пон ное 27, 2023 11:00 pmdedal написа:Това ми е консумацията на цялата къща, от тази консумация извади едни 500W реално са по близо до 600, но нека да бъдат 500. Температурата отвън -3*С Зададена температура на водата 40*С температура в къщата 24*Спет ное 24, 2023 9:39 pmnelina_london написа: Е ,хайде сега ...Не е невъзможно 300м2 да се топлят с 1 kW .Абсолютно не е възможно. Моята термопомпа в студено време се заковава на 2.5-2.6 киловата и топли 82 квадрата, като пускам от време на време и долния етаж и стават 160 квадрата. Обаче говоря за Варна, а тук температурите рядко падат под 5 градуса. Филма топля 300 квадрата с един киловат е мираж. Само погледнете COP 1 към 3 в идеалния вариант, от тук на сетне е проста математика. Ако ти трябваш 9 киловата, то ще издумка минимум 3 за да стопли и то в топло време. Щтото на -5 СОР отива към 1 на 2-1,5. Удобно и икономично да, но с 25 стотинки да стоплиш 300 квадрата е чиста лъжа.
Ние топлим 266м2 (600м3) с канален климатик на 24° вътрешна ,при външна 5-6° и разходът е 0,5 kWh .Няма пак да изпадам в обяснения ,че това е температура при пода ,не на тавана .Най-много в някоя северна баня да е 23° .И топлим само ако е облачно .Сам каза -въпрос на изолация .Да се кандидатирам ли за награда ?
Доказателството е лесно -имам графики .А, който има желание ,може да заповяда уикенда на отворени врати на 5км.от Пловдив .Ако има желаещи да видят как работи рекуперацията и каналния климатик да ми пишат на Л.С .Не предлагам услуги оли стоки ,само инфо и придобиване на реална представа ,защото каналните климатици са екзотика ,всичко живо е с ТП .
В 7 :00 сутринта помпата изключи, така е настроена и там може да видиш до колко е паднала консумацията която остава само за къщата.
Прикачен файл
viber_изображение_2023-11-28_07-20-24-096.jpg (45.19 KиБ) Видяна 828 пъти