Аз последно фунгуран съм разпечатвал и мислех с него да напръскам, но го дават след бране и преди цъфтеж.
съб май 06, 2023 1:02 pmSvetoslavoff1 написа: .По нас превалява и препича, и аз имам тук-там къдрилка, но слабо. Та вчера пак ги окъпах с бордомикс.С/у къдрилка Тирам и Дитам , яко. Още късна есен 1 пръскане.
И да използвам случая да се допитам до уважаемите съфорумци:
- Използвате ли фолио ли, платно ли му казват за покритие на пътеки или между редовете със зеленчук? Да не е черно, да не изисква насипка от чакъл или каквото и да е върху него, сиреч да има добра UV защита и да понася стъпване по него, па и ако изкара едно 5 години, ще е чудесно. Не е проблем да го прибирам зимата.
Ако има паг къдрилка - даваш указания на жената да събира листат в 1 торби1к аи после вогън или надалеч в контейнер. Листата после пак изникват.
За мулч- а бях писал преди време. зелено платно тип сезал 1м широко на ролка. Обаче не режат , ролката е 100м. Вземал съм я преди 4г. Тъпча по нея , не се накъсасал още.
Но режа я с поялник тип брадва - 250 Вт. / т.е. стапям платното за да не се разнищва после . Ако го режеш с ножица се ранищва. Отвори за засаждане на Y пак с "брадвата" по 12-12 см на страна, може и на Х.
Май съм купувал от Вип борса.
Под оранжерията имам 1ч поле 8-7 м х 5,5 м и цялото съм го заслал с тзои мълч със застъпване. Тук там някой дюбел за топлоизолация и бутилки 2л от бира с вода / ама не на 100% - да има малка въздушна междина за зимния период при замръзване./
Преди там слагах само по реда с насажденията , да ама 60 см домат и 1м трева на незасланото , а не мерси.