• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 48
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
ср ное 22, 2023 3:22 pmgogo7777 написа:
Стига простотии....саксията е монофазна машина работила дълги години в контакт Шуко и бушон с жичка.......к'ви са тия 7kW.
ПВ 20%......смех....голем смех :lol:
И аз тъй викам - стига простотии че смехът сана гУем... :lol:

Прикачен файл:
Кракра 160.jpg

:partyman:
P.S. Сега бегай да се срамуваш... :-D
ср ное 22, 2023 12:33 pmТрифон П.Трифонов написа:
Според една табелка, мощността на това чудо е 7.25 kva.
Същата казва, че ПВ е 20%, а моята математика вади отговор от 1.1 kWh грубо.
Естествено, това няма как да се случи, освен ако оператора на ръжена не е мазохист, та допущам саксията да "изгори" киловатите дето е сметнал Хидрата. Инак много бира, а от нея ПВ страда още.
Стига простотии....саксията е монофазна машина работила дълги години в контакт Шуко и бушон с жичка.......к'ви са тия 7kW.
Гогол, в случая "навигирам по уреди", пожалуйста! Чета и туй то, а смехът е здраве. You're welcome!
https://frankfurt.apollo.olxcdn.com/v1/ ... x1156;r=90

пп. А, Хидронтий ма е иСприварил.Точно по тая гледах, та сметах.
И не са 7kW. Мисля правилно съм преписЪл?!
zz_stefanov - майстор
ПВ 20%
Надали го надвишаваш и за това не изгаря жичката.
Мисля, че го надвишава, но за да сме максимално коректни, в грубите сметки, трябва да го включим в уравнението.
gogo7777 - майстор
ср ное 22, 2023 3:40 pmhidrazin написа:
И аз тъй викам - стига простотии че смехът сана гУем... :lol:

Кракра 160.jpg

P.S. Сега бегай да се срамуваш... :-D
Да смех
.....и то голем....26x160=4,1kW...може и по-малко, но не повече
.....тоя Ом те е обсебил :)
5.365 kWh според табелката, при 220V.
От тея натам, според обявеното ПВ падат драстично за час.
Ако е з 2 минути, то изразходваното е 178.8Wh.
Следват 8 минути бира, което автоматично вкарва Бълуту в стрес и потрес.
hidrazin - майстор
ср ное 22, 2023 6:23 pmgogo7777 написа:
Да смех
.....тоя Ом те е обсебил
Да смех ама на твоята сметка.
26 х 160 = 4160 Wh
Ама май си забравил че перпетуум-мобиле НЯМА. И хората са си написали КПД 74% и трябва да прибавим липсващите проценти.
Та прибави и загубите... Още повече не ми се нрави някой който се отмята от собствените си думи... :lol:
пет яну 26, 2018 10:28 pmgogo7777 написа:
:shock:
Верно ли е толкова сечението? 6,8kW е при 160А да....
Част от първичната намотка е разположена на другия стержен. Това теоретично спомага ли някак за използваното по-малко сечение на желязото от номинала....или тънкоста е в силиция и дебелината на ламелите? ВАХ също ми е интересна при асиметрични намотки каква е. Може въпросите да са ми тъпи, но трафовете са ми слабост от дете, а теоретично съм слаб в тая насока.....Ама съм упорит практик :)
Изкарва си ги посочените киловати че и отгоре. Да не забравяме че посочените 7,25kW са при номинален ток 125А а не при максимален.
Нито пък загубите имат линейна характеристика - рязко нарастват към максималния заваръчен ток.
Та не знам кой-от какво е обсебен ама явно ти хич не се познаваш с гУспУдин Ом ... :-D
nikolson - майстор
Лаикът в мен потърси оригинала
===================================================================================
Прикачен файл:
ESAB.jpeg
===================================================================================
https://www.google.com/search?sca_esv=5 ... =610&dpr=1
hidrazin - майстор
ср ное 22, 2023 9:08 pmnikolson написа:
Лаикът в мен потърси оригинала
То е ясно че в теб няма никакъв линк.
"Открил" си 140А версия на ESAB - дето може би е дядото на Кракара 160 , който определено го превъзхожда.
Ето го и оригинала на този електрожен.
Но няма да се притесняваш. Кефя се на смешници. Особено на кукери с претенции... :-D
gogo7777 - майстор
ср ное 22, 2023 7:21 pmhidrazin написа:
ср ное 22, 2023 6:23 pmgogo7777 написа:
Да смех
.....тоя Ом те е обсебил
Да смех ама на твоята сметка.
26 х 160 = 4160 Wh
Ама май си забравил че перпетуум-мобиле НЯМА. И хората са си написали КПД 74% и трябва да прибавим липсващите проценти.
Та прибави и загубите... Още повече не ми се нрави някой който се отмята от собствените си думи... :lol:
пет яну 26, 2018 10:28 pmgogo7777 написа:
:shock:
Верно ли е толкова сечението? 6,8kW е при 160А да....
Част от първичната намотка е разположена на другия стержен. Това теоретично спомага ли някак за използваното по-малко сечение на желязото от номинала....или тънкоста е в силиция и дебелината на ламелите? ВАХ също ми е интересна при асиметрични намотки каква е. Може въпросите да са ми тъпи, но трафовете са ми слабост от дете, а теоретично съм слаб в тая насока.....Ама съм упорит практик :)
Изкарва си ги посочените киловати че и отгоре. Да не забравяме че посочените 7,25kW са при номинален ток 125А а не при максимален.
Нито пък загубите имат линейна характеристика - рязко нарастват към максималния заваръчен ток.
Та не знам кой-от какво е обсебен ама явно ти хич не се познаваш с гУспУдин Ом ... :-D
Сметките са ти криви...на празен ход да, но при заваряване дъгата гори между 20 и 26 волта.

Сега видях и табелката....ами смех, няма нищо общо с реалността. Максималното напрежение на празен ход е 46, а не 56 волта.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 48

Тема "Колко ток харчи електрожен Кра Кра 160 А , на час и колко вата е" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: