нед яну 08, 2023 5:12 pmDessie написа: Хм, аз по спецификация имам 12 см хпс на пода, да разбирам, че от това мога да сложа 10-ка и в останалите 2 да обера евентуални денивелации в пода? Звучи готино, защото със сигурност не е равно, а така ще мога да спазя нивата….Да, можеш. Ще получиш и по-добра изолация.
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kivanov
- специалист
969 мнения в "Парцел -> Къща -> Дом"
nelina_london
- специалист
Щом е на Кингспан отпадат всички съмнения. Много харесвам продуктите им ,имат голямо разнообразие , и съм се замисляла защо нямат представители за БГ .
Сега видях цените .Доста по-скъпичко ви се вижда от XPS ,но не съм проверявала скоро цени .Обаче си е добър вариант ,когато сантиметрите са кът .
Аууу...погледнах цената на фибран .Голям скок е ударила ,така че PIR си е абсолютно конкуретен ценово с тези си качества .Сега ще му погледна товаримостта .
Ъпдейтвам .Чудно си е като материал .Кингспан е купила завода ,но това няма значение .Изглежда правено по тяхна технология .
Деси ,замазката може да варира .При нас имаше около 2 см денивелация на втора плоча .На места замазката е 5 см ,на други 7 см.
Сега видях цените .Доста по-скъпичко ви се вижда от XPS ,но не съм проверявала скоро цени .Обаче си е добър вариант ,когато сантиметрите са кът .
Аууу...погледнах цената на фибран .Голям скок е ударила ,така че PIR си е абсолютно конкуретен ценово с тези си качества .Сега ще му погледна товаримостта .
Ъпдейтвам .Чудно си е като материал .Кингспан е купила завода ,но това няма значение .Изглежда правено по тяхна технология .
Деси ,замазката може да варира .При нас имаше около 2 см денивелация на втора плоча .На места замазката е 5 см ,на други 7 см.
Dessie
- специалист
Нели - със сигурност ще варира, въпросът е на места дали бетона не доста по-крив отколкото трябва, та заради това и замазката да ми яде изолацията, защото не искам да го допускам. По спецификация имам 12 хпс и 6 замазка и ако са им много оплескани котите ще бера ядове около стълбищата и прозорците, та по-добра изолация в по-малко сантиметри ми е добре дошла
иначе ясно, че варира замазката, но няма да е ок да варира от +7 до 2, защото реално на 2 не е замазка, ми л@йно 
skostadinov
- специалист
нед яну 08, 2023 6:37 pmDessie написа: Нели - със сигурност ще варира, въпросът е на места дали бетона не доста по-крив отколкото трябва, та заради това и замазката да ми яде изолацията, защото не искам да го допускам. По спецификация имам 12 хпс и 6 замазка и ако са им много оплескани котите ще бера ядове около стълбищата и прозорците, та по-добра изолация в по-малко сантиметри ми е добре дошлаDessie Не се коси толкова има вече качествени калциево сулфатни замаски, които и на 1см са добре. Далеч по скъпи са ,но са опция. Иначе си права за изолацията. Хубаво е човека да има повече варианти на разположение.иначе ясно, че варира замазката, но няма да е ок да варира от +7 до 2, защото реално на 2 не е замазка, ми л@йно
![]()
nelina_london
- специалист
Изолацията под замазката е само на първи етаж .Там колкото и да изкривят нивото на плочата , дори и да лавира няколко сантиметра , може да се обере от стълбите .Варианти много .Ако обаче разликата е голяма се отразява и на височината на вратите ,ако вече са сложени щурцовете .Така ,че наистина си трябва проверка предварително .
Е ,имам позната ,на която и изкривиха плочата с 12 см .А ,докато помагах на половинката в една къща ,видях ,че не са съобразили подовото на втори етаж и последната стълба бе с 10 см ,по -висока от останалите .
Е ,имам позната ,на която и изкривиха плочата с 12 см .А ,докато помагах на половинката в една къща ,видях ,че не са съобразили подовото на втори етаж и последната стълба бе с 10 см ,по -висока от останалите .
kivanov
- специалист
Вчера платих за 77,12 кубика Porotherm 25 Thermo 12827,28лв. с ДДС, което прави 3,78 на тухла.
Днес вече почнаха да зидат и се наложи да приемат някои критики зидарите.
Общо взето зидаме по следната схема:
1. На всеки 3 реда се слага арматура към колоната
2. Слагат се зъбчета за вратите с друг тип тухла
3. Зидат с прекъсване на материала в средата.
4. Утре ще получат план на зидариите(нещо такова ще направи арх. за да няма изненади)
Ако времето позволява за 3 дни могат да направят целия първи етаж.
4. Утре ще получат план на зидариите(нещо такова ще направи арх. за да няма изненади)
skostadinov
- специалист
вт яну 10, 2023 6:24 pmkivanov написа: Вчера платих за 77,12 кубика Porotherm 25 Thermo 12827,28лв. с ДДС, което прави 3,78 на тухла.Хубаво сте го решили ми се струва. Какво не правеха правилно тез юнаци?
Може ли да споделиш тези детайли като ти ги разчертае архитекта (за зъбчетата и връзването с шишовете за колоните)?
kivanov
- специалист
вт яну 10, 2023 6:42 pmskostadinov написа: Хубаво сте го решили ми се струва. Какво не правеха правилно тез юнаци?Бяха "забравили" хващането на зида за колоните. Бяха на 3ти ред и ще го коригират.
Може ли да споделиш тези детайли като ти ги разчертае архитекта (за зъбчетата и връзването с шишовете за колоните)?
Ще кача чертежа като е готов. Зъбчетата са за вратите и дограмите и са специфични при мен.
вт яну 10, 2023 7:59 pmDessie написа: И на мен ми представляват интерес детайлите за зидането, така, че ще следя. С какъв разтвор зидат? Добавка? Ако не е тайна, би ли споделил цена за зидане на м3/м2, която договорихте със строителя?Не знам с какво зидат но вчера беше топло, а днеска не зидат. Довечера ще снимам разтвора.
По спомени тухли 77,12 кубика 25см, 120 кв.м. 12.5см, доставка и зидане ще е към 30 000лв. Ще знам като платя(разликите идват от поскъпването на тухлите). Аз не се пазаря с него, но пък го натискам яко да го направят както трябва.
Тема "Парцел -> Къща -> Дом" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература