нед фев 21, 2021 2:42 pmKumay написа:И никъде не прочетох, че се кисне в саламура или вода! Аз откакто го правя по сухия метод става перфектно осолено на вкус. Месото си пуска достатъчно вода за да се овкуси добре!нед фев 21, 2021 9:01 amТрифон П.Трифонов написа: Свински врат колко време да държа в саламурата?Аз също осолявам със саламура за пушенето. Нарязвам месото, нареждам го в съда, заливам с вода и слагам 26 грама сол на килограм месо с вода.
Демек, ако месото е 3 кг и водата 1 кг слагам 104 грама сол. В хладилника поне за 4 дни, като всеки ден обръщам месото.
В едни дебели книги от 1983 година пише да се държи 5 до 7 дни на температура 3 до 5°С и да се слага и 4 грама захар на килограм месо.
П.П. Извадих рецепти за свински врат.
нед фев 21, 2021 2:42 pmKumay написа: ...Еййй, това е много ценно, както и идеята за саламура.
П.П. Извадих рецепти за свински врат.