Най - вълнуващия въпрос зимно време.
вт мар 08, 2022 6:17 pmgnt69 написа:
пон мар 07, 2022 10:04 pmdido_9104 написа:
Здравейте, имам прелетна горелка на грейко от известно време прави някакви чакмаци и затопля само на 42 градуса водата настройвам я на 70 но няма промяна, зададено е на 24 градуса на температурният регулатор в стаята но радиаторите са съвсем леко топъли отгоре а на доло почти студен задал съм я на най мощна степен но пак същото 42 градуса. Някой да е имал този тип проблем, и ако може да сподели как го оправил. Иначе Пелети те си ги харчи (слънчогледови) миналата зима с 4т изкарах тая 6 няма да ми стигнат.
Задай на помпата да тръгва на 60 градуса пък на котела 80 градуса и ще стопли.
Зададох
Но няма ефект не може да достигне повече от 43 градуса на водата.
вт мар 08, 2022 5:42 pmls1 написа:
Искаш да кажеш, че настройките са от миналия сезон?
Да настройките са от както е поставен котела
don.nasco - специалист
чет мар 17, 2022 4:46 pmdido_9104 написа:
Здравейте, имам прелетна горелка на грейко от известно време прави някакви чакмаци и затопля само на 42 градуса водата настройвам я на 70 но няма промяна, зададено е на 24 градуса на температурният регулатор в стаята но радиаторите са съвсем леко топъли отгоре а на доло почти студен задал съм я на най мощна степен но пак същото 42 градуса. Някой да е имал този тип проблем, и ако може да сподели как го оправил. Иначе Пелети те си ги харчи (слънчогледови) миналата зима с 4т изкарах тая 6 няма да ми стигнат.
Зададох
Интересно, а горелката гори ли? При тези показания трябва да е постоянно на трета мощност и да има голям пламък, освен ако някой/нещо не е променило настройките на мощностите - най-вече време на подаване и вентилатор.
frizera - напреднал
Къде на майтап, къде на сериозно .... гони ги деменцията тези горелки вече. При мен за сега няма никакви проблеми, но да видим до кога. :drinkers:
ls1 - напреднал
Според мен от сезон на сезон трябва да се правят нови настройки. Даже със същото гориво да е.
Жако - специалист
вт мар 15, 2022 6:17 pmabcdefghijklmnopqrstuvwxz написа:
Задай вента на 100% за малко, докато покаже оборотите.
Сподели какво отчете.
Върни ги на колкото бяха.
Благодаря утре ще опитам, колега.
До колкото разбрах за мен го пишеш ако несе лъжя.
Жако - специалист
чет мар 17, 2022 10:37 pmls1 написа:
Според мен от сезон на сезон трябва да се правят нови настройки. Даже със същото гориво да е.
Да така е по всяка пъртида пилети има малко разлика и не отразява много на горелката, но по някога разликата в партидата на изработени пилети е доста и тогава трябва да се пипне, я дозата, я интервала а може и вентилитора. :) :) :wink:
gnt69 - майстор
Зададох
Кое не може да вдигне като трябва помпата да се пуска на 60 градуса. Искаш да кажеш че горелката не може да стопли водата в котела ли. на спряна помпа. Намаляй ракиятя като настройваш горелката и преди да пишеш.
frizera - напреднал
пет мар 18, 2022 7:21 amgnt69 написа:

Зададох
Кое не може да вдигне като трябва помпата да се пуска на 60 градуса. Искаш да кажеш че горелката не може да стопли водата в котела ли. на спряна помпа. Намаляй ракиятя като настройваш горелката и преди да пишеш.
Датчика за температура в котела на мястото ли си е?!
don.nasco - специалист
Все си мисля, че трябва да си е на мястото, щото ако не беше чайника щеше да е заврял отдавна и да е хвърлил водата - освен ако не е станало точно това и системата да е остана без вода :)

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: