Сега пробвах с пробната лампа на фаза и корпус свети , но на фаза и кабела който беше завит на корпуса не свети .
пет яну 29, 2021 10:51 ambmwww написа: Последователността е следната . Тече ми батерията в кухнята от студения кран . Спирам водата , но възвратния клапан на бойлера не работи и той се точи . През това време около 1 час съм го забравил включен . Сглобявам всичко и той прегрял . Оставям го да истине , изключвам го и след 1 час всичко е ок . Пълня го с вода и после 2 дена го наблюдавам и е ок , на третия ден случайно го гледам , че е прегрял , а вода си има в него . Тогава започна дилемата какво става , защо е прегрял с вода и т.н. Инсталацията ми не я знам каква е , правих ремонт в хола и навсякъде беше 2-жилна . Въпроса сега е , че искам да съм 100% сигурен че е занулен . Като махна капака на бойлера то се вижда кой кабел къде отива , фаза и нула на нагревателите и средния кабел на корпуса . Въпроса е , че няма как да знам средния който отива на корпуса дали е 100% вързан към нула някъде . Затова днес ще правя мост от корпуса към нулата на кабела който влиза в бойлера за да ми е мирна главата , а проблема с прегряването за сега го няма . Имам друг проблем от снощи , но мисля че в мен е грешката . Настроих терморегулатора на макс и той изключи , но показанието на бойлера показваше наполовина загрят , викам си това няма как да е вярно . Влизам да се къпя и се къпах само със топлата вода т.е. почти не пареше . Сега заподозрените са нагревател или клемата му , която смених вчера и може и да не съм стегнал като хората .

Батерията протекла. Спираш водата вероятно от централен кран, а не кран само за бойлера

От къде на къде се точи бойлера през възвратния клапан

Един час бойлера не е изключен от ел.захранване и продължава да нагрява. И тва приемам. Ама следващия час сглобяваш всичко дет не си разглобил

В момента в който разглобиш обратната клапа на входа на бойлера, то каквото и налягане да има в бойлера, включително гравитачното ще се срещне с атмосферното налягане и от там ще фучи, тече, капе според зависи от ситуацията в бойлера.
А от къде и как знаеш, че другия проводник е вързан за нула?
Аз па имам подозрения, че терморегулатора се е повредил като си го врътнал. Щом преди това е изключвал на по-висока Т, като си го врътнал, вместо нагоре се наместил надоле и сега изключва на по-ниска Т. Или да си разместил сондата на терморегулатора да се сближи с нагревателя и вместо да отчита Т на водата да отчита тази на нагревателя

пет яну 29, 2021 11:37 ambmwww написа: Сега пробвах с пробната лампа на фаза и корпус свети , но на фаза и кабела който беше завит на корпуса не свети .Значи тоя проводник никъде не е свързан към нула. Но за да свети м-у фаза и корпус значи вече си свързал нулата и с корпуса. А какво да правиш с третия неизвестен проводник