Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
емовлаха - специалист
Ще свикнеш Трифоне, особенно с лявата резба на оста :) едно ново сакче и всички неща за косата в него да не се губят. Диска при по-дебела, жилава или доста висока трева. Когато я палих за първи път косата, беше си цял ритуал :-D Напомпих праймера и витка по-витка въжето 7-8 пъти, след това смукач и рязко дърпане и първо запалване :) но преди това обстойно я огледах... Имаше незавинтен винт на конуса дето се зацепва за двигателя, последва, отделяне на навеса и резервоара сваляне на маркучите за да стигна до конуса . Затегнах винта, завит беше на ръка дето е сглобявана косата. Стърчеше 5-6 милиметра някъде затова и го видях , проверих и останалите винтове бяха ок. Сглобих в обратен ред всичко и чак тогава я запалих :)
съб юни 18, 2022 1:24 pmемовлаха написа:
:) едно ново сакче и всички неща за косата в него да не се губят. :)
Това го мисля от вчера. След като я извадих от кашона, прехвърлих на ум машини, инструменти и пр., стигнах до тоя извод.
Едноръката си е в сак, голямата е в оригинален куфар, другата още е в кашон- непалена, та на тая някаква раница ще да е. Евентуално марковата, за самари дето е. Всичко на едно място- инструмент, консумативи...
Ще ми трябват и предпазни средства, че имах сокове от тученицата навсякъде.
Кордата я мерих с руски шублер- 2.4мм. Върти я без проблеми.
Като отпусне малко и я барна, предполагам ще върти и 3ка, но не смятам да опитвам. Ако се налага яка работа, ще си купя машина за яка работа.

Дайте му на един мъж бензинова играчка и му гледайте сеира!
емовлаха - специалист
Главата те ограничава до 2.7мм, придържай се до 2.4мм това са предписания за твоята коса. Според мен е изтискано на макс двигателчето и не го пипай! При работа с кордата хвърля доста. Особенно при ниска трева е ужас. Има разни престилки за косене http://instra-parts.com/product/5108/pr ... 09001.html Другото нещо като изкосиш измий си на косачката тръбата предавката със вода отнема 5мин, докат не запече тревата мгого клепа и там освен върху теб
Ааа, Не!
Престилка, освен в кухнята, не слагам. Може да изпера, но няма да кося така!
Измита, подсушена и прибрана на тъмно и проветриво място.
Запасен съм с 35м от усуканата на Щил- 2.4мм. С Миро се чухме за 2мм сива, някаква профилна на Райдър. В главата има корда, масло си купих прясно, бензин отлежава в тубичката, вече втори месец.....Чувствам се осигурен.
Сякаш ще ѝ търся работа, на осичката.
Оса тя, но имам подозрения, че е електронно ограничена в оборотите.
Малката резачка има същият или по малък мотор. "Навил" съм му 2000 оборота в повече, и си кара вече осма година. Температурата на моторчето е по ниска от преди намесата. Утре да се скапе, тя си е отработила цената няколко пъти.
На този вероятно ще му подобря пълненето само.
Soviet_Soldier - специалист
съб юни 18, 2022 6:37 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ааа, Не!
Престилка, освен в кухнята, не слагам. Може да изпера, но няма да кося така!
Измита, подсушена и прибрана на тъмно и проветриво място.
Запасен съм с 35м от усуканата на Щил- 2.4мм. С Миро се чухме за 2мм сива, някаква профилна на Райдър. В главата има корда, масло си купих прясно, бензин отлежава в тубичката, вече втори месец.....Чувствам се осигурен.
Сякаш ще ѝ търся работа, на осичката.
Оса тя, но имам подозрения, че е електронно ограничена в оборотите.
Малката резачка има същият или по малък мотор. "Навил" съм му 2000 оборота в повече, и си кара вече осма година. Температурата на моторчето е по ниска от преди намесата. Утре да се скапе, тя си е отработила цената няколко пъти.
На този вероятно ще му подобря пълненето само.
Правилни са ти подозренията. Модула на запалването им има ограничение до 9800об.мин. доколкото си спомням. На FS-55 май беше толкова 9800 об.мин. Съседската 55-ца се пробвахме да ги вдигаме, след като му споменах преди години, че на резачката съм ги вдигнал и работи значително по-бодро, но не става.
Djack - специалист
Абе, да попитам! Онзи ден свалях карбуратора на моята китайка да го продухам и измия (сефте за 5 години) и развих едно "болтче" отстрани с пружинка - нещо като игла представлява, явно запушва контролирано някакъв отвор вътре. За какво служи и колко трябва да е натегнато?
kr1100 - майстор
чет юни 16, 2022 3:03 pmТрифон П.Трифонов написа:
....Синтетиката на Хуск не зная колко струва, понеже не я намерих в цяла Варна, миналата година....
Има я при Добата , но не помня цената.
емовлаха - специалист
Пише си, че е ограничена електронно. Това е заради различното косещо оборудване. Със кордова глава и корда изпъната до подрезващото ножче оборотите са по-ниски със диска са по- високи , за да се ограничат оборотите със диска са го направили това. Около 40лв е синтетиката на Хуск. Като я вкараш в гъста трева Трифоне ще си е наред:) сега няма какво да я товари и затова е така лекичко и е. Синтетиката я взех за 34.50лв ако не бъркам, но човека ми направи отстъпка
Последна промяна от емовлаха на съб юни 18, 2022 8:35 pm, променено общо 1 път.
съб юни 18, 2022 8:08 pmkr1100 написа:
чет юни 16, 2022 3:03 pmТрифон П.Трифонов написа:
....Синтетиката на Хуск не зная колко струва, понеже не я намерих в цяла Варна, миналата година....
Има я при Добата , но не помня цената.
Ако тази година вече я има, то литъра е 40+.
"Добата" съм ги отсвирил.
Имат си някои работници, които са специалисти, но политиката не ме кефи.
Нося верига, понеже ми е на близо и не мога да си свърша работата.
Дебелата некомпетентна...
Вече си ходя с 3 вериги. Заточването у Дома.
Още не съм опирал до сервизни услуги, но като мернах майсторчето при Дилъра, вероятно ще се срещам с Панков.

Джак, така както го описваш, по добре занеси да ти я настроят!

Емо, всеки път, като я напъвах, оставах разочарован, като от ограничител.
Много рано променяше звук, но пък се справя добре.
Не мога да приема, че моторчето е изцедено. Имам хонда от 90те, щоято за 50м3 прави 7 коня. Половината са 3.5, а не 1.2!!!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на съб юни 18, 2022 8:23 pm, променено общо 1 път.
Soviet_Soldier - специалист
съб юни 18, 2022 8:03 pmDjack написа:
Абе, да попитам! Онзи ден свалях карбуратора на моята китайка да го продухам и измия (сефте за 5 години) и развих едно "болтче" отстрани с пружинка - нещо като игла представлява, явно запушва контролирано някакъв отвор вътре. За какво служи и колко трябва да е натегнато?
Служи за регулировка на качеството на сместа при максимални обороти, или иначе казано доста е важно за правилната работа на двигателя.

Изображение
За този иде реч, нали?
Последна промяна от Soviet_Soldier на съб юни 18, 2022 8:26 pm, променено общо 1 път.

Тема "Моторна коса тример каква ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: