Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
miroki - майстор
Аз последно фунгуран съм разпечатвал и мислех с него да напръскам, но го дават след бране и преди цъфтеж.
kr1100 - майстор
съб май 06, 2023 1:02 pmSvetoslavoff1 написа:
.По нас превалява и препича, и аз имам тук-там къдрилка, но слабо. Та вчера пак ги окъпах с бордомикс.
И да използвам случая да се допитам до уважаемите съфорумци:
- Използвате ли фолио ли, платно ли му казват за покритие на пътеки или между редовете със зеленчук? Да не е черно, да не изисква насипка от чакъл или каквото и да е върху него, сиреч да има добра UV защита и да понася стъпване по него, па и ако изкара едно 5 години, ще е чудесно. Не е проблем да го прибирам зимата.
С/у къдрилка Тирам и Дитам , яко. Още късна есен 1 пръскане.
Ако има паг къдрилка - даваш указания на жената да събира листат в 1 торби1к аи после вогън или надалеч в контейнер. Листата после пак изникват.
За мулч- а бях писал преди време. зелено платно тип сезал 1м широко на ролка. Обаче не режат , ролката е 100м. Вземал съм я преди 4г. Тъпча по нея , не се накъсасал още.
Но режа я с поялник тип брадва - 250 Вт. / т.е. стапям платното за да не се разнищва после . Ако го режеш с ножица се ранищва. Отвори за засаждане на Y пак с "брадвата" по 12-12 см на страна, може и на Х.
Май съм купувал от Вип борса.
Под оранжерията имам 1ч поле 8-7 м х 5,5 м и цялото съм го заслал с тзои мълч със застъпване. Тук там някой дюбел за топлоизолация и бутилки 2л от бира с вода / ама не на 100% - да има малка въздушна междина за зимния период при замръзване./
Преди там слагах само по реда с насажденията , да ама 60 см домат и 1м трева на незасланото , а не мерси.
qrt - специалист
Какъв препарат ще препоръчате за листни въшки по овошки и рози?
Димитър Димов - специалист
съб май 06, 2023 1:06 pmIndianec 2 написа:
Питах в друга тема, ама потъна някъде между другите.
Незнам дали няма да е оф, ама съм баш начинаещ градинар. :-D
Някой може ли да каже нещо за тази фреза:
https://profishop-bg.com/RTRMAX/MOTOFRE ... 3c261.html
Трябва ми за фрезоване на декар и половина(2 места) няколко пъти в годината, евентуално някоя бразда.
За ремарке надали ще я ползвам, ама нещо един ме убеждава да му продам влекача...
Същото нещо го купих преди месец.Скоростите са бърза и бавна напред и една задна.Няма значение дали е 500 кв. или декар,на почивки ще го "опраскаш".Каквото и да купиш на тези цена все ще е китайче,само надписа ще е различен.
Indianec 2 - специалист
нед май 07, 2023 9:42 pmДимитър Димов написа:
съб май 06, 2023 1:06 pmIndianec 2 написа:
Питах в друга тема, ама потъна някъде между другите.
Незнам дали няма да е оф, ама съм баш начинаещ градинар. :-D
Някой може ли да каже нещо за тази фреза:
https://profishop-bg.com/RTRMAX/MOTOFRE ... 3c261.html
Трябва ми за фрезоване на декар и половина(2 места) няколко пъти в годината, евентуално някоя бразда.
За ремарке надали ще я ползвам, ама нещо един ме убеждава да му продам влекача...
Същото нещо го купих преди месец.Скоростите са бърза и бавна напред и една задна.Няма значение дали е 500 кв. или декар,на почивки ще го "опраскаш".Каквото и да купиш на тези цена все ще е китайче,само надписа ще е различен.
Бавната скорост дали ще стане за косачка(за има за такива фрези)?
Че някъде чета, че са прекалено бързи, отделно съм мяркал снимки на отпрани тегличи от редуктора, ама все пак това не е трактор.
Димитър Димов - специалист
пон май 08, 2023 8:16 amIndianec 2 написа:

За ремарке надали ще я ползвам........все пак това не е трактор.
Не знам,но един познат има повече от 10 г. едно ''китайче'',към което си е закачил ремаркенце (самоделно), превозва си резни неща до градинката и си ''джитка'' с него насам-натам.Ползвам го само в двора за фрезоване,така че не знам какви екстри могат да му се прикачат/пригодят.
Indianec 2 - специалист
Абе колко повече се чудя, толкова повече увеличавам шанса да се натреса на боклук.
Така, че каквото стане.
miroki - майстор
С ремаркето си е класика.
Как иначе ще закараш инвентара до отделечен двор?
За сега най-много работа ми вършат: метални колела, фрезовите, ремаркето и картофовадача. С плуга орах по едно време, но е трудно въртенето при малки теренчета. Браздира скоро не съм ползвал, но преди се ползваше и той.
Скъпа ми се видя косачката и се разглабят едни ламарини да се закачи, та за това не я взех. И взех тример. Та не знам как косят.
kr1100 - майстор
нед май 07, 2023 7:01 ampreslav написа:
https://ivtrading.bg/product/takan-za-m ... dsol-90-gr
От тази фирма не купувам нищо повече вече. Продават китайски застояли стоки на високи цени.
Бях купил засенчваща мрежа - на 3 тата година взе да се разпада.
След това купих от до зеленчуковата борса 4 та година е Ок всье още.
kr1100 - майстор
съб май 06, 2023 1:02 pmSvetoslavoff1 написа:
Жоро гледай :
В дъното се виждат галоновите похлюпаци над цигулките_ боб и сл. царевица.

Прикачен файл

ляво вътре.jpg

Прикачен файл

дясно вътре.jpg

Прикачен файл

краставици и червено цвекло.jpg

Прикачен файл

зИлено поле.jpg

Прикачен файл

зИлен мулч.jpg
Последна промяна от kr1100 на пон май 08, 2023 8:51 pm, променено общо 1 път.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: