Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
нед яну 31, 2021 9:40 pmRedji83 написа:
Забравих да допълня на 60 гр на водата с термоглави на радиаторите без лирата.Спалнята на 3 и половина в детската на 4 останалите на 3 при минос 10 отвънка разход 17,18 килограма за 24 часа и специални благодарности на инсталатора Вальо от Плевен защото предишния нищо не направи
Е как бе джанам го правиш среден 6-700гр като от грейко го давата 1.8кг на 16ката :shock:
нед яну 31, 2021 11:53 pmbmahob написа:
нед яну 31, 2021 9:40 pmRedji83 написа:
Забравих да допълня на 60 гр на водата с термоглави на радиаторите без лирата.Спалнята на 3 и половина в детската на 4 останалите на 3 при минос 10 отвънка разход 17,18 килограма за 24 часа и специални благодарности на инсталатора Вальо от Плевен защото предишния нищо не направи
Е как бе джанам го правиш среден 6-700гр като от грейко го давата 1.8кг на 16ката :shock:
А колко да дават от Грейко, за правилно подбрана камина, разход на средна мощност?
Правилно смятат- 8 е точно по средата на 16, а това дават посочените пелети в килограми. От къде да знаят в каква къщурка ще влезне, че да ѝ врачуват разхода?
Твоята колко гори на.......средна мощност и колко средно на час, при твоите условия?
bmahob - майстор
Ми вече не засичам, но на минимална съм задалнколко дава производителя 1,2кг на час все пак мин мощност ми е 5-6кв. Не дават никъде колко е на бижуто, но спиред колегата 2-3кв. Писал е че гасне и пали сама, а на графиката никъде няма пик, където е палила и е работила на макс? Тя ако тлееес 2-3квцял ден комина ще стане водопад, на 2-3квколко гр ще е Т на газовете, даже как не се вкл. Аларма за ниски? Не знам, просто ми е чудно?
Ndp007 - специалист
Обърнете внимания пройзводителя колко градуса дава на димните газове.Другите снимки са ако някой иска да коментира.

Прикачен файл

uuuuuu.PNG

Прикачен файл

tempsnip.png
tempsnip.png (74.53 KиБ) Видяна 1173 пъти

Прикачен файл

gggggg.PNG
gggggg.PNG (32.07 KиБ) Видяна 1173 пъти
n.ganev - майстор
bmahob написа:
даже как не се вкл. Аларма за ниски? Не знам, просто ми е чудно?
Не е чудно!
Няма такава аларма
Redji83 - помощник
Камината на поддържане е 2.8 кw на P1 е 4.9кw при достигане на 66 гр на водата се гаси сама и при достигане на 55 гр пали сама при оставени 60 гр на водата.Да образува конденз комина нормално при външен комин не изолиран и при ниска темп.на газовете,включисе аларма за високи градуси на газовете но три дена камината работеше непрекъснато и небях я чистил за което ме бяха предопредели че ако не се чисти вдига град. на газовете,другото което стана при запалване когато темп на газовете е по ниска от на водата като запали изписва грешка неуспешно палене и товае при стария софтуер с които съм като щеми инсталират новия при които новия няма такива проблеми
bmahob - майстор
пон фев 01, 2021 9:49 amn.ganev написа:
bmahob написа:
Не е чудно!
Няма такава аларма
ха, даже и 50гр дастане ще си бачка,браво, еми какразпознава например че няма пелети и е угаснала с фотозензор ли? Брпаво колега подържане 2,8кв, браво на грейко, ма инак с тези 70гр в комина си е беля. При мен въпреки турболаторите със сегашните букова смес прави 105гр на 6кв :)
Ndp007 ти с 16-ка или с 10ка си
Ndp007 - специалист
пон фев 01, 2021 11:25 ambmahob написа:
пон фев 01, 2021 9:49 amn.ganev написа:
bmahob написа:
Не е чудно!
Няма такава аларма
ха, даже и 50гр дастане ще си бачка,браво, еми какразпознава например че няма пелети и е угаснала с фотозензор ли? Брпаво колега подържане 2,8кв, браво на грейко, ма инак с тези 70гр в комина си е беля. При мен въпреки турболаторите със сегашните букова смес прави 105гр на 6кв :)
Ndp007 ти с 16-ка или с 10ка си
16ка е и тъкмо си смятах уредите и са към 13-14 kw на максимална мощност.Обаче като се стопли всичко и остане само лирата да работи щото е без глава ко праим.Нито за първа скорост нито да изгасне и ето ти едно поддържане от 20 мин.
Ndp007 - специалист
Като почна разговора за подаване на пресен въздух да попитам.Аз имам 7 метра разстояние от външна стена до камината проблем ли е да се сложи тръба ф50 толкова дълга даже с един завой.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: