Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
ср фев 03, 2021 8:37 pmRumen89 написа:
Това което пишеш съм го разбрал и то от теб, но все ми се иска да го избегна по някакъв начин.
Казах и на shopa1981 - ако радиаторите са с по-малка мощност, то те по-бавно ще загряват помещенията и горелката ще работи по-дълго на по-малка мощност
shopa1981 - помощник
ср фев 03, 2021 8:59 pmLazarGanev написа:
ср фев 03, 2021 8:37 pmRumen89 написа:
Това което пишеш съм го разбрал и то от теб, но все ми се иска да го избегна по някакъв начин.
Казах и на shopa1981 - ако радиаторите са с по-малка мощност, то те по-бавно ще загряват помещенията и горелката ще работи по-дълго на по-малка мощност
Благодаря Това го разбрах и ще го пробвам ще притворя крановете на радиаторите с по един-два оборота но пак от тука прочетеното че работата на горелката на ниска мощност не е било добре Тъй го разбрах и затова съм увеличил стойностите на вентилатора и на подаването за да има хубаво изгаряне
На
П1 е 16кв
П2 е 22кв
П3 е 26кв
andy_forresite - майстор
ср фев 03, 2021 1:40 pmshopa1981 написа:
настройките ми са
П1. 4.9 цикал 45. Вентилатор 54
П2. 6.7 цикал 45. Вентилатор 57
П3. 8.0 цикал 45. Вентилатор 60

Подаржане 50 минути

Запалване
Брой опити 2
Зареждане 80
Етап1 15ск. - -
Етап2 50ск 48
Етап3 360 ск 48

Разгаряне без допълнително гориво - 190 ск; Вентилатор 54
Нарастване мощност: П1 50ск, П2 180ск
Има какво да се подобри при теб. Според мен стойностите за зареждането с пелети и на трите степени са прекалено големи. Вместо да си намаляваш радиаторите по-добре си намали времената. Например:
П1 2.6 секунди с въздух ... де да знам ... пробвай с 46%
П2 4.6 секунди с въздух ... 49%
П3 6.8 секунди с въздух 52%
За въздуха няма как да знам. Изкарай си оборотите на вентилатора на дисплея. Тези проценти нямат никаква информативна стойност. Моите са 37, 41 и 44 и какво от това?! На друг са 42, 46, 50 и обдухването е със същия интензитет (обороти/мин). Това зависи от версията на софтуера, платката и напрежението 230 волта в мрежата.
Това "етап 1", "етап 2" и т.н. не знам какво е.

Трифонов, външната ще увеличи времето за "почивка" на горелката. Два дни минааа от трифон-зарезан. А може и винце да ти е БИЛО останало ... :drinkers:
ср фев 03, 2021 10:48 pmandy_forresite написа:
...
Трифонов, външната ще увеличи времето за "почивка" на горелката. Два дни минааа от трифон-зарезан. А може и винце да ти е БИЛО останало ... :drinkers:
Последно какъв съвет даваш, че и аз си побърках горелката от разстройки?!
Одеве рече че честото циклене поне спомагало за бързо разгаряне, а сега като почива повече, няма ли да изстива повече (котелът), което пък ще доведе до всеки старт от нулата? Трийската има много вода.
Преди седмица- две, някой сподели хронология на жилищните си ъпдейти. Първо отопление на пелети, после дограма, а накрая топлоизолацията съвсем недвусмислено показала огромното презапасяване в мощност.
Тук имаме 30 за 150, за които и 20 е много. 15-16, максимум 18 и повече няма да го видим у Форумът.
"Поправката Лазар" никой ли не я помни?
Преди няколко години помогна на инсталиран колега с 50ка.
За виното не казвай на всички, че в другия раздел ма скъсаха от майтапи.
ср фев 03, 2021 10:48 pmandy_forresite написа:
Вместо да си намаляваш радиаторите по-добре си намали времената.
И какво ще се получи? Недостиг на мощност, която да покрива големите радиатори и работа на котела при ниска температура!
ср фев 03, 2021 10:28 pmshopa1981 написа:
от тука прочетеното че работата на горелката на ниска мощност не е било добре
Да, не е добре да редува Р1 и поддържане, но за работа на средна мощност никой не е казал, че е зле
Rumen89 - специалист
чет фев 04, 2021 7:57 amLazarGanev написа:
ср фев 03, 2021 10:28 pmshopa1981 написа:
от тука прочетеното че работата на горелката на ниска мощност не е било добре
Да, не е добре да редува Р1 и поддържане, но за работа на средна мощност никой не е казал, че е зле
ОК, но за да не работи на минимална мощност ще трябва от 10 kw. да влиза в подържане?( термоглави)
При мен единствено ме дразни това, че не пали след 50 мин 60 мин, ако мога да го елиминирам ще е много добре.
Изтича времето за да види пламъка и изведнъж показанията на осветелността стават 170, но вече е тръгнала да гаси и става един кръговрат.
Не знам дали времето, което трябва да види пламъка горелката не трябва да се увеличи.
andy_forresite - майстор
чет фев 04, 2021 7:55 amLazarGanev написа:
И какво ще се получи? Недостиг на мощност, която да покрива големите радиатори и работа на котела при ниска температура!
Няма да има недостиг на мощност. Времената за зареждане в момента са му високи. С по-ниските, които му предложих, ще си има три по-нормални степени. Нормални в смисъл първа около 7-8 киловата, втора ... и трета към 18-20 киловата. Може да ги пробва само ако ще се ръководи по температура на водата, т.е. не по стаен термостат. Много пъти съм казвал, че при жилища без външна изолация температурният контрол по стаен термостат не е по-добър от горене по вода и термоглави.
Няма да се стигне до ниска температура в котела. С диапазон 7-18 киловата и тристепенно модулиращо управление това не може да стане.

Трифоне, ще ти отговоря какво препоръчвам в твоя многосмислен, трудно неразбираем от всеки и облечен с метафори стил на изказ. Ако ти си фен на дръпките на 1/4 миля, то аз харесвам дългите дестинации с умерена средна скорост. Демек, обяснявам за другите, според мен е по-добре да му гори повече време и да си има топлоотдаване и темперирана система по-дълго, отколкото на всеки 1.5 часа да темперира и да изстива, да темперира и да изстива ... И това във времена на модулиращи горелки с широк мощостен диапазон. В крайна сметка да пробва по двата начина и да си остане на който му харесва повече. Аз само предлагам, не натяквам.
pechkata - специалист
чет фев 04, 2021 9:52 amRumen89 написа:

Не знам дали времето, което трябва да види пламъка горелката не трябва да се увеличи.
Точно там ти е играта... :-D
<10/180 sec.
mikluho - специалист
Здравейте,
за да не отварям нова тема искам съвет за камина на пелети с водна риза.
За малка къща, едноетажна, сглобяема /Бял бор Брацигово/ 60 квадратни метра. Стени и тавани - каменна вата.
Пари за даване - 2500 лева :)
Интересува ме марки , модели които са познати на пазара и сервиза им е ОК.

Благодаря

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: