще си хабя ценното свободно време? Или пък някой съсед да ми даде парче пружина и утре да ме викне да вкараме 10 палета пелети.... Аааааааа не :partyman:
Е качи линк на човека от къде да си купи шнек за 30 лв. ...
LazarGanev - "Велик майстор"
пет дек 18, 2020 5:10 pmpechkata написа:
Е качи линк на човека от къде да си купи шнек за 30 лв. ...
Ами от сервиза, който отговаря за тази горелка. Всяка горелка Грейко си има сервиз, който я е въвел официално в експлоатация и е длъжен да я поддържа гаранционно и извън гаранционно. Сервизът е длъжен да поддържа основен пакет резервни части и консумативи, намира се най-близо до горелката и би трябвало да реагира възможно най-бързо - т.е. проблемът би трябвало да бъде отстранен още същия или на другия ден. Вариантите са 3:
- платено посещение (тъй като не е гаранционен случай) на сервиза на място при горелката
- безплатна подмяна при донесена горелка в сервизния офис, плаща се само резервната част, тъй като не е гаранционен случай
- клиентът купува и си сменя сам резервната част, естествено без гаранция
filmatoplo - майстор
Това са начините.Звъни телефона днес ,и повреда в горелка Стар с изписване на грешка ТС .Палят машину и на месте :wink: това е прекъснат датчик на котела .Взех с мен резервен ,правя тест - с новия работи.Търся причина и откривам това :shock: Снощи горелката е работила ,а днес това на снимката ,кой го направи-мишка,котка,куче или комшия. :? :lol: Както го виждате така си беше ,и то на место което нищо не го допира да го скъса .

Прикачен файл

131906004_245888430209032_7193063186440353250_n.jpg
131906004_245888430209032_7193063186440353250_n.jpg (32.13 KиБ) Видяна 1460 пъти
Бай Гого - специалист
Някой му е сложил шапката.. :lol:
ves-ko - специалист
чет дек 17, 2020 12:22 pmdon.nasco написа:
...
Да питам нещо - как е възможно горелка на месец и нещо работа да "изкриви" малкият шнек?
...
чет дек 17, 2020 1:18 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет дек 17, 2020 1:13 pmdon.nasco написа:
Стърженето е от пелетите. Нищо му няма на шнека, освен ако наистина е имало нагар и не е стърган. Това не го вярвам де, понеже знам, че старите са работни и отговорни.
Ако стърженето е признак на изкривен шнек, а то вероятно е, значи и аз имам същият проблем. При настройване и пуск от инсталатора не стържеше. Работи 3-4 часа при пускането и е загасена. На слдващото пускане вече се чуваше стържене. Стърже и до днес. Работила е 10-тина дни (общо) по 6-10 часа на ден само на Р3. До тук съм изгорил около 250-300 кг. дървесни пелети.
Горелката си работи с настройките на инсталатора, като само съм коригирал капацитета на шнека и сега показва 19 кВт на Р3 (вместо 12.5) и съм завишил въздуха от 46% на 48% (~1250-1350 rpm), а всички останали настройки са, като фабричните на горелката. Горивото за Р3 е 5.3 сек.
За сега си работи така, а въпросите ми са:
Работейки така може ли да нанесе други по-големи поражения?
Какви са рисковете?
Ако сменя шнека, то не е ли вероятно и новият да се изкриви при следващото спиране?
пет дек 18, 2020 10:13 pmves-ko написа:
Вес, по този казус съм сгрешил. Не предполагах, горелка на месец и половина да направи проблем с шнека. Обикновено се случва на втори сезон. Освен това, при мен редовно се чува квичене, причинено от по дълги пелети, та и това ме е заблудило.
Горелката ми е стартирана в 12.00ч на 31.12.2015та. До днес няма никакви признаци за проблем с пустата пружина. Няма скъсяване, няма изкривяване, няма нагари, в тръбата на малкият шнек.
Не вярвам и с твоят да има проблем, но знам ли- вече допускам и това.
Зная, че и ти си с буфер, което е шникощадящо. Просто провери!
На изстинала горелка, пипни го с два пръста от към главата и размърдай у лео и десно! Погледни за нагар, провери и за скъсяване!

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: