• 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 97
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kivanov - специалист
нед яну 08, 2023 5:12 pmDessie написа:
Хм, аз по спецификация имам 12 см хпс на пода, да разбирам, че от това мога да сложа 10-ка и в останалите 2 да обера евентуални денивелации в пода? Звучи готино, защото със сигурност не е равно, а така ще мога да спазя нивата….
Да, можеш. Ще получиш и по-добра изолация.
Dessie - специалист
Благодаря! Ще ги проучвам довечера/ утре и ако реша да поръчвам ще ти драсна ЛС да обясниш :-)
nelina_london - специалист
Щом е на Кингспан отпадат всички съмнения. Много харесвам продуктите им ,имат голямо разнообразие , и съм се замисляла защо нямат представители за БГ .
Сега видях цените .Доста по-скъпичко ви се вижда от XPS ,но не съм проверявала скоро цени .Обаче си е добър вариант ,когато сантиметрите са кът .
Аууу...погледнах цената на фибран .Голям скок е ударила ,така че PIR си е абсолютно конкуретен ценово с тези си качества .Сега ще му погледна товаримостта .
Ъпдейтвам .Чудно си е като материал .Кингспан е купила завода ,но това няма значение .Изглежда правено по тяхна технология .

Деси ,замазката може да варира .При нас имаше около 2 см денивелация на втора плоча .На места замазката е 5 см ,на други 7 см.
Dessie - специалист
Нели - със сигурност ще варира, въпросът е на места дали бетона не доста по-крив отколкото трябва, та заради това и замазката да ми яде изолацията, защото не искам да го допускам. По спецификация имам 12 хпс и 6 замазка и ако са им много оплескани котите ще бера ядове около стълбищата и прозорците, та по-добра изолация в по-малко сантиметри ми е добре дошла :-) иначе ясно, че варира замазката, но няма да е ок да варира от +7 до 2, защото реално на 2 не е замазка, ми л@йно :-)
skostadinov - специалист
нед яну 08, 2023 6:37 pmDessie написа:
Нели - със сигурност ще варира, въпросът е на места дали бетона не доста по-крив отколкото трябва, та заради това и замазката да ми яде изолацията, защото не искам да го допускам. По спецификация имам 12 хпс и 6 замазка и ако са им много оплескани котите ще бера ядове около стълбищата и прозорците, та по-добра изолация в по-малко сантиметри ми е добре дошла :-) иначе ясно, че варира замазката, но няма да е ок да варира от +7 до 2, защото реално на 2 не е замазка, ми л@йно :-)
Dessie Не се коси толкова има вече качествени калциево сулфатни замаски, които и на 1см са добре. Далеч по скъпи са ,но са опция. Иначе си права за изолацията. Хубаво е човека да има повече варианти на разположение.
nelina_london - специалист
Изолацията под замазката е само на първи етаж .Там колкото и да изкривят нивото на плочата , дори и да лавира няколко сантиметра , може да се обере от стълбите .Варианти много .Ако обаче разликата е голяма се отразява и на височината на вратите ,ако вече са сложени щурцовете .Така ,че наистина си трябва проверка предварително .
Е ,имам позната ,на която и изкривиха плочата с 12 см .А ,докато помагах на половинката в една къща ,видях ,че не са съобразили подовото на втори етаж и последната стълба бе с 10 см ,по -висока от останалите .
kivanov - специалист
Вчера платих за 77,12 кубика Porotherm 25 Thermo 12827,28лв. с ДДС, което прави 3,78 на тухла.
Днес вече почнаха да зидат и се наложи да приемат някои критики зидарите.

Общо взето зидаме по следната схема:
1. На всеки 3 реда се слага арматура към колоната
2. Слагат се зъбчета за вратите с друг тип тухла
3. Зидат с прекъсване на материала в средата.
4. Утре ще получат план на зидариите(нещо такова ще направи арх. за да няма изненади)

Ако времето позволява за 3 дни могат да направят целия първи етаж.
skostadinov - специалист
вт яну 10, 2023 6:24 pmkivanov написа:
Вчера платих за 77,12 кубика Porotherm 25 Thermo 12827,28лв. с ДДС, което прави 3,78 на тухла.
Днес вече почнаха да зидат и се наложи да приемат някои критики зидарите.

Общо взето зидаме по следната схема:
1. На всеки 3 реда се слага арматура към колоната
2. Слагат се зъбчета за вратите с друг тип тухла
3. Зидат с прекъсване на материала в средата.
4. Утре ще получат план на зидариите(нещо такова ще направи арх. за да няма изненади)

Ако времето позволява за 3 дни могат да направят целия първи етаж.
Хубаво сте го решили ми се струва. Какво не правеха правилно тез юнаци?
Може ли да споделиш тези детайли като ти ги разчертае архитекта (за зъбчетата и връзването с шишовете за колоните)?
Dessie - специалист
И на мен ми представляват интерес детайлите за зидането, така, че ще следя. С какъв разтвор зидат? Добавка? Ако не е тайна, би ли споделил цена за зидане на м3/м2, която договорихте със строителя?
kivanov - специалист
вт яну 10, 2023 6:42 pmskostadinov написа:
Хубаво сте го решили ми се струва. Какво не правеха правилно тез юнаци?
Може ли да споделиш тези детайли като ти ги разчертае архитекта (за зъбчетата и връзването с шишовете за колоните)?
Бяха "забравили" хващането на зида за колоните. Бяха на 3ти ред и ще го коригират.
Ще кача чертежа като е готов. Зъбчетата са за вратите и дограмите и са специфични при мен.
вт яну 10, 2023 7:59 pmDessie написа:
И на мен ми представляват интерес детайлите за зидането, така, че ще следя. С какъв разтвор зидат? Добавка? Ако не е тайна, би ли споделил цена за зидане на м3/м2, която договорихте със строителя?
Не знам с какво зидат но вчера беше топло, а днеска не зидат. Довечера ще снимам разтвора.
По спомени тухли 77,12 кубика 25см, 120 кв.м. 12.5см, доставка и зидане ще е към 30 000лв. Ще знам като платя(разликите идват от поскъпването на тухлите). Аз не се пазаря с него, но пък го натискам яко да го направят както трябва.
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 97

Тема "Парцел -> Къща -> Дом" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: