• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 55
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
skostadinov - специалист
пон яну 09, 2023 5:54 pmDessie написа:
Свързах се с Мирково директно, както и двама техни представители за Сф - представителите не стават :-) С Мирково директно цената е добра и транспорта също. Те също фактурират палета. Ще огледам възможните комбинации и ще реша, защото количеството ми е такова, че не мога да напълня плътно 5 камиона с 25-ци, последния ще е 1/3, но тъпото е, че не мога да допълня и 2 палета разтвор вътре, примерно…
Днес ме изненадаха и с нова, по-ниска цена на 25-ците на Кебе, та и те са отново в играта. 12-ките излизат двойно по-евтини от всички други заради размера си :-)
Dessie какви са цените с ддс, които ти дадоха за Мирково? Ако имаш и за другите пусни ги и тях. Сори ако си писала вече и съм пропуснал.
Dessie - специалист
@skostadinov
* Mladost 25 Strong - 3,26 с ДДС
* Мирково 25 тежка - 3,00 с ДДС
* Кебе - 25 ( голяма) - 3,18 с ДДС
* Килсан 25 тежка - 3,24 с ДДС

* Mladost 12 - 1,86 с ДДС
* Кебе 12-ка - 2,08 с ДДС

Само цените обаче сами по себе си не са ориентир -за някои марки се смятат палети, за които плащаш депозит и после при връщането им ( здрави) възстановяват депозита, транспорта варира според локацията и брой палети, които могат да натоварят на камионите, с които разполагат, отделно е разтоварването на самите палета на обекта. На Кебе 12-ките са 50 см, а не 33 см като Младост и Винербергер и това значително им подобрява цената на фона на другите. Трябва да се има впредвид и палетата със зидарски разтвор да не отидат в друг транспорт и за друг ден…. Абе математика голяма излиза, ама по-добре да си смятам и да си бия аз главата, отколкото да оставя пак някой да насере пейзажа…. [-X [-( :axe:
skostadinov - специалист
пон яну 09, 2023 9:20 pmDessie написа:
@skostadinov
* Mladost 25 Strong - 3,26 с ДДС
* Мирково 25 тежка - 3,00 с ДДС
* Кебе - 25 ( голяма) - 3,18 с ДДС
* Килсан 25 тежка - 3,24 с ДДС

* Mladost 12 - 1,86 с ДДС
* Кебе 12-ка - 2,08 с ДДС

Само цените обаче сами по себе си не са ориентир -за някои марки се смятат палети, за които плащаш депозит и после при връщането им ( здрави) възстановяват депозита, транспорта варира според локацията и брой палети, които могат да натоварят на камионите, с които разполагат, отделно е разтоварването на самите палета на обекта. На Кебе 12-ките са 50 см, а не 33 см като Младост и Винербергер и това значително им подобрява цената на фона на другите. Трябва да се има впредвид и палетата със зидарски разтвор да не отидат в друг транспорт и за друг ден…. Абе математика голяма излиза, ама по-добре да си смятам и да си бия аз главата, отколкото да оставя пак някой да насере пейзажа…. [-X [-( :axe:
Благодаря ти много за информацията!
resistbody - майстор
Kebe ако не се лъжа не бяха ли с хориозонтални кухини(не като останалите широкоформатни) ??

Виж малко е сложно и със зидарите, не искат да изпълняват прекъсване на зидарския разтвор, най-лесно става с шейна на поротерм... аз намерих само един дето се съгласи да работи с нея и ми изгради цялата къща... то освен него друг работник не съм имал де...
Ползвах разтвор на Марисан, като говорих с него за новия му обект се оплаква от разтвора... предполагам е сръбския че е доста по-евтин..
Прикачен файл:
viber_image_2021-10-09_21-46-26-002.jpg

Едит: На снимката са мирковските тухли със стария калъп... първия етаж ми е с тях почти целия.. много тежки нямаха вдигане.. но успях само 20 палета от тях да взема
Последна промяна от resistbody на вт яну 10, 2023 1:21 am, променено общо 2 пъти.
kivanov - специалист
пон яну 09, 2023 11:39 pmresistbody написа:
Kebe ако не се лъжа не бяха ли с хориозонтални кухини(не като останалите широкоформатни) ??

Виж малко е сложно и със зидарите, не искат да изпълняват прекъсване на зидарския разтвор, най-лесно става с шейна на поротерм... аз намерих само един дето се съгласи да работи с нея и ми изгради цялата къща... то освен него друг работник не съм имал де...
Ползвах разтвор на Марисан, като говорих с него за новия му обект се оплаква от разтвора... предполагам е сръбския че е доста по-евтин..
Много интересно. Аз се чудех кой е верният начин за зидане. Защо трябва да се прекъсва? Аз гледах на друг обект на моя строител, че го правеха прекъснато, но не знам правилно ли е.
skostadinov - специалист
пон яну 09, 2023 11:39 pmresistbody написа:

Динко, моля те сподели с нас малко повече инфо за зидането! Прекъсване, шейни, ... Какви са различните технологии и коя е за предпочитане при тухли с вертикални кухини.
Също така би ли споделил какви цени си успял да спазариш при теб за зидарията? Бързо ли се зида като цяло или и това си е пипкава и бавна работа? То ясно, че зависи от много неща де, но...
resistbody - майстор
Самия зидарски разтвор се явявал термомост, поне така ми го обяснявах на мен... ся има и друго при не плътното замазване, че при тея вертикални кухни можело да има конвекция, ама надали.. но пести мнооого материал... а миналия ден вземах пак 2 торби и е станал 7.20лв за 25кг..
За цени... аз почнах преди вдигането, тежките първите ги вземах на 2.16лв от завода, транспората ми беше само нафта 200лв(имам близки в бизнеса с транспорта)
Труда, 1-ви етаж 10лв/кв, като братовчед ми беше общ(не съм му плащал нищо), 2ри етаж 15лв/кв без общ... но с много екстри като кафета, безалкохолни, обяд 1-2-3, липса на работно време и т.н. ... Но ми е селски и станхме добри приятели с майсторчето..
При мен не е бързано, но както някой знаете я правя сам без майстори, освен цитираните по-горе и дядо ми.. отне ми над година и половина да я покрия.. ако е бригада ще я иззидат за 5 дни макс..
Едит: РЗП ми е 510кв.м да не помислите че правя някоя котора толкова време..
skostadinov - специалист
вт яну 10, 2023 12:15 amresistbody написа:
Самия зидарски разтвор се явявал термомост, поне така ми го обяснявах на мен... ся има и друго при не плътното замазване, че при тея вертикални кухни можело да има конвекция, ама надали.. но пести мнооого материал... а миналия ден вземах пак 2 торби и е станал 7.20лв за 25кг..
За цени... аз почнах преди вдигането, тежките първите ги вземах на 2.16лв от завода, транспората ми беше само нафта 200лв(имам близки в бизнеса с транспорта)
Труда, 1-ви етаж 10лв/кв, като братовчед ми беше общ(не съм му плащал нищо), 2ри етаж 15лв/кв без общ... но с много екстри като кафета, безалкохолни, обяд 1-2-3, липса на работно време и т.н. ... Но ми е селски и станхме добри приятели с майсторчето..
При мен не е бързано, но както някой знаете я правя сам без майстори, освен цитираните по-горе и дядо ми.. отне ми над година и половина да я покрия.. ако е бригада ще я иззидат за 5 дни макс..
Едит: РЗП ми е 510кв.м да не помислите че правя някоя котора толкова време..
Е добре то дали ще е прекъснат разтвора или не тя керамиката пак си е термомост сама по себе си. Странна ми е цялата тази работа, но аз не разбирам от тези неща, така че е съвсем нормално да ми е странно :) . Иначе за спестяването на разтвор определено ми се струва логично.
resistbody - майстор
вт яну 10, 2023 12:51 amskostadinov написа:
Е добре то дали ще е прекъснат разтвора или не тя керамиката пак си е термомост сама по себе си. Странна ми е цялата тази работа, но аз не разбирам от тези неща, така че е съвсем нормално да ми е странно :) . Иначе за спестяването на разтвор определено ми се струва логично.
Вероятно топлопроводимостта на р-ра е по-висока от на керамиката, освен това нали има кухини за намаляване на стойността.. лично за икономия го правих.. много палети разтвор отидоха, ако не беше на шейна вероятно много повече... иначе на горните редове не я ползваше но не го правех проблем, защото знам колко тежат тухлите и влизам в положение.. но пак поставяше разтвора разделно... и пак ти казвам, мой човек не само работник, а и приятел... многократно ми е помагал и без заплащане, както и аз на него..
skostadinov - специалист
вт яну 10, 2023 1:00 amresistbody написа:
Вероятно топлопроводимостта на р-ра е по-висока от на керамиката, освен това нали има кухини за намаляване на стойността..
Прав си. В това има логика.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 55

Тема "Моето пътешествие “Да построим къща”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: