• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gogo7777 - майстор
Може, но ще ти трябва екип от специалисти, разрешение от проектант и евентуално да поразкъртиш малко стените.
:drinkers:
batkoce - специалист
вт юли 02, 2024 5:21 pmMitashki_MM написа:
... и лампичката на тоя леграндски ключ може ли да свети в пуснато положение без да трябва да тегля още 15м 4мм2 проводник само заради това?
За да свети лампичката на ключа, е достатъчен съвсем тънък проводник. Примерно половин квадратен милиметър. Но сега пък трябва да умуваме, какво ще стане, ако този тънък проводник направи късо съединение с дебелия фазов проводник?...
Има един параметър - импеданс на контур фаза-нула. Този параметър, измерен в бойлерния ключ, между фазовия и тънкия нулев проводник трябва да е равен или по-малък от предписания за токовия кръг на бойлера. Има и някои нестандартни начини да се ограничи токът по тънкия проводник, но не знам дали е разумно да се казват...
gogo7777 - майстор
вт юли 02, 2024 5:52 pmbatkoce написа:

За да свети лампичката на ключа, е достатъчен съвсем тънък проводник. Примерно половин квадратен милиметър. Но сега пък трябва да умуваме, какво ще стане, ако този тънък проводник направи късо съединение с дебелия фазов проводник?...
Какво ще стане?
batkoce - специалист
вт юли 02, 2024 6:34 pmgogo7777 написа:
Какво ще стане?
Не се знае! Зависи, дали споменатият по-горе параметър е в норма или извън норма...
gogo7777 - майстор
Това е сложно за мене.
Имаме светодиод свързан последователно във веригата....какво ще стане ако някоя от тънките жички укъси към фазовия проводник?
Andri01 - майстор
Не е ли глим лампичка?
batkoce - специалист
вт юли 02, 2024 6:46 pmgogo7777 написа:
Това е сложно за мене.
Имаме светодиод свързан последователно във веригата....какво ще стане ако някоя от тънките жички укъси към фазовия проводник?
Да приемем, че тънкият нулев проводник направи късо с мощния фазов, непосредствено преди ключа. Ако импеданс на контур фаза-нула е в норма, тогава ще сработи предпазителят на бойлера. Ако този импеданс е по-висок от предписаното, тогава няма да сработи предпазител и малкото проводниче ще се постарае да се стопи :hot:
gogo7777 - майстор
Стига бе.....откъде нулев проводник ще се появи?
batkoce - специалист
вт юли 02, 2024 8:48 pmgogo7777 написа:
Стига бе.....откъде нулев проводник ще се появи?
Човекът иска да свети лампичката на ключа, следователно трябва да се погрижи за "появата" на нулев проводник. Как ще стане това, не знам...
gogo7777 - майстор
Като му се затвори веритата през нула примерно.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Прекъсва ли се нулата при монтаж на ключ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: